kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Fizik tedavi teknikerleri özel sektörde ve kamuda ne kadar maaş almaktadır? Fizik tedavi teknikeri maaşları ne kadar oldu? Net ve brüt maaşlar ne kadar?

A+
A-

Fizik tedavi teknikerliği, kaza sonucu ya da doğuştan oluşan kas eklem problemlerinde kişiye uygun egzersizi yaptıran ve ilgili cihazları tedavi esnasında kullanan kişilerdir. Peki fizik tedavi teknikeri maaşları ne kadar oldu birlikte bakalım…

Ülkemizde insanların ne kadar kazandığı, ne kadar maaş aldığı toplumdaki herkes tarafından merak edilmektedir. İnsanların kimi kendisi daha fazla mı az mı kazanıyor onu bilmek için, kimi hangi işte ne kadar para olduğunu bilmek için, kimi bu mesleği yapsam mı diye, kimi de o mesleğe başlamak üzere olduğu için bu merakı taşımaktadır.

İnternetin hayatımızda olması, herkes tarafından kullanılması ile de o meslek grubundan tanıdığı olmasa da insanların bu meraklarını gidermesini sağlamaktadır. İşte bu açıdan bizde farklı meslek gruplarının, iş kollarının maaşlarını, kazançlarını derleyerek sizlere sunuyoruz. Fizik tedavi teknikeri maaşları hakkında bilgileri yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Fizik Tedavi Teknikerliği

FİZİK TEDAVİ TEKNİKERİ NASIL OLUNUR? NEDİR? FİZYOTERAPİ TEKNİKERİ NE İŞ YAPAR?

Fizik tedavi teknikeri olmak için bir adayın Hidroterapi, Fizyoterapi, Fizik Tedavi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinden birinden mezun olması gerekmektedir. Mezuniyet sonrası fizik tedavi teknikeri olmak isteyen bir kişi özel sektörde mi kamuda mı çalışacağına göre farklı yollar izleyebilir. Özel sektörde çalışmak için fizyoterapi teknikeri adayının iş ilanlarına başvuru yaparak kabul edilmeyi beklemesi gerekirken kamuda fizik tedavi teknikeri olmak isteyen bir birey ise kamu personeli seçme sınavına yani KPSS’ye girmelidir ve atanmasına yetecek puanı elde etmelidir.

Fizik tedavi teknikeri tüm sağlık teknikerleri gibi uzman doktorun, amirin yanında görev yapan, onların yönlendirmeleri doğrultusunda destek personeli olarak görev yapan tekniker grubudur. Fizik tedavi teknikeri görevlerini kabaca sıralamak gerekirse şu görevler karşımıza çıkmaktadır.

  • Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı veya fizyoterapist gözetiminde fizik tedavi ve temel tıbbi egzersizlerinin uygulanmasında yardımcı olmak
  • Fizyoterapi sırasında, istenmeyen durumların oluşması halinde ilgili kayıtları tutup gerekli önlemlerin alınmasına yardımcı olmak
  • Fizyoterapi sürecinde hasta ve çalışan güvenliği açısından gerekli tedbirleri almak
  • Fizyoterapi uygulamaları çerçevesinde, sağlığın geliştirilmesi programlarına katılmak
  • Bu başlığı daha kapsamlı olarak incelemek için ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz
 

fizik tedavi teknikeri maaslari 2021

FİZİK TEDAVİ TEKNİKERİ MAAŞLARI KAMUDA NE KADAR?

Fizik tedavi teknikeri maaşlarına dair detaylardan önce kamudaki sağlık teknikerlerinin maaşları listesini verecek olursak:

şeklinde bir tablo karşımıza çıkmaktadır. Bu kamudaki sağlık teknikerlerinin ay başında net eline geçen ortalama maaşlara ait rakamlardır. Fizik tedavi teknikeri de kamuda sağlık teknikeri olarak görev yaptığından dolayı kıdem durumuna göre maaşları bu şekildedir. Yani yeni başlayan fizik tedavi teknikeri maaşı 10-12 bin TL civarlarındadır.

Buradaki rakamı aralık olarak vermemize gelecek olursak AGİ, çocuk yardımı, kurumdan kuruma değişebilecek ek ödenekler vs. ile maaşların kişiden kişiye, kurumdan kuruma 100-200 TL oynama gösterebilmesidir. Bu oynamalar tablodaki rakamların üstünde de gerçekleşebilmektedir bu yüzden bu rakamlar bile aşağı ve yukarı yönlü olabilmektedir.

Dediğimiz gibi burada verdiğimiz rakamlar net olarak ele geçen maaşlar ile ilgilidir fakat brüt olarak fizik tedavi teknikeri buradaki rakamın 1000-1200 TL üstünde kazanmaktadır. Kazanmak deyince insanların aklına yine ele geçen para gelmektedir fakat brüt maaşlardan devlete gelir vergisi, emeklilik kesintisi, GSS primi gibi kesintiler yapılarak ödeme yapıldığından dolayı yeni başlayan fizyoterapi teknikerlerinin aslında kazandığı 9800-10000 TL civarlarında iken ellerine geçen yukarıda bahsettiğimiz rakam olmaktadır. Bu durumda internette bazen bazı görseller dolaşmakta ve gelirimiz o kadar değil diye isyan edilmektedir fakat aslında kamudaki herkesin geliri o kadar olsa da ele geçen noktasında daha düşük bir maaş olunca tüm meslek gruplarındaki insanlar kızgınlıklarını ifade etmektedir.

ÖZEL SEKTÖRDE FİZİK TEDAVİ, FİZYOTERAPİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Kamuya kıyasla özel sektörde durum bu kadar iyi değildir. Özellikle yeni başlayan olma noktasında fizik tedavi teknikerleri asgari ücret civarlarında maaş almaktadırlar. Ücret yıl başında yapılan zam ile9-10 bin TL’ye yükselmiştir ve işte bir fizik tedavi teknikeri özel sektörde işe başlarken üç aşağı beş yukarı bu civarlarda maaş alacaktır.

Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Fizyoterapi Teknikeri Maaşı

Fizyoterapi teknikeri iğne yapar mı?

Fizyoterapist reçete yazamaz, iğne yapamaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.