kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diş Hekimi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Diş hekimi olarak kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör içerisindeki sağlık kuruluşlarında görev yapan diş hekimleri ne kadar maaş alır? Diş hekimliği mesleğinin maaşları ne kadardır? Diş hekimleri ne kadar ücret alır? İşte bütün bu sorularınızı haberimizde cevaplıyoruz.

A+
A-

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında çok sayıda diş hekimi görev yapmaktadır. Son birkaç yüzyıldan itibaren gelişen teknoloji ve insanların refah düzeyinin yükselmesi ile diş hekimliği mesleğinin de popülerliği artmıştır.

Türkiye’de eğitim gören binlerce genç diş hekimi olmak istemektedir. Diş hekimi olmak isteyenlerin diş hekimliği fakültesini başarıyla tamamlayıp mezun olmaları gerekmektedir. Ancak diş hekimliği fakültesinden mezun olarak diplomalarını alanlar diş hekimi olabilmektedir. Diş hekimliği fakültelerinde okuyan öğrenciler hem eğitimleri sırasında hem de eğitimleri içerisinde yaptıkları stajda meslek hakkında bilgi ve deneyim sahibi olurlar. Dolgu, diş çekimi, kanal tedavisi, çürük tedavisi gibi pek çok alanda pek çok operasyonu yapabilecek bilgi birikimine sahip olurlar.

Diş Protez Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

 Diş Hekimi Maaşları 2022-2023 Ne Kadar?

Diş hekimi olarak kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör içerisindeki sağlık kuruluşlarında görev yapan diş hekimleri ne kadar maaş alır? Diş hekimliği mesleğinin maaşları ne kadardır? Diş hekimleri ne kadar ücret alır? İşte bütün bu sorularınızı haberimizde cevaplıyoruz.

Kamu Sektörü Diş Hekimi Maaşları

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan sağlık kuruluşlarında diş hekimi olarak görev yapan personeller 2022-2023 yıllarında 14 bin türk lirası civarında maaş almaktadır. Net maaşlarının yanı sıra diş hekimleri döner sermaye, performans ücreti gibi ek ödeneklerden de yararlanırlar. Bu ücretlerin de maaşlarına eklenmesi ile diş hekimlerinin maaşları 15 ile 17 bin lira civarına kadar yükselmektedir.

Ayrıca şunu da belirtmek gerekir ki diş hekimlerinin görev yaptığı bölge, görev yaptığı süre gibi faktörlerde diş hekimlerinin maaşını etkilemektedir.

Özel Sektör Diş Hekimi Maaşları

Özel sektör içerisinde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında çalışan diş hekimlerinin maaşları arasında büyük farklar olabilmektedir. Çünkü alanında başarılı diş hekimleri çok yüksek maaş alırken sektöre yeni başlayan diş hekimleri ise oldukça düşük ücret alabilmektedir. Örnek vermek gerekirse diplomasını yeni almış ve göreve yeni başlamış bir diş hekimi 15 bin lira civarında maaş almaktadır. Oysa alanında başarılı ve deneyimli diş hekimleri ise 20 bin türk lirasına kadar net maaş alabilmektedir. Ayrıca ameliyat, operasyon, muayene, prim ve müşterilerden aldıkları paylar ile diş hekimlerinin aldıkları ücret 50 bin türk lirasına kadar yükselebilmektedir.

Diş Protez Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

Diş Hekimlerinin Ataması 2023

Kamu kurum ve kuruluşlarında diş hekimi olarak görev yapmak isteyenlerin öncelikle atanması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilk ve yeniden atama kuraları ile fakültelerinden yeni mezun olan binlerce diş hekimi adayı kolaylıkla atanmaktadır.

Diş hekimliği bitirdikten sonra ne olur?

Diş hekimliği mezunu kişiler hem özel hastanelerde hem de kendi kliniklerini kurarak çalışabilirler.

Yorumlar

  1. Ayaz Avatar Ayaz dedi ki:

    TR de sen 15-20 al en iyi dişçisin