kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Emlak Değerleme Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Emlak Değerleme Uzmanı Maaşları Ne Kadar? Emlak Değerleme Uzmanı Ne İş Yapar? Emlak Değerleme Uzmanı Nasıl Olunur?

A+
A-

Emlak değerleme uzman maaşları ne kadar, ne iş yapar, nasıl olunur ve görevleri nelerdir sorularının cevaplarını en güncel haliyle sizler için bu yazımızda derledik. Popüler meslek grupları arasında yer alan emlak değerleme uzmanı nasıl olunur sorusunun cevabı bu yazımızda.

Türkiye’de inşaat, gayrimenkul, arsa, konut sektörleri birbirine bağlı olarak sürekli büyümektedir. Uzun yıllar fakirlik çeken, maddi olarak zorluk yaşayan ülkedeki pek çok kişi bir ev sahibi olmayı düşlemektedir. Kentsel dönüşüm projeleri, deprem tehlikesi, kentleşme süreçlerinin hızlanması, AVM kültürünün yaygınlaşması gibi farklı nedenlerle sektörlerde de hareketlilik fazladır. Her gün binlerce konut, arsa, iş yeri satışı ve kiralaması yapılır. Bu nedenle son dönemlerde yeni bir mesleğin de popülerliği artmıştır. Emlak Değerleme Uzmanı veya Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olarak çalışan kişilerin sayısı her geçen gün yükselmektedir. Peki emlak değerleme uzmanı nedir? Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Emlak değerleme belgesi nasıl alınır? Emlak değerleme uzmanı maaşları ne kadar? Gayrimenkul değerleme uzmanı maaşı ne kadar?

Emlak Yönetimi

Emlak Değerleme Uzmanı Ne İş Yapar?

Emlak Değerleme Uzmanı veya Gayrimenkul Uzmanı olarak bilinen bu kişiler arsa, tarla, bina, arazi, konut ve iş yeri gibi taşınmazların satışı, yatırımı, ipotek ve kredi işlemleri için değer tespitini yapar. Başka bir ifadeyle evin, konutun, arsanın, tarlanın, arazinin, iş yerinin fiyatının ne kadar olduğunu belirler. Bu oldukça önemli bir işlemdir. Çünkü kentleşme, rant arttıkça taşınmazların değerleri değişir. Bu değişimi iyi tespit etmek ve düşük fiyata gitmesini önlemek gerekir. İşte emlak değerleme uzmanları bu konuda görev yapmaktadır.

  • Gayrimenkul piyasasını takip eder.
  • İş yaptığı bölgedeki fiyatları, aktörleri, projeleri ve satışları takip eder.
  • Piyasa koşullarını, eğitimleri inceler.
  • AVM, okul, hastane, askeriye gibi yerlerin konut piyasasına etkisini inceler.
  • Değerleme işlemi ve raporları için taşınmazların fotoğraflarını çeker.
  • Gelecekte prim yapacak, fiyatı artacak yerleri araştırır.
  • Müşterilerine, şirketlere, kişilere danışmanlık hizmeti sunar.
  • Mülk değerlerini bulmak için ilgili bölgedeki satışları inceler.
  • Değerleme raporlarını gizlilik esasına göre arşivler.
  • Arsa, tarla, konut, iş yeri gibi taşınmazların değerini belirler.

Emlak Değerleme Uzmanı Nasıl Olunur?

Emlak Değerleme Uzmanı, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı olmak için adaylarda eğitim şartı aranır. Adayların üniversitelerdeki mimarlık, inşaat mühendisliği, gayrimenkul ve varlık değerleme, şehir ve bölge planlama ve benzeri bölümlerden mezun olmaları gerekir. Sermaye Piyasaları Kurulu tarafından düzenlenen Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı sınavına girerek adayların başarılı olması da şarttır. Daha sonra lisans alarak bu unvanı elde etmiş olurlar.

Emlak Değerleme Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Gayrimenkul Değerleme veya Emlak Değerleme Uzmanlarının ne kadar maaş aldıkları, kazançlarının ne kadar olduğu merak edilmektedir. Personellerin çalıştığı şirkete, kendi işlerini yapıp yapmadıklarına, müşteri sayılarına, çalıştıkları bölgeye göre gelirleri değişebilir. Ancak ortalama olarak gayrimenkul değerleme uzmanı maaşları 10-12 bin TL arasındadır. Emlak değerleme uzmanı maaşı zaman geçtikçe yükselmektedir. Çünkü hem müşteri sayısı hem prim oranı hem de başarı artacaktır.

Milli Emlak Denetmen Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Konut değerleme uzmanlığı için mezuniyet şartı nedir?

Konut değerleme lisans sınavı için ise mezuniyet şartı aranmaz fakat sınavda başarılı olup lisans belgesini almak için 2 yıllık bir üniversiteden mezun şartı gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.