kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Gemi ve deniz teknolojisi mühendisleri ne kadar maaş alır? Gemi ve deniz teknolojisi mühendisi maaşları devlette ve özel sektörde ne kadar olmuştur?

A+
A-

Gemi ve deniz teknolojisi mühendisi maaşları ne kadar diye merak ediyorsanız bu yazımız sizler için. Meslek seçimlerinde önemli bir yere sahip olan gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği hakkında merak edilen en güncel bilgiler burada.

Hem deniz altı ve deniz üstü araçları üzerine hem de denizlere dair çalışmalar ve projeler yürüten, tasarımlar yapan, tasarlanan şeylerin üretilme sürecinde görevler alan ve tüm bunları alanının mühendislik teknikleri ve bilimsel metotlar ile yapan mühendislere gemi ve deniz teknolojisi mühendisi denmektedir.

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

GEMİ VE DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSİ GÖREVLERİ NELERDİR? NE İŞ YAPAR?

Gemi ve deniz teknolojisi mühendislerinin yaptıkları işler yani görevleri şöyle sıralanabilir.

  • Deniz ulaşım araçlarının, denizlerin ve kıyı yapılarının standartlara uygun olarak tasarlanmasını sağlarlar
  • Denizde bulunan hammaddelerin bulunmasında, çıkartılıp işlenmesinde kullanılacak araçları tasarlarlar ve bu araçların üretim sürecini hazırlarlar
  • Denizcilik alanında faaliyet gösteren yapıların şantiyelerinde üretim planlayıcı ve denetleyici görevini üstlenirler
  • Deniz araçlarının onarım ve bakımında görev alırlar
  • Deniz kirlilik seviyesini azaltmak için çalışmalar yaparlar
  • Tüm bu alanlardaki teknolojik gelişmeleri takip ederler ve teknolojik gelişmelere katkı sağlarlar
  • Alt birimlerinde çalışan personellerin denetimini ve yönetimini yaparlar

NASIL GEMİ VE DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSİ OLUNUR?

Gemi ve deniz teknolojisi mühendisi olmak isteyen bir adayın gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümünü bitirmiş olması gerekmektedir. Bölümden mezun olduktan sonra bu alanda faaliyet gösteren firmalara, şirketlere özgeçmiş bırakarak veya açtıkları ilanlara başvuru yaparak işe alınmayı beklemeleri olağan süreçtir.

Kamuda gemi ve deniz teknolojisi mühendisi olmak isteyen bir birey ise mezuniyet sonrasında kamu kurumlarına merkezi atamalarda veya açıktan alımlarda açılan kadrolara başvuru yapabilecek veya atanacak kadar KPSS puanı sahibi olmalıdır. Tabi ki bu yeterli KPSS puanı sahip olma durumu kamu personeli olmak isteyen herkes için geçerlidir fakat gerçekçi olmak da gerekirse özellikle merkezi atamalarda kamuya çok fazla gemi ve deniz teknolojisi mühendisi alımı yapılmamaktadır.

gemi ve deniz teknolojisi muhendisi ne is yapar, gorevleri

GEMİ VE DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI ÖZEL SEKTÖRDE NE KADAR OLDU?

Özel sektörde hemen hemen her iş, her sektör için başlangıç seviyesinde maaşlar tatmin edici düzeyde değildir. Genelde başlangıç seviyeleri asgari ücret olan 8506 Türk Lirası veya bundan biraz daha iyi olarak 9000-9500 Türk Lirası civarındadır. Gemi ve deniz teknolojisi mühendisleri de başlangıçta bu rakamlar ile işe başlayabilmektedir. Tabi ki mezun olana kadar yapılan her eylem, donanım, kendini geliştirmiş düzeyi bu rakamın daha yukarı çıkmasına olanak tanıyabilmektedir.

DEVLETTE GEMİ VE DENİZ TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI

Bahsettiğimiz gibi kamuya çok fazla gemi ve deniz teknolojisi mühendisi alımı yapılmamaktadır fakat alım olması halinde her branşta olduğu gibi gemi ve deniz teknolojisi mühendisleri de mühendis pozisyonunda devlette çalışmaya başlarlar ve devlette mühendislerin, istisna durumlar dışında, maaşları benzerdir ve şu şekildedir.

Yeni başlayan Mühendis Maaşı: 20.800-26.000 Türk Lirası

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği

İstisna kurumlar dışında devlette bulunan her kurum ve kuruluş mühendislere bu civarlarda maaş vermektedir. Bu rakamlarda da AGİ, BES, aile ve çocuk yardımı ve benzeri nedenlerden dolayı 100-200 Türk Lirası esneme olabilmektedir.

Ayrıca kamudaki mühendislerin bu rakamlardan 1500 Türk Lirası dolaylarında daha fazla maaş aldıkları bazı haber sitelerinde söylenmektedir fakat belirtmek gerekir ki o rakam brüt rakamdır. Brüt maaş üzerinden devlet gelir vergisi alır, sağlık ve emeklilik için primler kesilir ve ücretli çalışanların eline bu giderler düştükten sonra net maaşları geçer.

Gemi mühendisi kaç yıl?

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.