kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar? Fizyoterapist Ne İş Yapar? Fizyoterapist Görevleri Fizyoterapist Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Devlette ve Özel Sektörde Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Fizyoterapist herhangi bir kaza sonucu ya da hastalık sonucu kişide yaşanan rahatsızlıkları gidermek amacıyla egzersiz programı hazırlayan bir uzman eşliğinde bunu uygulayan kişidir. Peki bu kişilerin yani fizyoterapistlerin maaşları ne kadar?

Yeni tip Koronavirüs salgını sonrasında alınan tedbirler nedeniyle insanların özgürlüğü kısıtlandı. Dünyanın her yerinde milyonlarca kişi daha az hareket eder hale geldi. Zaten bilgisayar ve telefonların başında günün büyük bir çoğunluğu hareketsiz, oturarak, eğilerek, kamburunu çıkartarak geçiren insanlar pandemi ile birlikte daha zor koşullardan geçmeye başladı. Obezite sorunu da düşünülünce boyun, bel, ayak, bilek, dirsek, diz ağrılarından şikayetçilerin sayısı giderek artmaktadır. Tam da bu noktada “fizyoterapi” tedavisi devreye girmekte ve “fizyoterapist” mesleği önem kazanmaktadır. Son dönemin gözde meslekleriyle ilgili pek çok soru sorulsa da en çok sorulan soruların başında “fizyoterapist maaşları ne kadar?” sorusu gelmektedir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu meslek grubuyla ilgili merak edilen sorulara cevap aradık. İşte ulaştığımız cevaplar;

2023 Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Fizyoterapist Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Vücutlarında kronik ağrılardan, sancılardan şikayetçi olan insanların başvuracağı tedavilerin başında fizyoterapi gelmektedir. Bu alanda çalışan personellere ise fizyoterapist denir. Doğumla birlikte başlayan veya sonrasında meydana gelen ağrı, sancı, aksaklık, rahatsızlık nedeniyle kullanılan tedavi yöntemidir. Fransızca kökenli olan bu kelime fizik tedavi uygulayan profesyonelleri ifade eder. Fizik ve terapi kelimelerinin birleşiminden oluşan bu kelime sağlık alanında görevli profesyonelleri işaret eder. En az lisans mezunu olması gereken bu kişilerin günümüzde iş bulma sorunu çok yaşamadığı belirtilir.

Fizyoterapist Ne İş Yapar? Fizyoterapist Görevleri

  • Ellerindeki teknoloji ve araçlarla görev yapar.
  • Çalıştıkları birim, kurum ve ofisin düzeni, temizliği ve güvenliğine katkı sağlarlar.
  • İş güvenliği, etik kurallarda hassas davranırlar.
  • Hastaların kasları, sinir sistemleri ve eklemleri ile ilgili şikayetlerini dinlerler.
  • Sorunu tespit edip tedavi programı hazırlarlar.
  • Tedavinin daha etkili olabilmesi için çalışma programı hazırlarlar.
  • Egzersiz hareketleri, yeni yaklaşımlar, masaf, özel teknikler uygularlar.
  • Her yaş ve cinsiyetteki kişi için özel çalışma yapabilirler.

Fizyoterapist Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Personelin çalışma şartları iyidir. Fizyoterapi alanına genellikle bir kat, bir ofis ve muayene odaları ayrılır. Teknolojik donanımlar ve aletler kullanılır. Personelin her türlü araç ve donanıma erişimi vardır. Çalışma saatleri ise özel sektöre veya devlete göre değişebilir. Devlette genellikle çalışma saatleri 08.30-17.30, özel sektörde ise 09.00-18.00 şeklindedir. Ayrıca devlette de özelde de fazla mesai, nöbet sistemi, vardiya sistemi vardır.

Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Fizyoterapist maaşları devlette ve özel sektörde birbirinden farklılık gösterebilir. Devlette mesleğe yeni başlayan personel ile kıdemli personel arasında ücret farkı çok görülmez. Özelde ise yeni başlayan ile kıdemli arasındaki makas farkı daha fazladır. Devlette fizyoterapist maaşları ortalama 14 bin TL’ye yakınken, özel sektörde ise 10 bin TL civarındadır. Ayrıca alanında yenilikler sunan, özel ve farklı tedaviler ortaya koyan uzmanların kazançları ise 10 bin TL’den başlar.

Devlette Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Devlette memurların aylık kazandıkları ücretleri belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Aylıklara ek olarak döner sermaye ücretinden de faydalanabilirler. Döner sermaye ve net maaş olmak üzere kazançlarını iki ana başlık belirler. Devlette fizyoterapist maaşları en az 14 bin TL seviyesindedir. Ayrıca aile yardımı, çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai, ek tazminat, çalışılan kurum ve bölge de belirleyicidir.

Özel Sektörde Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde her meslekte ve kadro için başlangıçta çalışma şartları ve aylık kazançlar düşüktür. Özelde maaşlar deneyime, başarıya, çalışılan kuruma, hasta sayısına göre değişebilir. Bunlara göre özel sektörde fizyoterapist maaşları ortalama 10 bin TL’dir. Deneyim ve başarı arttıkça maaşlar 12-13 bin TL seviyesine çıkabilir.

Yeni Başlayan Fizyoterapist Maaşları Ne Kadar?

Devlette yeni başlayan fizyoterapistlerin aylık kazançları 11 bin TL’den başlamaktadır. Özel sektörde ise çalışılan şirkete bağlı olarak 8-9 bin TL arasında değişebilir. Ayrıca genelde özelde asgari ücret düzeyinde ücret verilir başlangıçta. Bu doğrultuda özelde en düşük fizyoterapist ücretleri 8 bin 506 TL seviyesindedir denilebilir.

Nasıl Fizyoterapist Olunur?

Fizyoterapist tıp mezunu mu?

FTR Uzmanı altı yıl süren tıp fakültesi eğitiminin ardından dört-beş yıl boyunca fiziksel tıp ve rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimi alan tıp hekimidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.