kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DHMİ Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? DHMİ Memur Maaşları

merkezi atamada DHMİ çok sayıda memur alımı yapacak. Memur, Stajyer AIM Memuru, Hava Trafik Kontrolörü ve Mühendis alımı yapılacak olan DHMİ’de maaşları ne kadar oldu? DHMİ memur maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…

A+
A-

Devlet hava meydanları işletmesi yani DHMİ, bünyesinde pek çok personelin çalıştığı bir kurumdur. Biz de sizlere bugün devlet hava meydanları işletmesinde maaşlar ne kadar onun bilgisini sunacağız.

Kamu kurumları içerisinde memurlarına en fazla maaş veren kurum Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) olarak bilinmektedir. DHMİ’de çalışan bir memur maaşı normal şartlarda bakanlıklarda çalışan bir memur maaşının iki katından daha fazladır. memur statüsünde çalışanlar içerisinde en yüksek maaşı DHMİ memurları alacaktır. Bu durumun bilincinde olarak sınava hazırlanan adaylar, DHMİ’ye girebilmek için alabilecekleri en yüksek puanları almışlardır. Bu nedenle DHMİ’ye atanacak adayların aldıkları taban puanlar, KPSSP3 puan türünden 94 ve üstünde olacak diye düşünüyoruz. Tercih işlemlerinin başladığı bugünlerde Devlet Hava Meydanlarına atanmak isteyen adayların merak ettikleri konuların başından DHMİ memur maaşları gelmektedir. DHMİ memur maaşları ne kadar oldu? Stajyer AIM Memuru, hava trafik kontrolörü ve mühendis olarak çalışanların maaşları ne kadar oldu?

Gümrük Memur Maaşları 2023

DHMİ Memur Maaşı

Devlet Hava Meydanları İşletmesinde memur olarak çalışan bir kişinin sadece maaş olarak aylık eline geçen para 20 bin TL üzerindedir. DHMİ memurlarının aylık ellerine geçen para çalıştıkları havalimanı veya havaalanın iş yoğunluğuna göre ek gelirlerle birlikte 24-26 bin TL arasındadır.

DHMİ Hava Trafik Kontrolörü Maaşı

Eğitimini başarıyla tamamlayarak DHMİ hava trafik kontrolörü olan bir kişinin maaşı diğer ek gelirlerde dahil olmak üzere 19-21 bin TL arasında olacaktır.

DHMİ AIM Memuru Maaşı

 Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünde stajyer aim memuru olarak çalışan bir personelin ek gelirler dahil maaşı 12.500 TL civarındadır.

DHMİ Mühendis Maaşı

DHMİ mühendislerinin aylık eline geçen para 10-15 bin TL arasında değişmektedir. DHMİ de mühendis olarak çalışanlar, mühendis, mühendis uçucu ve başmühendis olarak ayrılmaktadır.

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Görüldüğü üzere DHMİ’de çalışan memur maaşları diğer kamu kurum ve kuruluşların memurlarına verdikleri maaşlara göre çok yüksektir.  SGK bünyesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde çalışan memurların büyük bölümü bu civarda aylık maaş almaktadır. Devlet Hava Meydanlarına baktığımızda ise aylık maaşların 10 binlerde hatta bu rakamın daha üzerinde olduğu görülmektedir. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi DHMİ’de çalışan memurların meslek memurluğu hizmetini yerine getirmelerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca bazı meslek memurluklarında eurocontrol tazminatı alınması da maaşların artmasında başlıca etmenlerdendir.

DHMI için YDS şart mı?

Hava Trafik Kontrolörü Adaylarının başvuruları sırasında, İngilizce dilinde YDS sınavından en az C düzeyinde puan aldıklarını belgelemeleri istenmektedir.

Yorumlar

  1. Kamil Avatar Kamil dedi ki:

    Her şey güzelde 95 puan almak kolay değil. TR de ilk 500 de yer almak gerekiyor. O işte sanıldığı kadar kolay değil.