kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İçişleri Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

İçişleri Bakanlığı tarafından merkez teşkilatında görevlendirilen kariyer meslek mensupları İçişleri Uzman Yardımcılarının 2023 maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

İçişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında görevlendirdiği kariyer meslek grubu olan İçişleri Uzman Yardımcılığı’nın 2023 yılında maaş tutarı ne kadar? İçişleri Uzman Yardımcılığı nedir? Nasıl İçişleri Uzman Yardımcısı olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Çağrı Karşılama Personeli Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

İçişleri Uzman Yardımcılığı Nedir?

İçişleri Uzman Yardımcılığı kısaca İçişleri Bakanlığı’nın merkez teşkilatında görevlendirdiği kariyer meslek grubudur. Temel olarak İçişleri Bakanlığı’nın merkez birimlerinde görevlendirilirler ve görev aldıkları birimin iş ve işlemleri üzerinde uzmanlaşarak çalışırlar. Bu uzmanlaşma evvela mevzuat hususunda olmaktadır. Diğer yandan uygulamaya yönelik de yetiştirilen İçişleri Uzman Yardımcıları merkezde işlerin yürütümünde önemli bir role sahip olmaktadır. 

İçişleri Uzman Yardımcılığı Mesleği’ne Nasıl Girilir? Nasıl İçişleri Uzman Yardımcısı Olunur?

İçişleri Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin gerçekleştirdiği KPSS A Grubu sınavı oturumlarına katılmaları ve Bakanlık tarafından istenecek olan puan türlerinde yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir. İçişleri Uzman Yardımcılığı alımında İçişleri Bakanlığı’nın hangi KPSS puan türlerini isteyeceği ise henüz netlik kazanmış değildir. Çünkü ÖSYM’nin 2017 yılında gerçekleştirdiği KPSS puan sistemi revizyonu sonrası bu unvan için herhangi bir alım yapılmamıştır. Bu nedenle adaylar tam olarak hangi puan türleri üzerinden Kuruma ve mesleğe hazırlık yapacakları konusunda belirsizlik yaşamaktadır. İçişleri Uzman Yardımcılığı için hangi puan türlerinin isteneceği konusunda net bilgi ancak yeni bir ilandan sonra oluşacaktır. Ancak Bakanlığın çalışma alanı göz önüne alındığında Hukuk testi ile Kamu Yönetimi testlerinin içerisinde yer aldığı puan türleri öne çıkmaktadır:

İçişleri Uzman Yardımcılığı’nın muhtemel puan türleri olabilecek Hukuk ve Kamu Yönetimi ağırlıklı puan türlerini ve diğer tüm KPSS puan türlerini bir arada incelemek için aşağıda yönlendirmesi bulunan çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

İçişleri Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte adayları tek aşamalı bir sınav sistemi beklemektedir. Bu sınav sözlü mülakat biçiminde İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyonlarca yapılmaktadır. 

İçişleri Uzman Yardımcılığı Görev Yeri ve Özlük Hakları

İçişleri Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adaylar İçişleri Uzman Yardımcısı olarak atandıktan sonra Bakanlığın merkez teşkilatında yer alan birimlerde görevlendirileceklerdir. Bu birimler Ankara’da yer almaktadır. İçişleri Uzman Yardımcısı ve İçişleri Uzmanı olarak meslekte yer alacak olan adaylar merkez uzmanı statüsünde bulunacaklardır. Bu statü İçişleri Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarına 3600 ek gösterge getirmektedir.

İçişleri Uzman Yardımcılığı mesleğinde sizi bekleyen aşamaları, görev ve sorumlulukları bir arada inceleyebileceğiniz İçişleri Uzman Yardımcılığı meslek tanıtım yazımıza aşağıda yer alan yönlendirme vasıtası ile ulaşabilirsiniz;

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Maaşları Ne Kadar Olmuştur?

İçişleri Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar?

İçişleri Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarında başarılı olarak mesleğe İçişleri Uzman Yardımcısı unvanı ile atanacak olanların 2023 yılı itibariyle maaşları yaklaşık olarak 16100 Türk Lirası olacaktır. İçişleri Uzman Yardımcılığı yeterlik süreçlerini başarıyla tamamlayan ve İçişleri Uzmanı olarak ataması yapılan meslek mensuplarının 2023 yılında alacakları maaş tutarı ise yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır.

İçişleri Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş sınavı sürecine ve meslekte sizi bekleyen safhalara dair sorularınızı sormak ve istişare etmek için Tıklayınız!

Uzman yardımcısı kim olabilir?

Uzman Yardımcısı olmak için öncelikle üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans programlarından birinden mezun olmak gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.