kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Elektronörofizyoloji Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Elektronörofizyoloji teknikeri maaşları ne kadar olacak, nasıl elektronörofizyoloji teknikeri olunur, özel sektör elektronörofizyoloji teknikeri maaşı ne kadar olacak, elektronörofizyoloji teknikerliği görevleri neler, elektronörofizyoloji teknikeri çalışma şartları nasıl gibi soruların cevaplarına yazımız içinden ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Elektronörofizyoloji teknikeri maaşları ne kadar, görevleri nelerdir, kimler elektronörofizyoloji teknikeri olabilir, kamuda ve özeldeki maaşları nelerdir gibi bir çok sorularınıza cevap verdiğimiz bu yazımızda temel bilgileri sizlere sunuyoruz.

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ KİMDİR? ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Sağlık teknikerleri sağlık alanında yardımcı sağlık personeli olarak görev yapan bireylerdir. Elektronörofizyoloji teknikeri de aynı şekilde sağlık alanında bu branşta ilgili hekimlerin yanında destek personeli olarak görev yapan bir sağlık teknikeridir. Elektronörofizyoloji teknikerliğini daha iyi anlamak için görevlerine bakabiliriz:

Hekimin talimatı doğrultusunda, elektroensefalografi (EEG), elektronöromiyografi (ENMG), polisomnografi (PSG), pozitif hava yolu basıncı (PAP) titrasyonu, uyarılmış potansiyel çalışmaları gibi elektronörofizyolojik uygulamaları yapmak.

İşlem süresince hastanın takibini yapmak, hastanın durumuyla ilgili gözlemlediği olağan dışı durumları ve komplikasyonları hekime bildirmek.

İşlemler ve acil durumlar için gerekli cihaz, elektrot, malzeme ve ilaçları hazırlamak.

İşlem öncesinde cihazların kalibrasyonunu yapmak.

Ortamın işlemler için uygunluğunu temin etmek.

İşlem sonunda kullanılan cihaz ve malzemelerin temizlik ve bakımının yapılmasını sağlamak, uygun şekilde muhafaza etmek.

KİMLER ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ OLABİLİR?

Bir bireyin tekniker olarak görev yapabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı mezunu olması gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık bölümden mezun olunduğunda tekniker olunamaz. Ayrıca her tekniker olunabilinen bölümden mezun olunduğunda da her teknikerlik yapılamaz. Teknikerliklerde ilgili bölüm mezunu olma şartı bulunmaktadır ve elektronörofizyoloji teknikeri olabilmek için de Elektronörofizyoloji bölümü mezunu olmak gerekmektedir.

 

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE SAATLERİ NASILDIR?

Elektronörofizyoloji teknikeri KBB, nöroloji, psikoloji, çocuk gibi branşlarda görev yapabilmektedir. Elektronörofizyoloji teknikerleri genelde kapalı ortamlarda çalışmaktadırlar. Elektronörofizyoloji teknikerliği hastalar ve doktorlar, hemşireler ile iletişim halinde olunan bir meslektir. Bütün bunlar mesleğin kendilerince avantaj ve dezavantaj sahibi koşullardır.

Kamuda çalışan bir memurun haftalık çalışma saati 40’tır ve elektronörofizyoloji teknikerleri de minimum bu kadar çalışmaktadırlar. Minimum deme nedenimiz sağlık alanında çalışan personellerin nöbetler ve ek mesailer ile bu süreden fazla çalışabildikleri gerçeğidir. Bağlı bulunan kuruluştan kuruluşa değişebilmekle beraber elektronörofizyoloji teknikerleri ortalama oalrak haftalık 40-50 saat mesai yapabilmektedirler.

 

ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ MAAŞLARI DEVLETTE  NE KADAR?

Elektronörofizyoloji maaşına değinmeden önce sağlık teknikerlerinin maaşlarının genel bir tablosunu vermeyi uygun gördük. Burada verdiğimiz rakamlar ocak ayında yapılan zam sonrası alınacak maaşlardır. Elektronörofizyoloji teknikerleri de 11-17 bin TL arasında bir maaş ile işe başlayacaklardır. Buradaki rakamın aralık olarak verilmesinin nedeni hastaneden hastaneye değişiklik gösterebilen ek ödemelerin bulunması ya da daha fazla nöbete, ek mesaiye sahip olunmasıdır fakat ortalama olarak elektronörofizyoloji teknikeri maaşı bu civarlardadır.

ÖZEL SEKTÖR ELEKTRONÖROFİZYOLOJİ TEKNİKERİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Özel sektörü değerlendirdiğimizde rakamların devletten bir hayli düşük olduğu karşımıza çıkmaktadır. Özel sektörde görev yapan bir elektronörofizyoloji teknikerinin maaşı yukarıdakine benzer bir zam gelmesi halinde 9-10 bin TL civarlarında olacaktır. Tabi ki bu rakamın da ortalama bir rakam olduğunu tekrar belirtelim çünkü bazı kurum ve kuruluşlar personellerine asgari ücret verirken bazı kurum ve kuruluşlar ise daha fazla maaş verebilmektedir.

 

EEG çeken kişiye ne denir?

EEG (Elektroansefalografi), EMG (Elektromiyografi), PSG (Polisomnografi) gibi cihazları uzman hekim denetiminde kullanan kişiye Elektronörofizyoloji Teknikeri denir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.