kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanları kaç lira alıyor?

A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı birimlerinde uzmanlık gerektiren işlemlerin gerçekleştirilmesinde görev alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcıları hakkında merak ettiğiniz birçok sorunun cevaplarını sizler için bu yazımızda hazırladık. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Maaşı ne kadar, mesleğe nasıl giriş yapılır, özlük hakları nelerdir gibi…

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından istihdamı gerçekleştirilen Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılarının maaşı ne kadar? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanlığı maaşı kaç Türk Lirası? Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı maaş bilgilerine ve mesleğe dair kısa bilgilere haberimizde ulaşabilirsiniz.

Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı Sınav Konuları Neler? Kaç Soru?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın merkez teşkilatı birimlerinde gerçekleştirilen, uzmanlık gerektiren iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesinde görevlendirdiği A Grubu kariyer meslektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleği bir kariyer meslek olduğu için Bakanlık tarafından Hukuk ve İİBF dışı alanlardan yapılan alımlar hariç olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A Grubu oturumlarında elde edilen puan türleri ile mesleğe başvuru yapmak mümkün olmaktadır. Beden Eğitimi alanından mesleğe girmek isteyen adayların ise KPSS Lisans oturumu puanlarının olması kafidir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilmektedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların genel memurluk şartları ile birlikte Bakanlığın talep ettiği, mezuniyet, yaş, askerlik durumu gibi özel şartların da taşınıyor olması gerekmektedir. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı için başvuru koşullarını taşıyan adayların yüksek puanlı belli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımının ilk aşaması olan yazılı yarışma sınavına katılma hakkı kazanacaktır. Bu aşamada başarılı olan adayların da yine belirli bir kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde edeceklerdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavı Bakanlığın protokol imzaladığı Kurumlar, üniversiteler tarafından çoktan seçmeli usulde gerçekleştirilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar için sözlü mülakatlar ise bizzat Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın oluşturduğu sözlü mülakat komisyonunca gerçekleştirilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı’nın gerek yazılı yarışma sınavları gerekse sözlü mülakatları Ankara’da gerçekleştirilmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl? Görev Yeri Nere?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleği bir merkez uzmanlık kariyer mesleğidir ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcıları ile Uzmanları Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerinde yani Ankara’da görevlendirilmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı mesleği mensupları diğer merkez uzmanlıklarda olduğu gibi 3600 ek göstergeye tabi olmaktadırlar. Bu yönüyle Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı meslek mensupları taşrada görev yapan kariyer meslek mensuplarına göre hem maaş hem de emekli maaşı yönünden avantajlı konumdadırlar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaşı yaklaşık olarak 14.000-18.000 TL civarındadır.

Gençlik Lideri Nedir, Nasıl Olunur?

Uzman Yardımcılığı sınavında ne sorulur?

Sınavın genel kültür, genel yetenek ve yabancı dil bölümleri sadece test sorulardan, alan bilgisi ise hem test hem de klasik sorulardan oluşacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.