kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Jeomorfolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Jeomorfolog maaşları 2023 ne kadar? Jeomorfolog nedir? Jeomorfolog kimdir? Jeomorfolog nasıl olunur? Jeomorfolog ne iş yapar? Jeomorfolog 2023 yılında ne kadar maaş alır?

A+
A-

Günümüzde birbirinden farklı ve ilginç meslek bulunmaktadır. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi adı bile duyulmamış meslekleri icra etmektedir. Ancak bazı meslekler bilinse de ilginç isimlere sahip oldukları için şaşkınlıkla karşılanmaktadır. Bu kapsamda “Jeomorfolog” mesleği en ilgi çeken meslekler arasındadır. Türkiye’de pek çok kişi Jeomorfolog olarak çalışan personellerin ne iş yaptığını bilmemektedir. Ayrıca jeomorfologların ne kadar maaş aldığı da en çok sorulan sorular arasındadır. Peki Jeomorfolog nedir? Jeomorfolog kimdir? Jeomorfolog ne iş yapar? Jeomorfolog maaşları 2023 ne kadar?

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Jeomorfolog Nedir? Kimdir?

Jeomorfolog doğa ile ilgili çalışan personellerden biridir. Jeomorfolog yer şekillerini inceleyen ve bu incelemeler sonucunda veri elde eden kişilerdir. Elde ettikleri verileri ise geçmişteki yer şekilleri ile karşılaştırarak gelecekte yer şekillerinin nasıl olacağını ve nasıl olduğunu açıklayan ve inceleyen kişilerdir.

Jeomorfolog Nasıl Olunur?

Türkiye’de devlet bünyesinde çalışan memur gruplarından biri de jeomorfologlardır. Devlette bulunan kadrolara personellerin ataması yapılmaktadır. Ancak Türkiye’de şu anda bu mesleğin unvanıyla ilgili olarak eğitim verilmemektedir. Bu mesleğe ilişkin kanun çıkarılması için çalışmalar yürütülmektedir. Kanun çıkması durumunda mesleğe ilişkin eğitim verilebilecektir. Türkiye’deki üniversitelerin bazı coğrafya bölümlerinde konuyla ilgili sertifikalar veya diplomalar verilmektedir. Daha sonra jeomorfolog olarak da görev yapabilir şeklinde bir belge de adaylara verilebilmektedir.

Jeomorfolog Ne İş Yapar?

Jeomorfologların yaptıkları işi saymakla bitmez. Personeller A’dan Z’ye binlerce zorlu işin üstesinden gelebilmektedir. Ancak burada belirleyici nokta personellerin çalıştıkları kurum ve kuruluşlardır. Türkiye’de devlette çalışan jeomorfologlar yer şekillerini ve sahayı inceleyeek maden, petrol araması yapabilir. Ayrıca tünel, köprü, yol çalışmalarında bulunarak yer kabuğu tabakalarının faaliyetlere uygunluğunu inceler. Personeller yeni yerleşim yerleri, eski yerleşim yerleri ve gelecekteki yerleşim yerleriyle ilgili çalışmalar yürütür. Yer şekillerinin turizme kazandırılması konusunda da çalışma yürüten personeller erozyon gibi zararlı doğa olaylarına karşı da önlem alırlar. Personeller alet, araç ve haritalardan faydalanarak gözlemler yapar.

jeomorfolog maasi 2019

Jeomorfolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Sıra geldi bu meslek grubuyla ilgili en çok sorulan soruyu cevaplandırmaya. Jeomorfolog olarak devlette çalışan personeller birbirinden farklı kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir. Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı görevlerde çalışan bu personeller pek bilinmese de zorlu görevleri üstlenmektedir. Peki bu derece zorlu ve önemli bir mesleği icra eden personeller ne kadar maaş almaktadır? Bu soruya cevap vermek için öncelikle devlet memurları veya kamu personelleriyle ilgili bilgi vermek gerekir. Öncelikle personellerin aldıkları ücret döner sermaye ücreti, aile yardımı, eş yardımı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi gibi ek ödemelerle oldukça yükselmektedir. Ancak burada çıplak maaşlara dikkat çekmek istediğimizden bu ücretleri göz ardı etmiş bulunuyor. Eğer siz bu ödemeleri de maaşa eklemek isterseniz aşağıda yer alan maaşlara ortalama 500 TL daha ekleyerek hesaplama yapabilirsiniz.Pek bilinmeyen bu meslekle ilgili pek çok soru soruluyor. Coğrafya bölümü öğrencileri ve mezunları jeomorfolog mesleğinin maaşlarını araştırıyor. Az bilinen bu meslekle ilgili yapılan araştırmalar sonucunda ise yeterli bilgiye ulaşılmıyor. www.tercihiniyap.net ailesi olarak jeomorfolog olarak çalışan personellerin 2023 yılı maaşlarını inceledik. İşte jeomorfolog maaşları 2023…

J ile başlayan kelimeler

Mesleğe yeni başlamış 8/1 derecesinde bir jeomorfolog 2023 yılında 14 bin 400 TL civarında maaş almaktadır.

Meslekte 5 yılını tamalamış personel 2023 yılında 14 bn 470 TL Civarında maaş almaktadır.

10 yıl deneyimli 4/2 derecesindeki personelin maaşı ise 14 bin 800 TL civarındadır.

15 yıl deneyimli 2/1 derecesindeki jeomorfolog 14990 TL civarında maaş alır.

20 yıl deneylimli 1/3 derecesindeki personelin 2023 maaşı 15 bin 100 TL civarındadır.

25 yıl ve üzerinde deneyime sahip bir personel 2023 yılında 15 bin 150 TL civarında maaş alır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Jeomorfolog nasıl olunur?

Yüksek lisans ve/veya Doktora çalışmasını Fiziki Coğrafya alanında, Jeomorfoloji konusunda yapanlar da jeomorfolog eğitimini almış kabul edilirler. 

Yorumlar

  1. Sevim Avatar Sevim dedi ki:

    Parayı öte mi götürceniz. Maaşı çok yüksekmiş tuttum bn bu mesleği