kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Türkiye İş Kurumu istihdam uzman yardımcılığı nedir? İstihdam uzman yardımcısı nasıl olunur? İstihdam uzman yardımcılarının özlük hakları ve 2023 maaşları hakkında detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında görev yapan kariyer meslek mensupları olan İşkur İstihdam Uzman Yardımcıları mesleğe nasıl girerler? İstihdam Uzman Yardımcılığı sınavı nasıldır? Nasıl İstihdam Uzman Yardımcısı olunur? İşkur istihdam uzman yardımcılığı maaşı 2023 yılında ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

İŞKUR İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İstihdam Uzman Yardımcılığı Nedir? 

İşkur İstihdam uzman yardımcılığı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün merkez teşkilatı bünyesinde görevlendirilmiş kariyer meslek unvanıdır. Bu meslekte yer alan uzmanlar ve uzman yardımcıları özellikle istihdam hususunda ihtisas sahibi olacak ve bu yönde oluşturulacak politikaların ve mevzuat düzenlemelerinin temelini atacak çalışmalar yapacaklardır. 

Nasıl İşkur İstihdam Uzman Yardımcısı Olunur?

İşkur istihdam uzman yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların öncelikli olarak diğer tüm kamu personel alımlarında olduğu gibi kamu personeli seçme sınavı yani KPSS’ye katılmaları gerekmektedir. Bu sınavın kariyer mesleklere giriş için öncüllediği A Grubu alan bilgisi oturumlarına katılmaları lazımdır. İstihdam uzman yardımcılığı alımı için adayların KPSS A Grubu sınavında bölümlerine göre farklı puan türlerinden yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bu puan türlerini ve alımlara dair diğer detayları incelemek için aşağıdaki yönlendirmeden faydalanarak 

aile calyyma ve sosyal hizmetler bakanlyyy binasy

İşkur istihdam uzman yardımcılığı alımına başvuran yeterli puanı olan mesleğe alınacak aday sayısının 4 katı kadar aday sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etmektedir. Sözlü mülakatlar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nde Ankara’da gerçekleştirilmektedir. 

İstihdam Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarında başarılı olan adaylar Kurumun merkez teşkilatında yardımcı olarak göreve başlayacaklardır. Adayların 3 yıl sürecek olan bu uzman yardımcılığı periyodu, sürecin sonunda yapılacak olan yeterlik sınavı, adayların hazırlayacakları uzmanlık tezi ve alacakları YDS puanı ile sona erecek ve meslek mensubiyetleri istihdam uzmanı olarak devam edecektir. 

İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir? Özlük Hakları Nasıldır?

İşkur istihdam uzman yardımcılığı merkez uzmanlığı kapsamında bir kadrodur. Bu yüzden istihdam uzman yardımcıları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün kurulu bulunduğu Ankara’da görev yapacaklardır. İstihdam uzman yardımcılarının ek göstergeleri ve hakları diğer merkez uzman yardımcıları gibi 3600’dür. 

İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı mesleğe giriş şartlarını sağlayan ve sınav süreçlerinde başarılı olan adaylardan 2023 yılında mesleğe başlayacak olanların maaşı yaklaşık olarak 17100 Türk Lirasıdır. Yeterlik, tez ve dil şartlarını sağlayarak istihdam uzmanı olarak atanmaya hak kazanan bir meslek mensubunun 2023 yılı maaşı ise yaklaşık olarak 17950 Türk Lirasıdır. 

*İşkur istihdam uzman yardımcılığı maaş bilgileri yaklaşık olarak belirtilmiştir. Bu tutarlarda kişiden kişiye değişebilen BES gibi kesintiler ve aile yardımı vs. gibi ek ödemeler dikkate alınmamıştır.

**İşkur İstihdam uzman yardımcılığı mesleğine dair bilgiler güncel kaynaklardan alınarak derlenmiştir. Bu bilgilerde değişiklikler olması durumunda yazımız güncellenecektir.

İŞKUR istihdam uzman yardımcılığı alım süreçlerine ve mesleğine dair merak ettiğiniz hususları sormak ve bilgi paylaşımında bulunmak için Tıklayınız!

İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

İstihdam uzmanı ne demek?

Personel alımına aracılık ettiği veya çalıştığı işletme için gerekli olan personeli, uygun zamanda ve işin icabına uygun olarak seçerek işe alım sürecini yöneten kişidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.