kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hakem Maaşları 2023 Sezonunda Ne Kadardır?

Futbol hakemleri aylık ne kadar kazanır? Bir futbol hakeminin aldığı maaş toplam ne kadardır? TFF, hakemlere aylık maaş mı verir yoksa maç başına mı para verir? Bir futbol hakeminin maç başına ne kadar kazanır? Süper lig hakemleri aylık ne kazanır? Cüneyt Çakır 2023 sezonunda aylık ne kadar para kazanmaktadır? Hakem maaşları 2023 sezonu için kaç TL olarak belirlenmiştir? Yazımız devamında görebilirsiniz.

A+
A-

Dünya’da ve ülkemizde futbol milyonlarca insanın ilgiyle takip ettiği bir spor branşı haline almıştır. Futbolun izleyiciye seyir keyfi vermesi ve diğer spor dallarına göre daha basit kurallarla oynanıyor olması ilgilenen kişi sayısının artmasında en önemli faktördür. Milyonlarca insanın takip ettiği bu spor dalı, büyük bir ekonomik endüstrisi haline gelmiştir. Bu endüstride en büyük geliri futbol kulüpleri kazanırken, kulüp yöneticileri, futbolcular, teknik direktörler ve daha birçok kişi de önemli miktarda gelir elde etmektedir.

Ülkemizde uygulanan spor dalları içerisinde de en büyük ilgiyi futbol görmektedir. Taraftarların destekledikleri takıma gönülden bağlı olmaları ve destekledikleri takımın başarılı olması için türlü fedakarlıklara katlanma arzuları futbolumuzun gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Ülkemizde de diğer ülkelerde olduğu gibi futbol sayesinde kulüpler, kulüp yöneticileri, futbolcular ve takımların başında yer alan antrenörler çok büyük paralar kazanmaktadır. Peki, bu spor dalının kurallarını uygun şekilde maçtaki seyir zevkini bozmadan uygulamakla görevli hakemler maç başına ne kadar ücret almaktadır? ” Hakem maaşları 2023 sezonunda ne kadardır? ” İşte detaylar…

Ticaret Bakanlığı Tüketici Hakem Heyeti Raportörü Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

Hakem Maaşları Hesabı Nasıl Yapılmaktadır?

Türkiye’de oynanan futbol müsabakalarında görev yapan hakemler, aylık maaş almakla birlikte maç başı ücrette almaktadır. Hakemlerin maç başına aldıkları ücretler, dört büyük takım müsabakalarını yönettikleri maçlarda ikiye katlanmaktadır. Hakemlerin aldıkları maç başı ücretleri aktarmadan önce, hakemlerin TFF ile yaptıkları yıllık anlaşmalar üzerinden, “aylık maaş” olarak ne kadar aldıklarını konuşalım.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig’de görev yapan hakemler ile 2023 sezonu öncesi bir yıllık sözleşme imzalayarak, hakemler klasmanlarına göre kategorilere ayrılmıştır. Bu kategorilerde yer alan hakemler ve aldıkları maaşlar şöyledir:

Hakemlerin 2023 Sezonu Aylık Maaşları

Üst Klasman Hakemleri: 2023 Turkcell Süper Lig Cemil Usta sezonunda üst klasman hakemleri kategorisinde bulunan hakemler, yaklaşık 25.000 TL ile 32.500 TL arasında aylık maaş almaktadır. Bu kategoride yer alan hakemler: Caner Ak – Adana, Zorbay Küçük – Adana, Özgüç Türkalp – Ankara, Serkan Tokat –Ankara, Ali Palabıyık –Ankara, Yaşar Kemal Uğurlu – Ankara, Kadir Sağlam – Ankara, Erkan Özdamar – Ankara, Mustafa Öğretmenoğlu – Antalya, Burak Şeker – Antalya, Murat Erdoğan – Antalya, Sarper Barış Saka – Antalya, Bahattin Şimşek – Aydın, Arda Kardeşler – Bursa, Cihan Aydın – Bursa, Ali Şansalan – Çanakkale, Ümit Öztürk – Denizli, Özgür Yankaya – Edirne, Suat Arslanboğa – Eskişehir, Turgut Doman – Eskişehir, Fırat Aydınus – İstanbul, Cüneyt Çakır – İstanbul, Mete Kalkavan – İstanbul, Hüseyin Göçek – İstanbul, Volkan Bayarslan – İstanbul, Emre Malok – İstanbul, Onur Özütoprak – İstanbul, Tugay Kaan Numanoğlu – İstanbul, Mert Güzenge – İstanbul, Hakan Ceylan – İzmir, Halis Özkahya – İzmir, Alper Ulusoy – İzmir, Kutluhan Bilgiç – İzmir, Halil Umut Meler – İzmir, Yiğit Arslan – İzmir, Direnç Tonusluoğlu – İzmir, Abdulkadir Bitigen – Kayseri, Alper Çetin – Kocaeli, Koray Gençerler – Manisa, Atilla Karaoğlan – Sakarya, Bülent Birincioğlu – Trabzon, Ramazan Keleş – Trabzon, Yasin Kol – Trabzon.

