kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Elektronörofizyoloji Teknikeri Maaşları 2023 Ne Kadar?

Elektronörofizyoloji teknikeri maaşları 2023 ne kadar oldu, kimler elektronörofizyoloji teknikeri olabilir, elektronörofizyoloji teknikeri maaşı 2023 yılında özel sektörde ne kadar, elektronörofizyoloji teknikeri görevleri nelerdir, elektronörofizyoloji teknikeri çalışma saatleri ve şartları nasıldır gibi sorulara cevap vermeye çalıştığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Maaş bilgileri, mesleklerin tanıtımı, sınavlara hazırlanma gibi konularda hazırladığımız yazılarımızdan bir tanesi ile daha karşınızdayız. Bu yazımızda elektronörofizyoloji teknikerliğinin maaşı, görevleri, çalışma şartları konularında bilgi vermeye çalışacağız.

Elektronörofizyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Sağlık teknikeri olarak görev yapan bireyler ilgili hekimin yanında destek personeli, yardımcı eleman olarak görev yapmaktadırlar. Örneğin anestezi teknikeri anestezi uzmanının, ameliyat teknikeri de ameliyat yapacak uzman doktorun destek personeli olarak görev yapmaktadırlar. Elektronörofizyoloji teknikeri de yine uzman doktorun destek personeli, yardımcı sağlık personeli olarak görev yapmaktadır.

Elektronörofizyoloji teknikeri görevlerini genel olarak sıralamak gerekirse:

Hekimin verdiği talimatlar ışığında elektroensefalografi (EEG), elektronöromiyografi (ENMG), polisomnografi (PSG), pozitif hava yolu basıncı (PAP) titrasyonu, uyarılmış potansiyel çalışmaları gibi elektronörofizyolojik uygulamaları yapmak.

Bu işlemler süresince hastanın takibini yapmak ve hasta ile ilgili olarak istenmeyen durumları veya komplikasyonları uzman doktora bildirmek.

İşlemler sırasında veya acil durumda gerekebilecek ilaç ve ekipmanı hazırlamak.

İşlem öncesinde ekipmanın, cihazların ayarlamasını yapmak ve ortamı işlemler için uygun hale getirmek.

İşlem sonrasında kullanılan cihazların temizliğini, bakımını ve muhafazasını sağlamak

Elektronörofizyoloji teknikerinin başlıca görevleridir. Sağlık meslek mensuplarının görev ve yetkileri hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili yönetmeliğe aşağıda verdiğimiz linkten ulaşabilirsiniz.

► SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ GÖREV VE YETKİLERİ YÖNETMELİĞİ

NASIL ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ OLUNUR? KİMLER ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ OLABİLİR?

Her teknikerlik yazısında belirttiğimiz bir ayrımı burada da belirtmek faydalı olacaktır, bu ayrım teknisyen ve tekniker ayrımıdır. Meslek sahibi olmak üzere olan bireyler bu konuda kafa karışıklığı yaşayabilmektedir fakat alınan eğitim açısından ikisi arasındaki farktan bahsetmek gerekirse teknisyen unvanını elde edebilmek için bireylerin ortaöğretim kurumu bitirmiş olmaları gerekmektedir. Tekniker unvanı ile çalışabilmek için ise adayların 2 yıllık bir önlisans programı mezunu olması gerekmektedir fakat bu demek değildir ki her ortaöğretim mezunu ve 2 yıllık bölüm mezunu birey tekniker ve teknisyen olabilmektedir. İlgili tekniker veya teknisyen unvanını elde edebilmek için belli bölüm mezunu olma şartı aranmaktadır. Elektronörofizyoloji teknikeri unvanını elde edebilmek için ise:

  • Elektronörofizyoloji

bölümü mezunu olmak gerekmektedir. Yani bu bölüm mezunu olarak elektronörofizyoloji teknikeri olabilirsiniz.

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ VE ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Sağlık teknikeri olarak görev yapacak neredeyse tüm bireylerin çalışma şartları görece ağırdır çünkü hem bu meslek gruplarında nöbetler, ek mesailer olabilmektedir, hem acil durumlar ortaya çıkıp görev yerinize dönmeniz gerekebilmektedir hem de sürekli hastalar ile iletişim halinde olunmaktadır. Tüm bunlar sağlık alanında çalışacak teknikerleri yorabilmekte ve çalışmalarını zor kılabilmektedir.

Elektronörofizyoloji teknikeri çalışma şartları da yine bahsettiğimiz durumlar ile iç içedir. KBB, nöroloji, psikoloji, çocuk gibi branşlarda görev yapabilen  elektronörofizyoloji teknikerleri genelde kapalı ortamlarda çalışmaktadırlar. Elektronörofizyoloji teknikerliği hastalar ve doktorlar, hemşireler ile iletişim halinde olunan bir meslektir. Bütün bunlar kendilerinde avantaj ve dezavantaj sahibi koşullardır.

Çalışma saatleri noktasına geldiğimizde normal şartlar altında kamu görevlisi her bireyin haftalık çalışma saati, ana mesaisi 40 saattir. Fakat sağlık alanında çalışan tekniker, teknisyen, doktor, hemşire gibi tüm unvanlar bu saatlerle sınırlı kalamamaktadır. Ek mesailer, nöbetler ve acil durumlar ile alakalı olarak haftalık mesai saatleri artabilmektedir.

