kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İcra Müdürü Maaşları Ne Kadar?

İcra Müdürü Maaşları Ne Kadar? İcra Müdürleri Ne İş Yapar? İcra Müdür Yardımcısı Maaşları Ne Kadar? Yılında İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Aylıkları Ne Kadar Oldu?

A+
A-

İcra müdürü maaşları ne kadar, ne iş yapar ve görevleri nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için bu yazımızda derledik. İcra müdürünün nelerden de sorumlu olduğunu anlattığımız bu yazımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan birimlerden en yoğunları hiç şüphesiz icra daireleridir. Bu birimler farklı kadro ve pozisyonlarda icra memurları çalışmaktadır. Özellikle de icra müdürleri en ilgi çeken personellerin başında gelmektedir. İcra müdürleri yargılama giderleri, vekalet ücretlerinin tahsili ve mahkemelerin kararlarını uygulamakla görevlidir. Bu personellerle ilgili merak edilen pek çok konu vardır. Özellikle de personellerin ne iş yaptığı, ne kadar maaş aldığı sorulur.

İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

İcra Müdürleri Ne İş Yapar?

Bu personeller icra ve iflas dairelerinde amir olarak görev yapar. Altlarındaki personelinin yönetimi, dairelerdeki işlemlerin koordinasyonu ile sorumludurlar. Kanuni hüküm ve kararların uygulanmasında çalışırlar. İşte icra müdürü görevleri;

  • İcra ve iflas dairelerinde yönetici olarak çalışırlar.
  • Tahsil edilen parayı bankaya yatırır ve korurlar.
  • İflasla ilgili karar hükümlerini uygularlar.
  • Haciz işlemlerinde görev yaparlar.
  • Borçlu kişilere ait kapalı mekanlara mahkeme kararı olmadan girebilirler.
  • Zabıtalara zor kullan talimatı verebilirler.
  • Borçlunun mal beyanı bulunmasını isteyebilirler.
  • Ödeme emri düzenlerler.
  • Alacaklı ve borçluya hakları konusunda bilgi verebilirler.
  • İcra ve iflas dairelerinde işlere dair tutanak tutarlar.

İcra Müdürü Maaşları Ne Kadar?

İcra dairelerinde görev yapan icra müdürlerinin aylıklarını pek çok unsur etkiler. Eğitim durumu, yabancı dil tazminatı, aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, fazla mesai, ek tazminat gibi unsurlar maaşları etkiler. Ayrıca derece ve kıdem ile hizmet yılı da önemli etkenlerdir. Bu kapsamda icra müdürü maaşı 10-12 bin TL civarındadır.

İcra Müdür Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

İcra müdür yardımcısı maaşları ortalama 10-12 bin TL civarındadır.

İcra Müdürlüğü Nedir?

İcra müdürünü kim atar?

İcra müdür ve icra müdür yardımcıları, Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılacak yazılı sınav ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınav sonucuna göre atanırlar.

Yorumlar

  1. Mailto Avatar Mailto dedi ki:

    Ocak 2022 9/1 bekar en düşük maaş 7800 memurlar netten hesaplayın..

    1. Memur Avatar Memur dedi ki:

      İnşallah senin dediğin gibi olur mailto asgari ücret %55 artmışken yoksa eyvah ki eyvah sıkıntıya düşeriz dipnot:8/1 memurum

  2. Barış Avatar Barış dedi ki:

    İcra mudür yardımciliğı dmk. Hangi hizmet sinıfina girer?. (Genel idari hizmetler, Avukatlik hizmetleri v.b.) Acilen cevaplarsaniz memnun olurum.

    1. mailto Avatar mailto dedi ki:

      Genel idari hizmetler sınıfıdır, icra müdürlerinin/yardımcılarının kurum avukatlığına naklen geçiş hakkı vardır * avukatlık ruhsatınız varsa tabi.

  3. Tolunay Avatar Tolunay dedi ki:

    İcra müdür ve müdür yardımcısı en düşük derece tahmini maaşı ne kadardır?