kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İmam Maaşları Ne Kadar?

İmam Maaşları Ne Kadar? İmam Nedir? Ne Demek? İmam Kimdir? İmam Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri İmam Maaşları Ne Kadara Yükseldi?

A+
A-

Diyanet işleri başkanlığına bağlı kadroda yer alan imamlar hakkında en çok merak edilen konulardan biri de maaş bilgisidir. İmam maaşları ne kadar, çalışma şartları ve saatleri ve daha birçok sorunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde farklı kadro ve unvanlarda binlerce personel çalışmaktadır. Türkiye’de ve dünyada görevlendirilen bu kişilerin eğitim seviyesi, yaptıkları işler ve görev-sorumlulukları farklı olabilir. Özellikle de Din Hizmetleri Sınıfı içerisindeki İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım kadrosunda çalışan devlet memurları ile ilgili çok soru sorulmaktadır. Türkiye’de ve dünyada görev yapan binlerce personelin aileleri de hesaba katıldığında bu mesleklerle ilgili olan her şey on binlerce kişiyi ilgilendirmektedir. Özellikle de imam maaşları ile ilgili pek çok soru sorulur. Peki imam maaşları ne kadar?

İmam ve Vaiz Maaşları 2023 Ne Kadar?

İmam Nedir? Ne Demek? İmam Kimdir?

İslam dini ile birlikte düşünüldüğünde imam namaz kıldıran, mezhep kuran kişidir. İslam peygamberi Hz. Muhammed’in ölümünün ardından yönetime geçen halifelere imam denir. Mezhep liderlerine imam denir. Ayrıca İslam devletlerinin başkanları, padişahlar bu şekilde adlandırılır. Arapça kökenli olan bu kelime rehber, örnek, işaret, reis anlamlarında kullanılır. Günümüzde ise bir meslek adıdır. Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam edilen bu personeller dünyanın dört bir yanında, camilerde görev yapar.

İmam Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Personeller genellikle camilerde görev yapmaktadır. Müftülüklerde de çalışabilirler. Çalıştıkları bölgelerin sorumluluğunu üstlenen personeller temizlik, güvenlik ve düzenden sorumludur. Cemaate namaz kıldırırlar. Belge, evrak işlemlerini yerine getirirler. Bölgedeki vatandaşlarla iletişime geçerler. Kur’an-ı Kerim kursları, sosyal aktiviteleri, dini etkinlikleri organize ederler.

İmam Maaşları Ne Kadar?

Özlük haklarının iyileştirilmesi için 2200 olan ek göstergelerin 3600 olmasını isterler. Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında toplu sözleşme zammı kapsamında maaşları artar. Ayrıca enflasyon farkı da yansıtılır. Bunun yanı sıra aile yardımı, çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, ek tazminat, görev ücreti, derece ve kıdem ile hizmet yılı da maaşlar konusunda belirleyicidir. Bu kapsamda imam maaşları ortalama 10.513 bin TL seviyesindedir. 

İmam Hatip Lisesi mezunları iş imkanları, hangi kurumlara atanabilir?

İmam ilk nereye atanır?

İmam-hatipler ilk defa köy/kasaba ile il/ilçe merkezleri dışındaki mahallelerde bulunan (D) grubu camilere atanırlar. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.