kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

IKEA Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

IKEA Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? IKEA nedir? Ne demek? Kim kurdu? IKEA çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? IKEA iş başvurusu, iş ilanı ve personel alımı 2023 nasıl yapılır?

A+
A-

Oturma odasından yatak odasına, salondan mutfağa, hediyelik eşyadan ev tasarımına kadar binlerce konuda hizmet veren IKEA firmasını bilmeyen var mı? Ev dekorasyon ürünleri konusunda dünya devi haline gelen ve her eve bir adet ürününü sokma başarısı gösteren IKEA, ülkemizde pazar hakimiyetini her yıl genişletmektedir. Devasa mağazaları, binlerle ifade edilebilen ürün çeşidi, kaliteli hizmet anlayışı ile rakiplerinden bir adım öne çıkan IKEA onlarca mağazası ile Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Her yıl büyümesini sürdüren firma mağaza sayısını da artırmaktadır. Bu kapsamda yüzlerce personel istihdam eden IKEA firması daha çok personel almak için çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda rakip firmalarda çalışan, işsizler, iş arayanlar, ev dekorasyon sektöründe çalışmak isteyen binlerce kişi firmayla ilgili araştırma yapmaktadır. Firmanın maaş politikası, çalışma şartları ve nasıl iş başvurusunda bulunacağı merak edilmektedir. Bu kapsamda araştırmalarımızı yaptık. IKEA personellerinin maaşları, çalışma şartları ve saatleri ile nasıl iş başvurusunda bulunulacağı ile ilgili kapsamlı bir makale hazırladık. Peki IKEA nedir? Ne demek? Kimin? IKEA çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? IKEA personel maaşları 2023 ne kadar? IKEA iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı nasıl yapılır?

Nata Vega AVM Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır? Çalışma Saatleri Nasıl?

IKEA Nedir? Ne Demek? Kimin?

IKEA  dünyadaki büyük girişim örneklerinden bir tanesidir. Bu noktada karşımıza Ingvar Kamprad karşımıza çıkar. Kamprad, 1926 yılında İsveç’in Agunnaryd isimli köyde dünyaya gelmiştir. Girişimcilik örneği sergileyerek henüz 5 yaşında küçük bir çocukken etrafındakilere kibrit satmaya başlamıştır. 7 yaşında ise satışlar tüm köye ulaşmıştır. Igvar Kamprad 17 yaşında okul başarısının ödülü olarak babasından aldığı parayla şirket kurar. Şirket adı olarak IKEA ismini seçer. Bu ismi seçmesindeki en önemli neden ise kendini adının baş harfleri olan I-K harfleri ile büyüdüğü çiftliğin adının baş harfi olan E ve köyünün baş harfi A’dan esinlenmesidir. Firma kapsamında ilk satışa çıkan ürünler kalem, cüzdan, çerçeve, saat, takı, çorap gibi malzemeler olmuştur. Daha sonra ürünlerini çevre köylere, ilçelere ve hatta şehirlere ulaştırmak için araçlar ve trenler kullanmaya başlamıştır. Firmanın bu kadar ünlenmesindeki aslan payın sahibi olan mobilya satışları ise 1948 yılında başlamıştır. Satışlar kısa sürede patlar ve 1951 yılında bu girişimci satış kataloğu çıkartır. Bu kapsamda müşteri sayıları artar ve IKEA kısa sürede “evinizin her şeyi”  haline gelir. Ingvar Kamprad sergilediği girişimcilik örneği ile dünyanın en zengin isimleri arasında yer almıştır. Servetinin 50 milyar dolara yakın olduğu tahmin edilmektedir.

<div></div>

IKEA Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Firmadaki çalışma ortamı, personellerin günlük en az ne kadar çalıştığı merak edilmektedir. Firmada günlük çalışma süresi 8.5 saat olarak belirlenmiştir. Uluslararası bir firma olan IKEA yasalara çok dikkat etmektedir. Bu nedenle firma personelleri haftada 45 saatten daha fazla çalışamaz. Günlük çalışma süresi olarak belirlenen 8.5 saatlik sürenin içerisinde çay, sigara, tuvalet, yemek gibi ihtiyaç molaları bulunmaktadır. Personeller haftada 6 gün çalışırlar ve 1 gün de haftalık izin kullanırlar. Ayrıca 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller yıl sonunda 14+2 günlük yıllık izin hakkını elde ederler. IKEA şubeleri yüzlerce metrekarelik alanların üzerine kurulan devasa mağazalardır. Mağazalar büyük olduğu için personeller birimlere ayrılarak belli görevleri icra ederler. Mağazalarda gün boyu yoğunluk oldukça fazladır. Bu nedenle personeller mağazaların yoğun olduğu günlerde fazla çalışabilir. Ancak bu süreler karşılığında ek mesai ödemesi personellere ödenir.

<div></div>

IKEA Personel Maaşları 2023

Firmayla ilgili en çok merak edilen konu hiç şüphesiz personellere verilen maaşlarla ilgilidir. Gerek IKEA çalışanları gerek rakip firmalarda çalışanlar gerek işsizler gerekse de iş arayanlar IKEA personel maaşlarını merak etmektedir. Firma bünyesinde farklı kadrolarda çalışan her personel farklı kriterlere bağlı olarak farklı miktarlarda maaş almaktadır. Bu noktada deneyim, başarı, hizmet yılı, eğitim gibi unsurlar etkili olmaktadır. Firmada çalışan deneyimsiz personeller 2023 yılında en az asgari ücret yani 8506 TL almaktadır. Ayrıca personellere yol parası ve yemek kartı da verilmektedir. Yemek kartı multinet/sodexo benzeri kartlarla personellere verilir. İçerisinde 300-500 TL arasında bir bakiye bulunur. Bu kartı alışveriş yaparken de kullanmanız mümkündür.  Firmanın maaş politikasının merkezinde asgari ücret olmasının en büyük nedeni şirkette prim sisteminin aktif olarak uygulanmasıdır. Eğer mağazalardaki personeller ciro hedefine ulaşırlarsa prim almaya hak kazanırlar. Firmanın ödediği prim miktarı maaşların %50’si civarında olabilmektedir. IKEA personellere maaş, yemek kartı, sigorta, yol ücreti, prim imkanlarını sunmaktadır. Ayrıca firma uluslararası arenada faaliyet gösterdiği için maaş ödemeleri hukuka uygun şeklinde yapılır. Maaşlar geç ödenmez, mesai gibi ödemelere dikkat edilir. Personellerin hakları korunur.

<div></div>

ikea calisma sartlari

IKEA İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı

Firmada işe girmek isteyen yüzlerce kişi bulunmaktadır. Rakip firmada çalışanlar, işsizler, iş arayanlar, sektör değiştirmek isteyenler IKEA’da çalışmak için araştırma yapmaktadır. Firmaya iş başvurusunda bulunmak için öncelikle yayınlanan iş ilanları takip edilmelidir. Bunun için firmanın internet sitesine girerek insan kaynakları bölümü takip edilebilir. Ayrıca kariyer sitesi olarak hizmet veren sitelerden de iş ilanları takip edilmelidir. Ardından hem kendi internet sitesi hem de kariyer sitelerinden özgeçmiş hazırlayarak iş başvurusu yapılmalıdır. Başvurular değerlendirildikten sonra mülakata çağrılabilirsiniz. Mülakatı başarılı geçen adaylar işe kabul edilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Miniso Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

İkea’da sakal serbest mi?

Düzgün olduğu sürece IKEA da serbest.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.