kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Güncel Köy Korucuları Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerine başta terörle mücadele olmak üzere içerden ve dışardan gelecek tehditlere yardımcı olan en önemli unsurlar köy korucularıdır. Peki köy korucuları maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya ve jeopolitik riskler nedeniyle her daim güvenlik alanında tehditlerle yüz yüze gelmekteyiz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Kahraman Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri yıllardır yurt içinde ve yurt dışında tehditlere karşı ülkemizi korumaktadır. Kurumlarımıza her tehditte en çok yardım eden unsurlardan biri de köy korucularıdır.

Köy korucuları bulundukları coğrafyayı çok iyi bilmektedir. Ve askerlerimiz ve polislerimize her konuda yardımcı olmaktadır. Terörle mücadele başta olmak üzere bütün risklerde görev başındadırlar. Peki köy korucuları 2023 yılında ne kadar maaş almaktadır?

Çek Nedir? Çek Sorgulaması Nasıl ve Nereden Yapılır?

KÖY KORUCUSU MAAŞI 2023 NE KADAR?

Özellikle yurdumuzun Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aktif rol alan alan binlerce köy korucusu bulunmaktadır. Köy korucuları devletten aylık olarak belirli bir maaş/ücret almaktadır. Peki köy korucuları güvenlik korucuları ne kadar maaş alıyor?

Köy korucuları başka bir isimle güvenlik korucuları en düşük asgari ücret miktarında yani 8.506 Türk Lirası maaş almaktadır. Fakat bu ücret sabit değildir. Bulunduğu görev yaptığı bölgeye göre bu ücret değişim gösterebilmektedir.

2023 yılı itibariyle en düşük köy korucusunun maaşı 8.506 Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Görev yaptıkları bölgeye ve yaptıkları göreve göre maaşları değişebilmektedir. Köy korucularının maaşları aylık olarak düzenli ödenmez. Bir kaç ay olarak gecikmeli olarak hesaplarına yatırılmaktadır.

Evde Ceviz Kırma ve Paketleme İşi Nedir? Ne Kadar Para Kazanılır?

Koruculara tazminat verilecek mi?

Hizmet sürelerine bakılmaksızın 20.000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayısı ve hizmet yılı ile çarpımı sonucunda bulunacak miktarda tazminat ödenir.

Yorumlar

  1. berkant Avatar berkant dedi ki:

    ne işe yarıyor bu korucular anlamadım gitti… terörle mücadelede aktif rol almadıklarını herkes söylüyor, kimisi devletten koruma talep etmiş can güvenliğim yok diye.