kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşı kamuda 2023 yılı için ne kadar oldu, adayların gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi olabilmesi için ne yapması gerekir, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi çalışma şartları nasıldır, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi ne iş yapar, gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi çalışma saatleri ne kadardır, özel sektörde gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları 2023 ne kadar gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

A+
A-

Mesleklere ait tanıtımlardan mesleklerin maaşlarına kadar bu konularla ilgili okuyucularımızı bilgilendirici yazılarımızı yayımlamaya devam ediyoruz. Mühendislikler ile ilgili de böyle yazılar hazırlamaya karar verdik alan alan mühendisliklerin maaşlarını, haklarındaki kısa bilgileri sitemizde yayımlamaya başladık. Bu yazımızda da gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları ile gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisinin görevleri, çalışma saatleri vb. konular hakkında size bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI, ORTAMI NASILDIR? GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR?

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendislerinin çalışma şartlarını ve saatlerini kamuda çalışanlar ve özel sektörde çalışanlar olarak ikiye ayırabiliriz.

Kamuda çalışan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleri kamu personellerinin çalışma saati olan haftalık 40 saat mesai saatine tabiidir. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vb. durumlarda ek mesai yapıyor olsalar da genellikle çalışma saatleri aşağı yukarı bu kadardır. Çalışma şartlarına geldiğimizde ise hem alınan maaş hem de beyaz yakalı bir meslek mensubu olmaları nedeniyle gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleri iyi çalışma imkanlarına sahiptirler. Çalışma ortamları da alandan alana değişiklik gösterebilmekle birlikte zaman zaman ofiste, zaman zaman saha da zaman zaman da laboratuvar ortamında çalışabilmektedirler.

Özel sektör çalışanı olan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisleri ise kamudaki kadar rahat değildirler çünkü özel sektörde (özellikle yeni başlayan mühendis olma noktasında) hem oldukça düşük maaşlar elde edilirken aynı zamanda yorucu ve yoğun bir tempoda çalışılmaktadır.

KAMUDA GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR?

Yeni başlayan Mühendis           30650-30750 Türk Lirası

Tablomuzda kamuda çalışan mühendislerin maaşları yer almaktadır. Bu tablodaki rakamlar ortalama rakamlardır ve bunlara ek olarak yurtdışı görevlendirmelerinden, ek mesailerden, aile yardımlarından ve bunlar gibi şeylerden ek ücretler eklenebilmektedir. Fakat genel haliyle yeni başlayan bir gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşı 2023 yılında kamuda 30700 TL dolaylarındadır diyebiliriz.

<div></div>

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Yukarıda belirttiğimiz gibi özel sektör ile kamu arasında yeni başlayan mühendis olarak görev yapma gözle görülür farklar vardır ve bu maaşa da yansımaktadır. Çoğu şirket bünyesinde çalıştırdığı yeni mezun veya deneyim sahibi olmayan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendislerine asgari ücret veya buna yakın maaş vermektedir. Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi maaşları 2023 yılı için 9700 TL dolaylarındadır fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler de bulunmaktadır.

GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ KİMDİR? NASIL GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ OLUNUR? GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Nasıl gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi olunur sorusuna gelecek olursak adayların gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi olabilmesi için gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği veya benzeri, türevi bir bölümü bitirmeleri ve buna ek olarak da kamuda çalışabilmek için KPSS isimli sınavdan yeterli puanı alarak atanmaları veya da özel sektörde çalışabilecek donanıma sahip olmaları gerekmektedir.

Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi kimdir sorusunu daha iyi anlamak için de gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisi ne iş yapara bakmak faydalı olacaktır. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisinin yaptığı işleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • İnşası, onarımı veya restorasyonu yapılacak deniz ulaşım araçları için plan ve projeler hazırlarlar,
  • Deniz ulaşım araçlarının inşası ve işletilmesine ek olarak deniz ulaşım araçları makinelerinin ve yardımcı makinelerinin tasarımını yaparlar,
  • İnşası yapılacak deniz ulaşım aracında kullanılacak olan tüm teçhizat ve malzemenin seçimini, gerekli mühendislik hesaplamalarını yaparlar.

<div></div>

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Gemi mühendisi nerelerde çalışabilir?

Gemi ve yat tersanelerinde, limanlarda, marinalarda planlama, bakım onarım mühendisliği ve yöneticilik yapabilir. 

Yorumlar

  1. Bymühendis Avatar Bymühendis dedi ki:

    Yalan abi özel sektörde gemi mühendisi 2750 diyor. En az 5000 ile başlıyosun heryıl 1000 lira zam alıyosun