kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Doktor Maaşları 2023 Ne Kadar?

Güncel Doktor maaşları 2023 ne kadar? Kamuda doktor maaşı ne kadar oldu? Özel sektör doktor maaşları ne kadar? Ocak 2023 zam oranı ne kadar oldu? Devlette doktor maaşları ne kadar? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

A+
A-

Dünyadaki her insanın hayatı, öncelikleri ve yaşam şartları birbirinden farklı olsa herkes için her şeyin başı önce sağlıktır. Sağlık sektörü dünyadaki en büyük sektördür. Üstelik milyarlarca insanın önceliği sağlıklı bir yaşam sürmektir. Türkiye de bu kapsamda son yıllarda sıkı çalışmalar yaptı. Sağlık yatırımlarını birkaç kat artırdı. Hem aile sağlık merkezleri hem de hastane sayısı artırıldı. Ayrıca sağlık personellerine büyük önem verildi. Atılan adımlarla Türkiye’de sağlık sektörü oldukça büyüdü.

Sağlık sektörünün merkezinde doktor olarak çalışan personeller bulunmaktadır. Milyonlarca kişiye sağlık hizmeti veren uzmanlar verimli oldukları alanlarda binlerce hayatı kurtarmaktadır. Sağlık sektörü büyüdükçe, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlar artıkça da doktor sayısı artmaktadır. Türkiye’de son yıllarda meslek personeli sayısında büyük artış yaşanmaktadır. 2022-2023 maaşları ne kadar?  Özel sektör doktor maaşı 2023 ne kadar? Kamuda çalışan doktorların maaşları ne kadar?

2023 Doktor Maaşları Ne Kadar?

Doktor Nedir? Ne Demek?

Dünyadaki en eski ve değerli mesleklerden biridir “doktorluk” mesleği. İnsanlık tarihinin başlangıcından beri sağlık en önemli konulardan biri olmuştur. Bu nedenle sağlık ile ilgilenen kişiler toplum içinde her zaman saygı görmüştür. İnsanlar binlerce yıldır sağlık hizmeti almak için doktorlara gitmekte muayene olmakta veya danışmaktadır. Ancak hala doktorluk mesleği ile ilgili pek az şey bilinmektedir. Bu nedenle “doktorluk mesleği tanıtımı” “doktorluk mesleği nedir?”

Doktorların tarih boyunca pek çok farklı adı olmuştur. Yıllar önce doktorlara “şifacı” veya “şaman” da denmiştir. Doktorlar insan sağlığını korumak için çalışırlar. Sağlığın korunması, düzelmesi için tedbir alan, hastalıkları tespit eden ve tedavi eden kişilere hekim veya doktor denir. Doktorlar ayrıca operasyonlar, ameliyatlar yaparak insanlara şifa verir. “Doktor nedir? Ne demek?” sorusuna bu cevaplar verilebilir. Hekimlik mesleği ile ilgili olarak “doktor kelimesinin eş anlamlısı nedir?” sorusu da sorulmaktadır. Doktor kelimesinin eş anlamlıları tabip, hekim,sağaltman ve sagan kelimeleridir.

Güncel Doktor Maaşı 2023 Ne Kadar Oldu ?

Doktorlar ölüm ile yaşam arasındaki ince çizginin üzerinde görev yapmaktadır. İnsalara şifa veren doktorların omuzlarında büyük yükler bulunmaktadır. Bu nedenle doktorların aldığı maaşlar merak edilmektedir. Bu kadar zorlu bir mesleği icra eden sağlık çalışanlarının yüksek maaş alması beklenmektedir. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki doktorların iş bulma sorunu yoktur. Doktorlar hem özel sektörde hem de kamuda rahatlıkla iş bulabilir. Görev süreleri, uzmanlıkları ve eğitim seviyelerine göre maaşları da değişebilmektedir.

Enflasyon oranlarının belli olmaya başlamasıyla 2022-2023döneminde yapılacak olan zam netleşti. Binlerce doktorun ve bu amaçla okul okuyan adaylarının aklındaki yeni başlayan doktor maaşları 2023 ne kadar olacak sorusu cevap buldu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan doktor maaşları yeni yapılan 2023 zammından sonra 17 bin TL civarındadır. Henüz okumayan ancak okumayı isteyenler tıp fakültesi taban puanlarına buradan erişebilir.

