kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dil ve Konuşma Terapisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

Dil ve Konuşma Terapisti Maaşları 2023 Ne Kadar? Dil ve konuşma terapisti nedir? Kimdir? Dil ve konuşma terapisti ne iş yapar? Dil ve konuşma terapistinin görevleri nelerdir? Dil ve konuşma terapisti ne kadar maaş alır?

A+
A-

2000’li yıllarla birlikte teknoloji, iletişim ve bilgi çağının etkisi altına girdi insanoğlu. İletişim teknolojilerinin gelişmesiyle iletişime bakış açısı da değişti. Ancak her ne olursa olsun yüz yüze iletişim, konuşmak, göz teması, mimik ve jestlere verilen önem yıllar geçse de değişmedi. Ancak pek çok kişi sözlü iletişim kurarken aksaklıklar yaşamaktadır. Bu aksaklıkların önüne geçmek ve sorunları çözmek için ise hizmet veren profesyoneller de bulunmaktadır. Sorunların çözümü için öncelikle sorunları tespit etmek gerekmektedir. Diliyle ve konuşmalarıyla ilgili sorun yaşayan, bozukluğu bulunan kişiler dil ve konuşma terapistine başvuru yapar. Dil ve konuşma terapisti olarak çalışan personeller son derece kritik görevleri üstlenmektedir. Alanında uzman olan bu isimler binlerce kişinin hayatına olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Günümüzde daha çok bilinen personellerin ne kadar maaş aldığı da merak edilmektedir. Peki dil ve konuşma terapisti nedir? Dil ve konuşma terapisti ne iş yapar? Dil ve konuşma terapisti maaşları 2023 ne kadar?

İş Uğraşı ve Terapisti (Ergoterapist) Maaşları Ne Kadar?

Dil ve Konuşma Terapisti Nedir? Kimdir?

Diliyle ilgili, konuşmasıyla ilgili aksaklık yaşayan, sorunları bulunan kişilerin danıştığı uzmanlara dil ve konuşma terapisti denir. Dil ve konuşma terapisti, erken ve doğru teşhisler koyarak işe başlar ve insanların yaşadığı sorunlara çare arar. Dil ve konuşma terapisti olarak çalışan uzman kişiler farklı ülkelerde ve bölgelerde farklı isimler alabilirler.

Dil ve Konuşma Terapisti Ne İş Yapar?

Terapistler kişilerin insan iletişimini incelerler. Kişilerin yaşadıkları dil ve konuşma bozukluklarını tespit ederek tedavi için yol haritası hazırlarlar. Gerekli tedavileri uygularlar. Uzmanlar iletişim ile ilgili sorun ve bozuklukların önlenmesi için çalışan kişilerdir. Terapistler 7’den 70’e farklı yaş gruplarından her kişiye göre teşhis ve tedavi uygularlar. Konuşma sesi bozuklukları, ses bozuklukları, dil bozukluklarıyla ilgilenirler. Uzmanlar dili yazarak ifade etme sırasında sorun yaşayan kişilere de yardımcı olurlar. Terapistler özel ihtiyaçları olan otizm gibi çocuklara da erken konuşma ve dil eğitimi verirler. Uzmanlar işitme kaybı yaşayan çocuklara ve bireylere de terapi verirler.

dil ve konusma terapisti ne is yapar

Dil ve Konuşma Terapisti Maaşları 2023

Günümüzde rağbet gören meslekler arasında bulunan dil ve konuşma terapisti mesleğiyle ilgili pek çok konu merak edilmektedir. Hem devlette hem de özel sektörde çalışma imkanı bulan personellerle ilgili en çok merak edilen konu ise aldıkları maaşlardır. Terapistler evli olup olmadıklarına, çocuk sahibi olup olmadıklarına, asgari geçim indirimine bağlı olarak farklı miktarlarda maaş alabilmektedirler. Ancak devlette çalışan dil ve konuşma terapisti maaşları 2023 14 bin 500 TL civarındadır. Personellerin derecelerine, hizmet yıllarına göre bu miktarlar da değişebilmektedir…

8/1 derecesinde deneyimsiz personeller 2023 yılında 14 bin TL civarında maaş almaktadır.

6/3 derecesinde ve kıdeminde 5 yıl deneyimli terapistler 2023 yılında 14 bin 100 TL civarında maaş almaktadır.

4/2 derecesinde 10 yıl deneyimli dil ve konuşma terapisti maaşları 2023 14 bin 300 TL olarak belirlendi.

2/1 derecesinde ve 15 yıl deneyimli personeller 2023 yılında 14 bin 500 TL civarında maaş almaktadır.

1/3 derecesinde 20 yıl deneyime sahip personeller 14 bin 600 TL civarında maaş almaktadır.

1/4 derecesinde 25 yıl deneyimli dil ve konuşma terapisti maaşı 2023 14 bin 700 TL civarındadır.

NOT: Devlette memur olarak çalışan dil ve konuşma terapistleri her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme zammına bağlı olarak maaş zammı almaktadır. Ayrıca enflasyon farkı da Ocak ayında maaşlara yansıtılmaktadır. Bu kapsamda personeller Temmuz 2023’dan itibaren ortalama 200 TL zamlı maaş alacaklardır.

İş ve Uğraşı Terapisti

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Dil ve Konuşma Terapisti hastanede ne iş yapar?

İnsan iletişimi ve dil – konuşma ile ilgilenir ve tüm yaş gruplarında ses, konuşma, yutma fonksiyonları ve dil bozukluklarının tedavisinde görev alır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.