kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İş Müfettiş Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uhdesinde görev yapan İş Müfettişlerinin ve İş Müfettiş Yardımcılarının 2023 maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çalışma yaşamı üzerine en önemli fonksiyonlarından birisi olan çalışma alanı denetimini gerçekleştiren İş Teftiş Kurulu’na bağlı olarak görev yapan meslek grubu İş Müfettiş Yardımcılığı nedir? İş Müfettiş Yardımcısı nasıl olunur? İş Müfettiş Yardımcılarının ve İş Müfettişlerinin 2023 maaşı ne kadardır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

İş Müfettişlerinin 3’lü Kararnamesi Sonunda Resmi Gazetede

İş Müfettiş Yardımcılığı Nedir? 

İş Müfettiş Yardımcılığı, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın çalışma hayatı üzerinde denetim ve kontrollerini gerçekleştiren kariyer meslek grubudur. İki çeşit İş müfettiş yardımcısı istihdamı söz konusudur. Bunların bir kısmı mevzuat konusunda bu alanda teftişleri gerçekleştiren sosyal alan adayları, diğer kısmı ise teknik anlamda denetim ve kontrolleri gerçekleştiren teknik alan adaylarıdır. İş müfettiş yardımcıları görevlerini Kurul Başkanlığı’nda ya da Başkanlığa bağlı grup başkanlıklarında yürütmektedirler. Bu grup başkanlıklarından tüm ülkeye dağılarak yerinde incelemeler gerçekleştirebilmektedirler.

Nasıl İş Müfettiş Yardımcısı Olunur?

İş müfettiş yardımcısı olmak isteyen adayların öncelikli olarak Bakanlığın meslek için belirlemiş olduğu alanlardan mezun olmaları gerekmektedir. Bu mezuniyet sosyal alan için Hukuk Fakülteleri ile Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri bölümleri, teknik alan içinse Mühendislik Fakültesi bölümleri arasından talep edilmektedir. Adayların mezuniyet koşulu ile diğer özel şartları sağlıyor olmaları durumunda Bakanlıkça açılacak alımlara başvuruda bulunabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavlarında geçerliliği devam eden puanlara sahip olmaları gerekmektedir. Puan türleri de yine Bakanlık tarafından belirlenmektedir. 

Şartları sağlayan adaylardan en yüksek puana sahip olan mesleğe alınacak aday sayısının beş katı kadar aday arasında yer alanlar Bakanlık tarafından gerçekleştirilen Klasik usuldeki yazılı sınava katılma hakkı elde etmektedir. Bu yazılı sınavda adaylara alan bilgisi konularının yanında detaylı bir biçimde iş mevzuatından sorular yöneltilmektedir. Adayların yazılı sınavda başarılı olmaları durumunda sözlü mülakatlara katılmaları mümkün olmaktadır. Sözlü mülakatlar da yine Bakanlık tarafından icra edilmektedir.

muhendislik 1

İş Müfettiş Yardımcılığı Mesleği ve Özlük Hakları

İş müfettişliği mesleğine girme hakkı elde eden adaylar meslek yaşamlarına müfettiş yardımcısı olarak başlamaktadırlar. Adayların 3 yıl süren yardımcılık aşamasından sonra yeterlik sınavında başarılı olmaları sonucunda İş Müfettişliğine atamaları gerçekleştirilmektedir. Meslek mensupları beş ilde kurulu bulunan grup başkanlıklarından birinde görev icra edebilmektedirler. Yerinde incelemeler için özellikle meslek hayatlarının ilk dönemlerinde yoğun turne süreçleri geçirecek olan meslek mensupları diğer kamu kurumu müfettişleri ve müfettiş yardımcıları gibi 3600 ek göstergeye sahiptirler. Bakana bağlı olarak görev yapmaktadırlar.

İş Müfettiş Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde İş Müfettiş Yardımcısı olarak çalışmaya başlayacak olan bir meslek mensubunun 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 17100 Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini tamamlamış bir İş Müfettişi’nin 2023 yılı maaşı ise yaklaşık olarak 17950 Türk Lirasıdır. 

*İş Müfettişi ve İş Müfettiş Yardımcılarının 2023 yılı maaşlarına dair bilgiler belirtilirken yaklaşık tutarlar verilmiştir ve bu tutarlarda kişiden kişiye değişebilen ilave ve kesintiler dikkate alınmamıştır.

İş Müfettiş Yardımcılığı yarışma sınavına dair diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak ve mesleğe dair merak ettiklerinizi sormak için Tıklayınız!

İş Müfettiş Yardımcılığı Sınav Süreci Yine Bir Yılı Bulmak Üzere!

İş müfettişleri nerede çalışır?

İş müfettişleri görevlerini, doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bağlı olarak İş Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde yerine getirmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.