kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Fizyoterapi Teknikeri Maaşı

​​​​​​​Fizik tedavi teknikeri maaşları ne kadar olacak, fizik tedavi teknikerliğinin görevleri nelerdir, fizik tedavi teknikeri nasıl olunur, fizyoterapi teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör fizik tedavi teknikeri maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Fizik tedavi teknikeri maaşları ne kadar, görevleri nelerdir, fizik tedavi teknikeri nasıl olunur, kamuda ve özelde maaşları ne kadardır sorularına verdiğimiz cevapları sizler için bu yazımızda derledik. Sizlere fikir vermesi amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz.

Fizik Tedavi Teknikerliği

FİZİK TEDAVİ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? FİZYOTERAPİ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Fizik tedavi teknikeri fizik tedavi uzmanının veya fizyoterapistin yanında yardımcı sağlık personeli olarak görev yapmaktadır. Mesleği daha iyi anlamak için görevlerine bakmak yerinde olacaktır:

a)Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı veya fizyoterapist gözetiminde fizik tedavi ve temel tıbbi egzersizlerinin uygulanmasında yardımcı olmak.

b) Fizyoterapi sırasında, istenmeyen durumların oluşması halinde ilgili kayıtları tutup gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olmak.

c)Fizyoterapi sürecinde hasta ve çalışan güvenliği açısından gerekli tedbirleri almak.

ç) Fizyoterapi uygulamaları çerçevesinde, sağlığın geliştirilmesi programlarına katılmak.

FİZİK TEDAVİ TEKNİKERİ NASIL OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Fizik tedavi teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Hidroterapi

Fizyoterapi

Fizik Tedavi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Lazer Tedavisi Olsam Polis Olabilir Miyim?

FİZİK TEDAVİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? FİZYOTERAPİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Fizyoterapi teknikeri çalışma şartlarını incelediğimizde genellikle ayakta, hastalar ve uzmanlar ile iletişim halinde ve egzersize yönelik aletlerle çalışılan bir ortamda çalışıldığını görülmektedir. Bunun dışında çalışılan yerin diğer sağlık teknikerliklerinin bir kısmı ile kıyaslandığında daha sessiz ve görece rahat bir ortam olduğu söylenebilir.

Bu mesleğin yorucu taraflarından bir tanesi fiziksel olarak zorluk çeken hastalar ile ilgilenmek olunduğundan dolayı hem ruhen hem de bedenen yıpranma durumu söz konusudur.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat fizik tedavi teknikerliğinde bu rakam bir çok sağlık teknikerliğinde olduğu gibi minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir.

FİZİK TEDAVİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak fizik tedavi teknikerleri de bu zamdan sonra 10-12 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

 

ÖZEL SEKTÖR FİZİK TEDAVİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası fizyoterapi teknikeri maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 8-9 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.

2 yıllık fizyoterapi staj var mı?

Stajlar ikinci sınıf ve üçüncü sınıf sonunda 3’er hafta olmak üzere toplam 6 hafta zorunlu yaz stajı olarak planlanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.