kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ebe Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Ebe yardımcısı maaşları ne kadar oldu, ebe yardımcısı mesleğinin görevleri nelerdir, ebe yardımcısı çalışma şartları nasıldır, ebe yardımcısı nedir, özel sektörde ebe yardımcısı maaşları ne kadar olacak gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ebe yardımcısı maaşları ne kadar, görevleri nelerdir ve tanımı nedir gibi sorularınıza cevapları sizler için bu yazımızda derledik. Sağlık sektöründe ilgili alanın uzmanının yanında destek elemanı olarak görev yapan ebe yardımcısının daha çok birçok bilgisini bu yazımızda topladık.

Mesleklerin maaş bilgilerini, görevlerini, çalışma şartlarını anlattığımız yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sizlere yol göstermesi maksadıyla hazırladığımız bu yazıda ise ebe yardımcısı maaşları ve görevleri, çalışma şartları gibi konuları kaleme alacağız.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

EBE YARDIMCISI NEDİR? EBE YARDIMCISI GÖREVLERİ NELERDİR

Teknikerler, teknisyenler, ebe veya hemşire yardımcıları genellikle sağlık sektöründe ilgili alanın uzmanının yanında destek elemanı olarak görev yaparlar ve ebe yardımcısı de bu şekilde yardımcı eleman olarak görev yapmaktadırlar. Ebe yardımcısı nedir daha net izah edebilmek için görevlerine bakmak yararlı olacaktır:

a) Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım etmek.

b) Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık eğitim programı ile anne-babalığa ve doğuma hazırlık programlarının uygulanmasına yardım etmek.

c) Gebelik izlemleri süreci dâhil olmak üzere kadının muayeneye hazırlığını yapmak.

ç) Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gebenin günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak.

d) Doğum sırasında gebenin doğum ağrısı ve doğum korkusuyla başa çıkmasına yardımcı olmak.

e) Doğum sonrası dönemde; anneye bebek bakımı ve emzirme konusunda yardımcı olmak, anne ve bebeğin genel sağlık durumunda fark ettiği değişiklikleri ebeye bildirmek.

f) Kadının başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım etmek ve refakat etmek.

g) Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde anne ve bebek sağlığını korumak ve geliştirmek için hizmet sunduğu gruba bilgi vermek.

ğ) Aile planlaması hizmetlerinde, kadın ve yenidoğana ait tarama programlarının yürütülmesinde ebeye yardım etmek.

h) Kullanılan malzemelerin temizliği, dezenfeksiyonu ve uygun şekilde saklanmasına yardım etmek.

ı) Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev almak.

i) Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuvara naklini sağlamak.

EBE YARDIMCISI ÇALIŞMA ŞARTLARI NE DURUMDADIR? EBE YARDIMCISI ÇALIŞMA SAATLERİ NASILDIR?

Yukarıdaki görevlere bakıldığın ebe yardımcıları yeni doğacak bir canlı ve onu taşıyan anne ile haşır neşir oldukları için (ebe daha yoğun olsa da ebe yardımcıları da aynı derecede olurlar) mesleğin zorluğu burada başlamaktadır. Bir anne adayı ile uğraşmak yorucu olabilirken aynı zamanda bir canlının sapasağlam doğmasında rol alıyor olmak mesleği stresli yapabilmektedir. Sağlık alanında çalışılan pek çok meslek gibi ebe yardımcılığı da zorlu çalışma şartlarına sahiptir diyebiliriz.

Kamu personelleri genellikle haftada 40 saat mesaiye sahiptirler fakat sağlık sektöründe genellikle bu minimum saat olarak görülmelidir. Nöbetler, ek mesailer vs. ile sağlık sektörü çalışanları ve ebe yardımcısı mesleğinin mensupları bu saatin biraz üzerinde çalışmaktadırlar.

EBE YARDIMCISI MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Tablomuzda genel hali ile sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zam ile birlikte maaş durumları görülmektedir. Yeni başlayacak ebe yardımcısı meslek mensupları da bu zamdan sonra 9-10 bin  TL dolaylarında maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama verilmiş bir rakamdır ve kuruluştan kuruluşa ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL oynama göz önünde bulundurulmalıdır. Buna ek olarak ebe yardımcılarının maaşlarının teknikerlere göre farklılık göstermesi genellikle kadrolu eleman olarak çalışamamalarındandır.

ÖZEL SEKTÖR EBE YARDIMCISI MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu şirketten şirkete, hastaneden hastaneye farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zamdan sonra ebe yardımcısı maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 8-9 bin TL arasında olacağını öngörebiliriz. Dediğimiz gibi bu yine genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş ile personellerini çalıştırabilmektedirler.

Evde Bebek Şekeri İşi Yaparak Para Kazanılır Mı? Ne Kadar Kazanılır?

Ebe Yardımcılığı özel hastanede çalışabilir mi?

Bu bölümden mezun olanlar, liseyi bitirdikten sonra hemşire yardımcısı olarak devlet yada özel hastanelere görev alabiliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.