kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diş Hekimi Maaşları 2023 Ne Kadar?

Diş Hekimi Maaşları 2023 Ne Kadar? Diş hekimi çalışma şartları 2023 nasıl? Diş hekimi çalışma saatleri 2023 nasıl? Özel sektör diş hekimi maaşları 2023 ne kadar? Devlette diş hekimi maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de en prestijli mesleklerin başında diş hekimliği mesleği gelmektedir. Beyaz, parlak ve etkileyici bir gülümsemeye sahip olmak isteyen herkes diş doktorlarına gitmektedir. Sosyal medyanın yaygınlaşması, sağlığa verilen önemin artmasıyla diş hekimlerine duyulan ilgi de artmıştır. Ülkemizde her gün binlerce kişi diş doktorlarına gitmektedir. Bu alanda yoğunluk artıkça diş hekimi olmak isteyenlerin sayısı da artmaktadır. Türkiye’deki en zorlu fakülteler arasında gösterilen Tıp Fakültelerinde okumak için binlerce öğrenci gece gündüz çalışmaktadır. Bu fakültelerden mezun olmak için çalışanlar ise daha çoktur. Hem diş hekimi olmak isteyen hem de diş doktorlarına görünmek isteyen binlerce kişinin en çok merak ettiği konu ise diş hekimlerinin aldıkları maaşlardır. Pek çok kişi diş hekimlerinin kazandıkları ücretler ile ilgili sorular sormaktadır. Peki diş hekimi maaşları 2023 ne kadar? Diş hekimleri 2023 yılında ne kadar para kazanıyor? Diş hekimi maaşı 2023ne kadar?  Diş hekimi çalışma şartları 2023 nasıl? Diş hekimi çalışma saatleri 2023 nasıl?

Elektrik Elektronik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Diş Hekimi Çalışma Şartları 2023

Diş hekimleri hem özel sektörde hem de devlette çalışma koşulları bakımından oldukça iyi bir noktadadır. Hekimler hastanelerde, dispanserlerde, özel hastanelerde, özel muayenehanelerde çalışabilirler. Ancak her nerede çalışırlarsa çalışsınlar hastaları ile yalnız kaldıkları ve muayenenin yapıldığı özel bir bölüme sahiptirler. Hekimlerin çalışma koşulları son derece iyidir. Teknolojik donanımlara sahiptirler. Ayrıca son derece temiz bir çalışma ortamında çalışırlar. Diş hekimlerinin çalışma koşullarını olumsuz yönde etkileyen en önemli unsur hastalardır. Ağzı kokan, doktora zor anlar yaşatan, doktoru yoran hastalar nedeniyle hekimler zor anlar yaşayabilir. Ayrıca diş hekimleri hastalarıyla ilgilendikleri zamanların çoğunda ayakta çalışırlar. Bu durum da oldukça yorucu ve zorlayıcıdır.

Diş Hekimi Çalışma Saatleri 2023

Özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışan diş hekimleri genelde 09.00-17.00 saatleri arasında mesai yaparlar. Ancak bu saatler genelde hasta ve hastane yoğunluğuna göre esneyebilmektedir. Özel muayenehanelerinde çalışan diş hekimlerinin çalışma saatleri ise daha esnek olabilmektedir. Kendi işini yapan doktorlar istediği saatler arasında çalışabilirler.

Devlet ve özel hastanelerde diş sağlığına yönelik hizmetler 7 gün boyunca verilmektedir. Özel ve devlet hastanelerinde dişçiler sabah 09.00 itibariyle hizmet vermeye başlarlar. Akşam 17.00 gibi de verilen hizmet son bulur. Dişçi muayenehaneleri ise 24 saat boyunca hizmet verebilir.

2023 Dişçiler ve Diş Hastaneleri Hafta Sonu Açık Mı?

Devlet hastanelerinde diş poliklinikleri hafta sonu açık değildir. Genellikle cumartesi ve pazar günü diş hastaneleri veya diş poliklinikleri faaliyet göstermez. Ancak devlet hastanelerinde cumartesi ve pazar günleri nöbetçi diş hekimi bulunur. Özel hastanelerde ise cumartesi günü faaliyetler devam ederken Pazar günleri özel hastanelerde diş sağlığına yönelik hizmet verilmez. Özel muayenehanelerde ise hekimlerin istekleri doğrultusunda hafta içi ve hafta sonu hizmet kesintisiz verilebilir.

