kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gratis Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Gratis Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Gratis çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Gratis personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır? Gratis iş ilanları 2023 yayınlandı mı?

A+
A-

Çocuk, yaşlı, kadın, erkek, genç 7’den 70’e milyonlarca kişi günümüzde kozmetik mağazalarına gitmektedir. Kişisel bakımın öne çıkmasıyla birlikte kozmetik ürünlere de rağbet artış göstermiştir. Türkiye’de en çok tercih edilen kozmetik mağazalarının başında hiç şüphe yok ki Gratis mağazaları gelmektedir. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde şubesi bulunan Gratis ülkenin en büyük kozmetik devi haline gelmektedir. Kozmetik sektöründe perakende usulüyle satış yapan Gratis mağazaları bünyesinde düşük fiyatlı ürünler satılmaktadır. Özellikle yılın belli dönemlerinde yapılan indirim kampanyalarında mağazalara binlerce kişi akın etmektedir. Günümüz çok sayıda şubesi bulunan Gratis bu yoğunlukla baş edebilmek için çok sayıda personel çalıştırmaktadır. Bu nedenle de sık sık personel alımı yapmaktadır. Peki Gratis personel maaşları 2023 ne kadar? Gratis çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Gratis personel alımı, ilanları ve iş başvurusu nasıl yapılır?

Kara Cuma (Black Friday) Nedir? Hangi Gün? İndirimleri Ne Zaman?

Gratis Personel Alımı 2023

Gratis mağazaları Türkiye’nin en yoğun mağazaları arasındadır. Binlerce kişi her gün Gratis mağazalarına uğramakta, alışveriş yapmakta veya fiyatları incelemektedir. Özellikle kampanya dönemlerinde Gratis mağazalarında nefes almak ve adım atmak imkansız hale gelmektedir. Bu yoğunluğa ve tempoya personellerin dayanması çok zordur. Hem müşterilerle ilgilenmek, hem kasa yoğunluğunu azaltmak hem de mağazadaki düzen ve temizliği sağlamak oldukça zordur. Dolayısıyla Gratis mağazalarında personeller sürekli değişmektedir. Bu nedenle firma personel alımı yapmaktadır. Gratis personel alımı 2023 yılında da devam edecektir. Gratis personel alımına başvurmak iş ilanlarını incelemek ve iş başvurusunda bulunmak için makaleyi okumaya devam ediniz.

Gratis Çalışma Şartları 2023

Gratis mağazalarında çalışma şartları son derece ağırdır. Mağazalarda günün her saatinde büyük bir yoğunluk yaşanmaktadır. Reyonlar sürekli boşalmakta ve dağılmaktadır. Ayrıca mağazanın sürekli temizlik ihtiyacı bulunmaktadır. Her müşteri ile ilgilenmek, sorulara cevap vermek, kasa yoğunluğunu azaltmak son derece zordur. Bu nedenle Gratis çalışanlarının her çalışma günü son derece zorludur.

Gratis personellerine fazla çalıştıkları süre için ek mesai ücreti ödenmez. Bu nedenle personellerin fazla mesaiye kaldıkları zamanlarda cebine ek para girmez. Ancak personellerin maaşlarının piyasanın üzerinde olduğunu belirtmek gerekir. Ayrıca resmi tatil ve dini tatillerde çalışan personeller yasa gereğince ek ödeme alırlar. Personeller haftada 6 gün çalışırlar ve 1 gün haftalık izin kullanırlar. 1 yılını dolduran personeller ise yılda 14 gün yıllık izin kullanmaya hak kazanırlar.

Mağazada kasiyer, reyon ve makyaj görevlisi olarak genllikle kadınlar istihdam edilir. Mağazanın ürün dağıtım ve depo personelleri ise genellikle erkeklerden oluşmaktadır. Bu nedenle Gratis’e hem erkekler hem de kadınlar başvuru yapabilir. Ancak çalışma ortamları birbirinden ayrı durumdadır.

gratis calisma sartlari saatleri

Gratis Çalışma Saatleri 2023

Gratis çalışma saatleri günlük 8 saat olarak belirlenmiştir. Gratis bünyesinde çalışan personeller günde 8 saat çalışırlar. 8 saatlik mesai süresinin içerisinde çay, yemek, sigara ve ihtiyaç molaları bulunmaktadır. Personeller 8 saatin üzerinde çalışmaları durumunda ek mesai ücreti almazlar. Personeller haftada 1 gün izin yılda ise 14 gün izin kullanabilirler.

