kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diş Protez Teknisyeni Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Diş protez teknisyeni maaşları 2023 yılında ne kadar olacak, diş protez teknisyenliği görevleri nelerdir, diş protez teknisyeni nasıl olunur, diş protez teknisyeni nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör 2023 diş protez teknisyeni maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Mesleklerin maaşlarını, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazı dizilerimize devam ediyoruz. Sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız bu yazıda ise diş protez teknisyeni maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konulara değineceğiz.

Diş Protez Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENLİĞİ NEDİR? DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİNİN GÖREVLERİ

Teknisyenler ve teknikerler sağlık sektöründe ilgili branşın uzmanının yanında destek personel olarak görev yaparlar ve diş protez teknisyenleri de bu şekilde yardımcı personel olarak görev yapmaktadırlar. Diş protez teknisyeni nedir daha iyi anlamak için görevlerine bakmak faydalı olacaktır:

a) Laboratuardaki cihazların ve araçlarının kullanım öncesi kontrollerini yapıp düzenli aralıklar ile kalibrasyonlarını yaptırmak.

b) Diş hekimince alınan ölçüye göre hastaya özel modelini hazırlar.

c) Diş hekimince alınan ölçüler ile verilen talimatlara göre protezleri, ortodontik apareyleri, porselen işlemlerini ve protezlerin tamirini yapar.

ç) Laboratuvar araç – gereçlerinin temizlik ve dezenfeksiyonunu yapmak ve cihazların günlük bakımını sağlamak.

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ NASIL OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların teknisyen olabilmesi için ortaöğretim programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her ortaöğretim programı ile istenilen her teknisyenlik yapılamamaktadır. Diş protez teknisyeni olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Diş Protez – Diş Protez Teknisyenliği Dalı (Dal kod: 101)

<div></div>

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Diş protez teknisyenleri ile diş protez teknikerleri benzer işler yapmaktadırlar ve diş protez teknikerleri gibi diş protez teknisyenleri de kapalı bir laboratuvar ortamında, uzmanlık alanlarındaki ekipmanlar ile çalışmaktadırlar. Diş protez teknisyenliği bir çok sağlık teknikerliği veya teknisyenliğine göre bir parça daha kolay bir meslektir fakat yine de hastalar ile iletişim halinde olunan her mesleğin zor olduğunun altını çizmekte fayda var.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat sağlık alanında işler bir parça farklı işlemektedir. Ek mesailer ve nöbetler nedeniyle bu süreler genellikle sağlık personellerinde uzasa da diş protez teknisyenleri haftada buna yakın bir mesai yapmaktadırlar.

Diş Protez Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan teknisyen           13700 – 13900 Türk Lirası

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknisyenlerin ocak ayında aldıkları %5.49 zamdan sonra 2023 maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak diş protez teknisyenleri de bu zamdan sonra 2023 yılında 15800-16000 TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

<div></div>

ÖZEL SEKTÖR 2023 DİŞ PROTEZ TEKNİSYENİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası diş protez teknisyeni maaşlarının özel sektörde 2023 yılında ortalama olarak 9500-9800 TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler 9000 TL dolaylarında maaş verebilmektedir.

SORU, GÖRÜŞ VE PAYLAŞIMLARINIZ İÇİN FORUM SAYFALARIMIZI BURADAN ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Diş protez Teknikeri yer açabilir mi?

Diş hekimleri, kendi klinik hastaları dışındaki hastaların protez ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla laboratuvar sorumlusu olarak en az bir diş protez teknisyenini istihdam etmek suretiyle laboratuvar açabilirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.