kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İş Uğraşı ve Terapisti (Ergoterapist) Maaşları Ne Kadar?

İş Uğraşı ve Terapisti (Ergoterapist) Maaşları Ne Kadar? İş Uğraşı ve Terapisti (Ergoterapist) Ne İş Yapar? Devlette ve Özel Sektörde İş Uğraşı ve Terapisti Maaşları

A+
A-

İş uğraşı ve terapisti yani ergoterapistler kişilerin bağımsız olarak sağlıklı yaşamalarında hem eğitim veren hem de tedavi aşamasında görev alan kişilerdir. Peki bu iş uğraşı ve terapisti (ergoterapist) maaşları ne kadardır?

Günümüzdeki en yeni tedavi yöntemlerinden biri iş uğraşı ve terapisidir. Bu yöntem sağlığı daha iyi hale getirmek, sağlığın iyi olmasını sağlamak amacıyla belirli aktivite ve görevlerde performansı artırmayı sağlar. Ayrıca kişinin üretkenlik, adaptasyon, konsantre gibi beceri ve fonksiyonları öğrenmeyi amaçlar. Bu tedavi hastaların günlük olarak hareketlerini, fiziksel eylemlerini en iyi şekilde, en sorunsuz şekilde yapmalarını sağlamak için yapılır. Özellikle de felç geçiren, kaza geçiren kişilerin kaybettikleri hareketleri kazanması için bu tedavi yöntemine başvurulur. Tam da bu noktada iş uğraşı ve terapisi uzmanı, ergoterapistler karşımıza çıkmaktadır. Bu yeni tedavi yöntemini uygulayan uzmanların ne kadar maaş aldığı merak edilir. Peki iş uğraşı ve terapisi maaşları ne kadar? Ergoterapist maaşları ne kadar?

Dil ve Konuşma Terapisti Maaşları 2023 Ne Kadar?

İş Uğraşı ve Terapisti (Ergoterapist) Ne İş Yapar?

  • Hastaların hareket bağımsızlığını artırmaya çalışırlar.
  • Hareket fonksiyonlarını iyileştirmeye çalışırlar.
  • Felç geçiren kişileri fiziksel olarak tedavi etmeye çalışırlar.
  • Fiziksel hasarla sonuçlanan kaza sonrasında hastaya yardım ederler.
  • Problemleri çözmek için hastanın sorunlarını tespit eder ve tedavi uygular.
  • Basit başlayan etkinleri giderek zorlaştırarak hastanın kabiliyetlerini artırır.
  • Aile üyelerine, refakatçilere, profesyoneller eğitim verirler.
  • Toplumdan dışlanan kişilerin katılımını artırmaya çalışmak.
  • İşlevsel bozuklukları olan hastalara yardım etmek.
  • Hastaların yemeğini yemesi, giyinmesi, yazı yazabilmesi gibi temel aktiviteleri yapabilmesini sağlamak.

Devlette İş Uğraşı ve Terapisti Maaşları

Devlette lisans mezunu olarak görev yapan personeller 1. derecede 3000 olan ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını istemekte. Bir diğer talepleri ise kurumları nedeniyle döner sermayeden karşılanan ek ödemelerinin artırılması. Bu sayede çalışma şartlarının daha iyi olacaklarını belirten terapistler oldukça zorlu görevleri icra etmektedir.

Personellerin maaşları çalışılan kuruma, şehre göre değişebilir. Ayrıca kurum kaynaklı ek ödeme, tazminat, ek tazminat, ikramiye, sosyal denge tazminatı gibi unsurlar da belirleyicidir. Ayrıca derece ve kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı gibi konular da önemlidir. Bu kapsamda devlette ergoterapist maaşları şu şekildedir;

8/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan deneyimsiz iş uğraşı ve terapisti, ergoterapist maaşları 45 bin 150 TL civarındadır.

Özel Sektörde Ergoterapist Maaşları

Özel sektörde her meslekte olduğu gibi bu alanda da ücretler son derece düşüktür. Terapistler özel sektörde sağlık kurumlarında, hastanelerinde, terapi merkezlerinde istihdam edilebilir. Başlangıçta asgari ücret seviyesinde ücret alırlar. Hatta seans başına ücret alan da vardır. Özel sektörde iş uğraşı ve terapisti maaşları 8 bin 506 TL civarındadır. Deneyim kazandıkça, çalışılan kurum iyileştikçe aylıklar 15-20 bin TL Seviyesine kadar çıkabilmektedir.

İş ve Uğraşı Terapisti

İş ve uğraşı terapisi kaç yıllık?

Bu bölümün eğitim süresi iki yıldır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.