Üst Klasman Hakem Yardımcıları: 2023 Turkcell Süper Lig Cemil Usta sezonunda üst klasman hakem yardımcıları kategorisinde bulunan hakemler, yaklaşık 20.000 TL ile 27.000 TL arasında aylık maaş almaktadır. Bu kategoride yer alan hakemler: Serdar Çimen – Ankara, Bahattin Duran – İstanbul, Tarık Ongun – İstanbul, Oğuz Terzi – Kastamonu gibi isimlerin yer aldığı 86 kişilik bir hakem listesinden oluşmaktadır.

Klasman Hakemleri: 2023 Turkcell Süper Lig Cemil Usta sezonunda üst klasman hakem yardımcıları kategorisinde bulunan hakemler, yaklaşık 17.000 TL ile 22.000 TL arasında aylık maaş almaktadır.

Klasman Yardımcı Hakemleri: 2023 Turkcell Süper Lig Cemil Usta sezonunda üst klasman hakem yardımcıları kategorisinde bulunan hakemler, yaklaşık 15.000 TL ile 19.500 TL arasında aylık maaş almaktadır.

Hakemler, TFF ile yaptıkları yıllık kontratlar sonucu aldıkları bu maaşların yanında yönettikleri maçlar için maç başı ücreti ve harcırah (konaklama, seyahat ve fiziksel ihtiyaçlar için) para almaktadır. Maç başı ücretler, büyük takımların maçlarının yönetilmesi durumunda artış göstermektedir ” Hakemlerin 2023 sezonu süper lig maç başı ücretleri 12.000 TL ” olarak belirlenmiştir. 1. Lig için ise 4.000 TL olarak belirlenmiştir. Harcırahları da km’ye göre hesaplanmakta ve ” 600 TL ile 1250 TL ” arasında değişmektedir.

Hakem Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

2023 Sezonu Hakem Maaşları

Türkiye Futbol Federasyonun (TFF), bu sezon uyguladığı hakem maaşlarındaki yıllık kontrat üzerinden aylık maaş verme sözleşmesinin 2023 sezonu içinde uygulandığı düşünülmektedir. Yine kategori sisteminin maaşları belirlemede başat faktör olacağı ve hakemlerin maaşlarını bu kategorilere göre alacakları hesaba katılmalıdır. Kategorilerde yer alan maaş miktarları zamlı haliyle hesaplanmıştır.

Buna göre: Üst klasman hakimliği yapan bir hakemin aylık maaşı yaklaşık 30.000 bin TL olduğunda, aynı hakemin aylık dört maç yönettiğini düşünürsek (2 maç Süper Lig ve 2 maç 1.Lig) 32.000 TL maç başı ücrete hak kazanacaktır. Aylık diğer gelirler içinde 4.500 TL civarında alacak olan hakemlerin, ortalama olarak aylık ellerine geçen toplam para miktarı ” 65 bin TL ile 90 bin TL ” arasında değişecektir.

Üst klasman hakim yardımcılarının aylık ellerine geçecek toplam para miktarı ” 55 ile 75 bin TL ” arasında olacaktır.

Klasman hakemlerinin aylık ellerine geçecek toplam para miktarı ” 45 ile 60 bin TL ” arasında olacaktır.

Klasman yardımcı hakemlerinin aylık ellerine geçecek toplam para miktarı ” 35 ile 50 bin TL ” arasında olacaktır.

Cüneyt Çakır 2023 Sezonunda Aylık Ne Kadar Kazanır?

Cüneyt Çakır bizim yaptığımız bütün hesaplamalar neticesinde, Turkcell Süper lig, Ziraat Türkiye Kupası, Şampiyonlar ligi, Uefa Avrupa Ligi ve diğer uluslararası turnuvalar da uygulanacak müsabakalarda yöneteceği maçların tamamı için aylık eline geçecek olan para miktarı 120 Bin TL ile 160 Bin TL arasında olacağı hesaplanmaktadır. Şampiyonlar Liginde yönetilen her maç için alınan maç başı ücreti 8.000 dolardır.

Cüneyt Çakır 2023 sezonu için aylık 120 ile 160 Bin TL arasında kazanmaktadır.

Hakemlikte nasıl yükselirim ?

Her iki yılda bir yapılan tekliflerde, bir üst klasmana, şehre göre değişen sayılarda hakemler teklif edilir ve TFF bunu kabul ederse yükselirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.