Özel Sektör Doktor Maaşı Ne Kadar ?

Özel sektörde çalışma şartları oldukça zorludur. Üstlelik mesleğe başladığınız ilk yıllarda oldukça düşük maaşlar alırsınız. Doktorluk mesleği için de durum böyledir. Özel sektörde özel hastanelerde göreve yeni başlayanların maaşları oldukça düşüktür. Örneğin özel hastanede görev yapan 1 yıllık bir doktor 14 bin Türk Lirası maaş alabilmektedir. Ancak hizmet yılı fazla, alanında deneyimli ve başarılı doktorlar özel sektörde aylık 100 bin Türk Lirasının üzerinde kazanabilmektedir. Özel sektörde doğrum izni, hastalık izni ve yıllık izinlerin kamuya göre daha kısıtlı olduğunu da hatırlatmak gerekecektir.

Kadın Doğum Uzmanı-Doktoru Maaşları Ne Kadar?

Uzman Doktorların Maaşları Ne Kadar?

Kazanması oldukça zor ve rekabet düzeyi fazlasıyla yüksek bir sınav Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) gibi bir sınavı verdikten sonra uzmanlık eğitimi başlayacaktır. Uzmanlık eğitimi teori ve pratiğin iç içe olduğu bir eğitim olup adayarı fazlasıyla yıpratmaktadır. Bu sürecinde sonunda özlük hakları da iyileşmektedir.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde farklı unvan ve kadrolarda binlerce personel istihdam edilmektedir. O personellerden biri de “uzman doktor” olarak çalışan personellerdir. Bu noktada “Uzman doktor maaşı 2023 ocak ne kadar?” sorusu öne çıkmaktadır. Uzman doktor maaşı 2023 yılının ocak ayı itibariyle 17 bin Türk Lirası civarındadır. Ayrıca uzman doktorların çalışma süreleri, evli olup olmadıkları, çocuk sahibi olup olmadıkları, çalıştıkları kurum ve görev yerlerine bağlı olarak maaşları artabilmektedir.

Zamlı Doktor Maaşları 2023 Ne Kadar?

2023 yılında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları sonrasında ise 2023 yılı memur maaşlarına uygulanacak zam oranı belli oldu. Milyonlarca memur 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle zamlı maaşlarına kavuştu. Bu noktada doktor ve tıp fakültesi okuyan veya okumak isteyen doktor adayları yeni başlayan zamlı doktor maaşları  ne kadar sorusunu sormaya başladı. Uzman doktorun 2023 ocak itibariyle maaşı 17 bin Türk Lirası seviyesine yükseldi. 1/4 kıdeminde olan bir uzman doktor 2023 yılında 17 bin 270 Türk Lirası maaş aldı.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

AİLE HEKİMİ MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

PRATİSYEN HEKİM MAAŞLARI 2023 NE KADAR?

Doktorların mesai saati kaçta başlar?

Devlet hastaneleri sabah 09:00’da açılmaktadır. Öğle tatiline 12:30’da girer ve 13:30’da tekrar mesaiye başlar.

Yorumlar

  1. TUSçu Avatar TUSçu dedi ki:

    Doktor maaşları 2019'da net olarak bu kadar olabilir. Ancak döner sermaye ve hasta, ameliyat ücretleri ile birlikte 10-15 milyar arasına yükseliyor. Yani doktor maaşı 2019 10 bin TL diyebiliriz.

  2. TUSçu Avatar TUSçu dedi ki:

    Doktor maaşları 2019'da net olarak bu kadar olabilir. Ancak döner sermaye ve hasta, ameliyat ücretleri ile birlikte 10-15 milyar arasına yükseliyor. Yani doktor maaşı 2019 10 bin TL diyebiliriz.

  3. TUSçu Avatar TUSçu dedi ki:

    Doktor maaşları 2019'da net olarak bu kadar olabilir. Ancak döner sermaye ve hasta, ameliyat ücretleri ile birlikte 10-15 milyar arasına yükseliyor. Yani doktor maaşı 2019 10 bin TL diyebiliriz.