Diş Hekimi Maaşları 2023

Türkiye’deki en iyi lisans bölümleri arasında diş hekimliği bölümü gösterilmektedir. Diş hekimliği fakültesinde eğitim alan, mezun olan ve diş doktoru olarak göreve başlayan kişiler ülkenin en başarılı insanları arasında sayılabilir. Diş hekimleri görevleri kapsamında muayene, ameliyat, dolgu, diş çekimi, çürük tedavisi, kanal tedavisi ve yeni tedaviler gibi pek çok alanda operasyon ve işlem yapabilir. Bu denli bilgi ve birikime sahip olan kişilerin yüksek ücretler alması beklenir. Diş hekimleri devlet hastanelerinde, özel hastanelerde ve özel muayenehanelerdeki çalışmalarına ve performanslarına göre farklı miktarlarda para kazanırlar. Ancak genel olarak diş hekimi maaşları 2023 ortalama 23 bin 500 Türk Lirasıdır. Özel sektörde de devlet kurumlarında da ortalama kazanç bu miktar civarındadır.

Özel Sektör Diş Hekimi Maaşları 2023

Türkiye’de sağlık alanında pek çok özel sektör girişimi bulunmaktadır. Hatta dünyanın her yerinden binlerce kişi Türkiye’ye sağlık alanında hizmet almak için akın etmektedir. Ülkedeki sağlık hizmetlerinin kalitesi artıkça da personellere verilen önem ve verilen maaşlar da artmaktadır. 2023 yılında özel sektörde çalışan diş hekimlerinin maaşlarında da bu kapsamda artış yaşandı. Peki özel sektör diş hekimi maaşları 2023 ne kadar?

Özel sektörde diş hekimi maaşları personelin eğitimine, deneyimine ve hizmet kalitesine bağlı olarak değişebilmektedir. Ayrıca diş hekiminin çalıştığı hastane veya sağlık kuruluşunun maaş politikası da bu noktada önemlidir. Ancak bu makalemizde Türkiye’de özel sektörde faaliyet gösteren diş hekimlerinin maaşlarını genel hatlarıyla incelediğimiz için ortalama rakamları sizler için paylaşacağız.

Özel sektörde işe yeni başlayan deneyimsiz bir diş hekiminin aldığı maaş 14 bin TL ile 16 bin TL arasında değişmektedir. Ayrıca doktorlar döner sermaye, prim ve hasta başı ücret gibi ek gelirler de almaktadır.

Özel sektörde 5-10 yıl deneyimi bulunan diş hekimleri ise 2023 yılında 15 bin TL ile 20 bin TL arasında maaş alırlar. Prim, hasta başı ücret, ameliyat ücreti gibi ek gelirler de doktorların maaşına eklenmektedir.

Özel sektörde 10 yıldan fazla tecrübeye sahip diş hekimlerinin maaşları ise astronomik rakamlara ulaşabilmektedir. Başarılı, deneyimli ve hastaları tarafından sevilen doktorlar en az 25 bin TL civarında maaş almaktadır. Ancak bu rakamların rahatlıkla 30 bin TL’ye de çıkabileceğini söyleyebiliriz.

Devlette Diş Hekimi Maaşları 2023

Devlette çalışan diş hekimleri net maaşlarının yanı sıra döner sermaye ücreti, hasta başına ücret gibi ek ücretler de alabilmektedirler. Ancak yine de devlette çalışan diş hekimlerinin maaşları istenilen seviyede görülmemektedir. Kamuda çalışan hekimlerin maaşları ilk yıllarda özel sektördeki meslektaşlarına oranla daha iyi olsa da yıllar geçtikçe özel sektördeki hekimlerin maaşları ikiye katlanmaktadır. Bu nedenle devlette çalışan diş hekimleri ile özel sektörde çalışan diş hekimlerinin maaşları arasında büyük farklar oluşabilmektedir. Peki devlette diş hekimi maaşları 2023 ne kadar?

8/2 derecesinde mesleğe yeni başlamış diş hekimi devlette 23 bin 300 TL civarında maaş alır.

 

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Diş hekimi mi doktor mu?

diş hekimi tıp doktoru degildir; “hekimlik” (= doktorluk) sadece adındadır. doktor (sağlıkla ilgili olarak tabi, herhangi bir alanda doktora yapmış kişi anlamında değil) dediğimiz kişi ise tıp doktorudur. 

Yorumlar

  1. Barış tunç Avatar Barış tunç dedi ki:

    Ya şimdi diyelim doçentliğe kadar çıktım ve işimi iyi yapıyorum ne kadar para alırım ve okulu yeni bitirdim en iyi ihtimalle kaç senede doçent olabilirim

  2. Barış tunç Avatar Barış tunç dedi ki:

    Ya şimdi diyelim doçentliğe kadar çıktım ve işimi iyi yapıyorum ne kadar para alırım ve okulu yeni bitirdim en iyi ihtimalle kaç senede doçent olabilirim

  3. Barış tunç Avatar Barış tunç dedi ki:

    Ya şimdi diyelim doçentliğe kadar çıktım ve işimi iyi yapıyorum ne kadar para alırım ve okulu yeni bitirdim en iyi ihtimalle kaç senede doçent olabilirim