kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diyaliz Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Diyaliz teknikeri maaşları kaç Türk Lirası oldu? Diyaliz teknikerleri kamuda ve özel sektörde ne kadar kazanıyorlar? Net maaşları ve brüt maaşları ne kadar?

A+
A-

Diyaliz teknikeri maaşları ne kadar oldu sorusuna aradığınız cevabı en güncel bilgilerle sizlere bu yazımızda sunuyoruz. Popüler meslek grupları arasında olan diyaliz teknikeri günümüzde en çok araştırılan bir diğer meslek grubudur.

Z mesleğini yapanlar ne kadar maaş alıyor, X satanlar ne kadar kazanıyor, Y ile uğraşanların kazancı ne kadar gibi soruları sıklıkla duyarız. Bu soruların muhatapları da genellikle nezaket gereği kazançlarını aşağı yukarı söyleseler de bu soruların kendisi aslında nezaketsizlik kabul edilmektedir.

Her ne kadar gelir, kazanç sorma bir nezaketsizlik olsa da özellikle bir mesleği yapmayı düşünen kişiler için o meslekte ne kadar gelir elde edildiğinin bilinmesi de önemlidir. Çünkü kişi yapacağı işten elde edeceği maaş ile hayatını idame ettirip ettiremeyeceğini bilmek ister. İşte bu nedenle özellikle meslekleri araştıran okurlarımız için mesleklerin maaşlarını yazmaya çalışıyoruz. İçeriğimizde ise diyaliz teknikeri maaşlarına dair bilgileri okuyabileceksiniz.

Memurun Proje Tazminatı Ne Kadar Oldu?

DİYALİZ TEKNİKERİ NE İŞ YAPAR? DİYALİZ TEKNİKERİ NEDİR? NASIL OLUNUR?

Diyaliz teknikeri kendi alanındaki, branşındaki uzmanlara destek veren, onların talimatlarını yerine getiren ve bunlara ek olarak bu konuda ek vazifeleri de bulunabilen sağlık teknikerleridir. Diyaliz teknikeri kimdir ve ne iş yapar sorularını en iyi biçimde görevleri üzerinden anlayabiliriz.

  • Diyaliz tedavisine ilişkin tıbbi bakımı sorumlu hekimin direktiflerine göre yapmak
  • Diyaliz hastalarını diyaliz uygulamaları hakkında bilgilendirmek
  • Hemodiyaliz cihazlarını her hasta için diyalize hazırlamak
  • Hemodiyaliz cihazının her işlem sonrasında iç ve dış dezenfeksiyonu ile malzemelerin sterilizasyon işlemlerini yürütmek
  • Hemodiyaliz cihazlarını kullanıma hazır halde bulundurmak, arıza durumunda teknik birime bildirmek
  • Diyaliz işlemi öncesinde ve sonrasında hastayı tartmak, diyaliz işlemi süresince hastanın yaşam bulgularının takiplerini yapmak ve tedavilere ilişkin kayıtları tutmak
  • Hastayı diyalize almadan önce damar yolunu değerlendirmek, diyaliz giriş yerinin bakımını yapmak, hemodiyaliz işlemini başlatmak ve bitirmek
  • Diyaliz işlemi sırasında oluşabilecek istenmeyen etkiler ve komplikasyonlar için gerekli önlemleri almak, oluşması halinde hekime haber vermek

Diyaliz teknikeri olmak isteyen bir insanın da izlemesi gereken yollar bulunmaktadır. Bu yolların başında diyaliz bölümünü bitirmek gelmektedir. Akabinde mesleğe başlamak için ise yine bir tercih yapılması gerekmektedir. Eğer memur olarak diyaliz teknikeri olunacaksa adayın KPSS kısaltmasıyla bilinen kamu personeli seçme sınavına girerek atanmasına yeterli bir puan alması gerekmektedir. Özel sektör çalışanı olmak için ise adayın ilan takip etmesi, kendi alanında hizmet veren kurum ve kuruluşlara cv bırakması gerekmektedir.

Bu başlığı daha kapsamlı incelediğimiz içeriğimize göz atmak için:

 

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI OLARAK DİYALİZ TEKNİKERLERİ NE KADAR MAAŞ ALMAKTADIRLAR?

diyaliz teknikeri maaslari 2021

Yeni mezun veya deneyim sahibi olmayan diyaliz teknikerleri yeni mezun veya tecrübesiz birçok meslek mensubu gibi genellikle asgari ücret ile veya çok az biraz üzerinde bir maaş ile çalışmaya başlarlar. Tabi ki deneyim sahibi olarak veya kendini geliştirerek asgari ücretten daha fazla kazanmak mümkündür ama genel olarak diyaliz teknikerlerinin ortalama gelirleri asgari ücret seviyesindedir. Belirlenen asgari ücrete göre de yeni başlayan diyaliz teknikeri maaşı özel sektörde 14-15 bin TL ve civarındadır diyebiliriz.

MEMUR OLARAK HİZMET VEREN DİYALİZ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Özellikle bir kamuda meslek icra edenlerin net ve brüt maaşı arasında hatırı sayılır bir fark olduğunu belirtmekte fayda var. 

Bu tabloda görülen diyaliz teknikeri maaşlarına net maaş dediğimiz halde bir aralık olarak görülmesinin nedeni ise AGİ yani asgari geçim indirimi, aile yardımı, ek ödenekler, çocuk yardımı gibi farklı değişkenlere bağlı olarak bu oranlarda hatta belki bunlardan da 100-200 TL esneklik göstermesidir. Yine de ortalamaya vurduğumuz zaman yeni başlayan diyaliz teknikeri  maaşının 14-15 bin 500 Türk Lirası dolaylarında olduğu görülmektedir.

Net maaş kavramı brüt maaş ile alakalı bir kavramdır. Brüt maaş bir çalışanın gelirini anlatmak için kullanılması gerekirken net maaş kavramı ise eline geçen para anlamında kullanılmalıdır. Diyaliz teknikerlerinin bazı kaynaklarda buradaki rakamlardan 1000-1500 TL fazla maaş aldığının söylenmesi brüt maaş ile alakalıdır. Bunlar devlete emeklilik kesintisi, sağlık sigortası primi, gelir vergisi olarak verilen paralardır.

Lise Mezunu Memurun Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

Diyaliz staj kaç gün?

Öğrencilerin mezun olabilmesi için Kamu veya özel statülü diyaliz ünitelerinde 30 iş günü staj yapmaları gerekmektedir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.