kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışan Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavı nasıl? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı 2023 Maaşı ne kadar? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı sınavı nasıl? Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı nasıl olunur? Hazine ve Maliye Müfettişleri ile Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları 2023 yılı maaşları ne kadar? Özlük hakları nasıldır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz. 

Hazine Kontrolörü ve Stajyer Hazine Kontrolörü Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev yapan kariyer meslek mensuplarının görevidir. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları Bakan adına Bakanlığın teşkilatı üzerinde denetim ve incelemeler gerçekleştirmekle görevlidirler. 

Nasıl Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı Olunur?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak devlet memuru olmak isteyen tüm adayların sahip olmaları gereken genel memurluk şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bunun yanında adayların başta Hukuk Fakültesi ile İİBF ve dengi fakülteler olmak üzere Bakanlığın talep ettiği bölümlerden / alanlardan mezun durumda olmaları, Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavının yapılacağı yılın ilk günü itibariyle otuz beş yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir. 

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımlarına başvuruda bulunan adaylardan Bakanlık tarafından belirlenecek sayı içerisinde yer alanlar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenleyeceği yazılı sınava girme hakkı elde etmektedir. Adayların Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olabilmeleri için sınavda kendilerine sorular her ders alanından en az 50 puan almaları, tüm alanlardan aldıkları puanların aritmetik ortalamasının ise en az 70 puan olması gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı alımlarının ikinci aşaması ise sözlü mülakatlardır. Sözlü mülakatlarda başarılı olan adaylar mesleğe adım atma imkanı elde edeceklerdir. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavına dair daha detaylı bilgiler edinebilmek için aşağıda yer alan yönlendirme ile ilgili çalışmamıza erişebilirsiniz,

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Görevleri ve Görev Yeri

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adayların Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak atamaları Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yapılacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Kurum içerisinde idari teftiş ve denetim gerçekleştirecek olan meslek mensuplarının asli görev yerleri Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın merkez teşkilatının bulunduğu Ankara olacaktır. Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları yerinde inceleme ve denetimin gerek görülmesi halinde başka illere turne usulü ile gidebilecektir. 

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcıları ve Müfettişleri kamuda görev yapan diğer müfettiş, denetçi, kontrolör gibi kadrolarda yer alanlar gibi 3600 ek göstergeye tabi olarak çalışmaktadırlar. 

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine yazılı sınav ve sözlü mülakatlarda başarılı olarak girmeye hak kazanan ve Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak atanmaya hak kazananların 2022 yılı Temmuz dönemi itibariyle maaşları yaklaşık olarak 16550 Türk Lirasıdır. Yeterlik süreçlerini vermiş ve Hazine ve Maliye Müfettişi olarak atanmaya hak kazanmış bir meslek mensubunun ise 2022 yılı Temmuz dönemi itibariyle maaşları yaklaşık olarak 17200 Türk Lirasıdır.

*Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılarının ve Müfettişlerinin 2023 yılı maaş tutarları yaklaşık olarak ifade edilmiştir. Meslek mensuplarının aldıkları ilave ödemeler ve kişiden kişiye değişen kesintiler bu tutarlarda hesaba katılmamıştır.

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı mesleğine dair daha fazla detay öğrenmek, yeterlik süreçlerine dair bilgiler almak ve diğer detaylar için meslek tanıtım yazımızı aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla inceleyebilirsiniz;

Hazine Avukatı Ne İş Yapar? Maaşları Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı sınavlarına ve mesleğine dair sorularınızı sormak ve bilgiler almak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Maliye Müfettişi ne demek?

 Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde doğrudan Maliye Bakanına bağlı olarak çalışan denetim elemanı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.