Watsons Personel Maaşları

Gratis mağazalarının çalışma saatleri oldukça uzundur. Mağazalar sabahtan akşama kadar binlerce müşteriyi ağırlarlar. Bu nedenle mağaza personelleri vardiya sistemiyle görev yapar. Sabah ve akşam olmak üzere iki vardiya bulunmaktadır. Sabahçı olan ekip mağazayı açarken akşamcı olan ekip ise mağazayı kapatır.

Gratis Personel Maaşları 2023

Gratis gibi yoğun bir mağazada çalışmak oldukça zorludur. Bu tempoya ayak uydurmak kolay olmasa gerek. Belki de bu nedenle firma personellerine piyasa ortalamasının üzerinde maaş ödemesi yapmaktadır. Gratis bünyesinde farklı kadro ve pozisyonda yüzlerce personel bulunmaktadır. Mağazalarda reyon görevlisi, kasiyer, depo görevlisi, dağıtım elemanı, mağaza müdürü, mağaza müdürü yardımcısı, bölge sorumlusu gibi personeller istihdam edilir. Gratis personelleri yeni işe başlamaları durumunda asgari ücret yani 8506 TL maaş alırlar. Deneyimli personellere ise asgari ücretten %40’a kadar daha yüksek ödeme yapılabilir. Bu kapsamda Gratis mağaza müdürü maaşları 2023 9 bin TL civarındadır. Ayrıca deneyimli ve başarılı personellere de asgari ücretten daha yüksek maaş ödenebilmektedir. Gratis kasiyer maaşları 2023 9500 TL civarındadır. Gratis mağaza müdürü yardımcısı maaşlarında bir yükseklik yaşanmamakta asgari ücretin 100 TL daha üstü olabilmektedir.

Gratis personelleri maaş ödemesi dışında 350 TL civarında yemek ücreti de almaktadır. Bu katkı nakit olarak personellerde ödenmez ancak yemek kartı (multinet,sodexo vb) olarak personellere verilir. Böylece Alışveriş Merkezlerinde, İş Hanlarında, Çarşıda, işlek bölgelerde personeller rahatlıkla çevredeki restorantlardan yemek yiyebilirler. Ayrıca yemek kartları geçerli olan marketlerden de alışveriş yapılabilir.

Gratis İş İlanları 2023 İş Başvurusu

Farklı yaş gruplarından ve farklı eğitim seviyelerinden herkes Gratis personeli olabilir. Kozmetik sektörünü seven ve ürünler hakkında bilgisi olan kişilerin daha avantajlı olduğunu da söylemek gerekir. Gratis şirketinde çalışmak isteyen işsizler, rakip firmalarda çalışan kişiler Gratis iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu ile ilgili araştırma yapmaktadır. Gratis personel alım ilanları 2023 ile ilgili bilgi almak için şirketin resmi internet sitesine girerek Kariyer sayfasına girilmelidir. Gratis’in internet sitesinde herkese açık bir iş başvuru platformu bulunmalıdır. Şirket bünyesinde çalışmak isteyenler buradan başvurularını yapabilir. Ayrıca elektronik ortamda hizmet veren kariyer siteleri de Gratis iş ilanlarını yayınlamaktadır. Buraları da takip ederek iş başvurusu yapılabilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Gratis kaç yaş sınırı?

 18 yaşından büyük bireyler çalışabilir.

Yorumlar

  1. Seher yıldız Avatar Seher yıldız dedi ki:

    Maaşları asgari ucret diye biliyorum

  2. Emine Büşra gediklioğlu Avatar Emine Büşra gediklioğlu dedi ki:

    Güzel bir çalışma ortamı