kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Maaşları 2023 Ne Kadar?

​​​​​​​Gemi makineleri işletme mühendisi maaşları 2023 kamu personeli olarak ne kadar, gemi makineleri işletme mühendisi olmak için ne yapılır, gemi makineleri işletme mühendisi çalışma saatleri ve çalışma şartları nasıldır, gemi makineleri işletme mühendisi ne iş yapmaktadır, özel sektörde gemi makineleri işletme mühendisi maaşı 2023 ne kadar gibi soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz.

A+
A-

Meslek tanıtımlarından mesleklerin maaşlarına kadar okuyucularımızı bilgilendirici yazılarımızı hazırlamaya devam ediyoruz. Mühendislikler ile ilgili de böyle bir dizi hazırlamaya karar verdik, alan alan mühendisliklerin maaşlarını, mühendislikler hakkındaki kısa bilgileri sitemizde bulabilirsiniz. Bu yazımızda da gemi makineleri işletme mühendisi maaşları ile gemi makineleri işletme mühendisinin görevleri, çalışma şartları hakkında size bazı bilgiler vermeye çalışacağız.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? NASIL GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ OLUNABİLİR? GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ NE İŞ YAPAR?

Gemi makineleri işletme mühendisliği nedir sorusundan önce nasıl gemi makineleri işletme mühendisi olunabilire cevap vermek yerinde olacaktır çünkü bir kimsenin gemi makineleri işletme mühendisi olabilmesi için ilgili bir alandan mezun olması gerekmektedir, gemi makineleri işletme mühendisi olabilmek için de adayların en az 4 yıllık eğitim veren gemi makineleri işletme mühendisliği veya türevi bölüm bitirmiş olmaları gerekmektedir. Tabi ki buna ek olarak bu işi yapabilmek için devlette çalışmayı düşünenlerin KPSS’den yeterli puanı alarak atanması özel sektörde çalışabilmek için de yeterli donanıma sahip olmaları gerekmektedir.

Gemi makineleri işletme mühendisinin görevleri nelerdir yani ne iş yapar sorusuna gelecek olursak;

  • İnşası, onarımı veya restorasyonu yapılacak deniz ulaşım araçları için plan ve projeler hazırlarlar,
  • Deniz ulaşım araçlarının inşası ve işletilmesine ek olarak deniz ulaşım araçları makinelerinin ve yardımcı makinelerinin tasarımını yaparlar,
  • İnşası yapılacak deniz ulaşım aracında kullanılacak olan tüm teçhizat ve malzemenin seçimini, gerekli mühendislik hesaplamalarını yaparlar.

<div></div>

GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE ORTAMI NASILDIR? GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ ÇALIŞMA SAATLERİ KAÇ SAATTİR?

Gemi makineleri işletme mühendisi çalışma şartları da saatleri de kamu veya özel sektör olarak ayırmak yanlış olmayacaktır.

Kamuda çalışan gemi makineleri işletme mühendisleri hemen hemen her kamu görevlisinin çalışması gereken haftalık 40 saat mesai saatine sahiptirler. İstisnai durumlarda, proje yetiştirme dönemlerinde vs. ek mesai yapıyor olsalar da genellikle çalışma saatleri bu şekildedir. Çalışma şartlarına baktığımızda ise hem alınan maaş hem de görece rahatlık nedeniyle gemi makineleri işletme mühendisleri iyi çalışma şartlarına sahiptirler. Çalışma ortamları da alana göre değişiklik gösterebilmekle birlikte zaman zaman ofis ortamı, zaman zaman laboratuvar zaman zaman da saha olabilmektedir.

Özel sektörde çalışan gemi makineleri işletme mühendislerine baktığımızda durum bu seviyede iyi değildir çünkü özel sektörde hem (yeni başlayanlar için) oldukça düşük, asgari ücret veya civarlarında maaş alınmakta hem de uzun mesai saatleriyle, yorucu bir tempoda çalışılabilmektedir.

ÖZEL SEKTÖRDE 2023 GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere özel sektör çalışanı olmakla kamu personeli arasında yeni başlayan mühendis olma noktasında büyük bir fark bulunmaktadır. Çoğu şirket bünyesinde çalıştırdığı yeni mezun veya az tecrübeli gemi makineleri işletme mühendislerine asgari ücret ve civarlarında maaş vermektedir. Ortalama olarak özel sektörde yeni başlayan gemi makineleri işletme mühendisi maaşları 2023 yılı için 9700 TL diyebiliriz fakat bu rakamın altında veya üzerinde maaş veren şirketler bulunduğunu da tekrar belirtelim.

<div></div>

KAMUDA GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSİ MAAŞLARI 2023 YILINDA NE KADAR OLDU?

Yeni başlayan Gemi makineleri işletme Mühendisi           30650-30750 Türk Lirası

Kamuda gemi makineleri işletme mühendisi maaşları aşağı yukarı tablodaki gibidir. Burada bazı değişkenler olabilmekteidr bu yüzden buradaki rakamları ortalama ve minimum rakamlar olarak görmek doğru olacaktır. Yurtdışı görevlendirmeleri, aile yardımları, çalışılan kurumdaki farklı ek ödenekler, ek mesai ücretleri gibi değişkenler nedeni ile bu rakamlardan biraz daha fazla maaş alınabilmektedir fakat yine belirtelim ortalama olarak yeni başlayan bir gemi makineleri işletme mühendisi 2023 yılında 30700 TL civarında maaş almaktadır.

SORU, GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN BURADAN FORUM SAYFALARIMIZI ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Gemi makineleri işletme mühendisliği iş bulabilir mi?

Gemi Makineleri İşletme iş imkanları özel sektörde oldukça geniştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.