Burada bahsettiklerimiz ortalama ve en genel haliyle olduğunu belirtmek isteriz. Mesai saatleri, nöbetler, çalışma ortamının iyiliği ve kötülüğü biraz da çalışacağınız kurum ve kuruluşlara göre farklılık göstereceğinden dolayı kesin bu şekilde olur diye düşünmeyiniz ama genel bir fikir sahibi olmak için de burada yazdıklarımızı dikkate alabilirsiniz.

2023 ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Geldik yazımızın ana başlığında bulunan konuya, elektronörofizyoloji teknikeri maaşları 2023 yılında ne kadar oldu? Bu soruya cevap vermeden evvel size sağlık alanında çalışan tekniker maaşlarının genel bir tablosunu vermek istiyoruz.

Yeni Başlayan          13600-13850 Türk Lirası

Bu tabloda verdiğimiz rakamlar en genel haliyle ve ortalama olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin aylık maaş miktarlarıdır. Bu rakamlar hastaneden hastaneye, sağlık kuruluştan kuruluşuna ek mesailere, nöbetlere, döner sermayeye bağlı olarak ufak tefek farklılıklar gösterebilmektedir fakat en genel haliyle böyle olduğunu belirtmekte fayda var.

Elektronörofizyoloji teknikeri maaşlarına gelecek olursak kamu kurumlarında elektronörofizyoloji teknikeri maaşı 2023 Ocak zammı ile birlikte 13700-13900 Türk Lirası dolaylarına gelmiştir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma diğer değişkenlere bağlı olarak 100-300 Lira arasında oynayabilmektedir. Temmuz zammı da ocak zammı gibi olursa 2023 Temmuz elektronörofizyoloji teknikeri maaşları 14000-14300 lira dolaylarında olacaktır. Kamuda elektronörofizyoloji teknikeri olmayı düşünen adaylar için son sağlık atamaları olan 2022/5 içindeki taban puanlara aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz.

► ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ KPSS 2022/5 ATAMA TABAN PUANLARI

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ MAAŞI ÖZEL SEKTÖRDE 2023 YILINDA NE MİKTARDA?

Özel sektörde maaşlar büyük çoğunlukla devletle kıyaslanamayacak kadar düşük olmaktadır çünkü özel sektördeki amaç maksimum kar edebilmektir. Bu bağlamda da elektronörofizyoloji teknikeri maaşları da özel sektörde oldukça düşük kalmaktadır.

Ortalama bir rakam vermek gerekirse elektronörofizyoloji teknikerleri özel sektörde 2023 yılında 9400-9600 lira dolaylarında maaş almaktadırlar. Bu yeni başlayan bir elektronörofizyoloji teknikeri maaşıdır. Tecrübe ve çalışılan süre arttıkça bu miktar artabilmektedir ama yine devletteki kadar yüksek maaşlar alınamamaktadır. Tabi ki bu verdiğimiz rakam yine ortalama bir rakam çünkü özel sektörde asgari ücret olan 8506 Lira ile de personel çalıştırmak isteyen kurumlar, kuruluşlar olduğu gibi 9000 lira dolaylarında da maaş veren kurumlar olduğu bilinmektedir.

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİNDE ARANAN ÖZELLİKLER NELERDİR? ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ NASIL ÖZELLİKLERE SAHİP OLMALI?

Elektronörofizyoloji teknikeri olarak çalışmayı düşünen bir bireyde olması gereken özellikleri de kabaca sıralamak gerekirse; dikkatli, sabırlı, özenli, titiz, insanlarla iletişimi iyi olan, fizik ve biyoloji konusunda bilgi sahibi, takım olarak çalışmayı beceren bir yapıda olunması gerekir diyebiliriz.

Bunlara ek olarak şunu belirtmekte fayda var ki sağlık alanında çalışmayı düşünen her birey insan, canlı sağlığı ile ilgili bir iş yaptığını unutmamalıdır ve kendisini buna göre hazırlamalıdır. Mesleğin yorucu olmasına rağmen sağlık personellerinin uğraşması gereken insanlarla her zaman iyi ve sağlıklı bir iletişim kurması oldukça önemlidir çünkü başka türlüsü hem sizin işinizi eziyete çevirirken hem de hastaların, doktorların da memnuniyetsiz olmasına hatta belki büyük sağlık problemlerinin doğmasına sebep olacaktır.

Bu meslek veya diğer meslekler, maaşları, kariyer planlaması gibi konularda daha fazla bilgi almak için forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Elektronörofizyoloji 2022 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

EEG çeken kişiye ne denir?

EEG (Elektroansefalografi), EMG (Elektromiyografi), PSG (Polisomnografi) gibi cihazları uzman hekim denetiminde kullanan kişiye Elektronörofizyoloji Teknikeri denir.

Yorumlar

  1. Emre meydan Avatar Emre meydan dedi ki:

    güzel rakamlar, keşke bizde bu rakamları kazanabilsek.