kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Koçtaş Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Koçtaş Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Koçtaş nedir? Ne demek? Kimin? Koçtaş çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Koçtaş mağaza müdürü, satış görevlisi ve kasiyer maaşları ne kadar? Koçtaş iş ilanları nasıl takip edilir? İş başvurusu nasıl yapılır? Personel alımı var mı?

A+
A-

Türkiye’nin en büyük ve en gözde sektörü inşaat sektörüdür. Özellikle son 25 yıllık dönemde Türk inşaat sektörü tüm dünyada adından söz ettirir hale gelmiştir. Türkiye’de inşaat sektörü devasa boyutlara ulaşmasına rağmen sektörde yer bulamayan pek çok firma da uluslararası arenada faaliyet göstermeye başlamıştır. Komşu ülkelerde de Türk firmalar büyük işlere imza atmaktadır. Bu noktada inşaat sektörüne bağlı olarak pek çok firma faaliyet göstermeye başladı. Özellikle inşaat malzemeleri satan firma ve perakendeciler işlerini büyük ölçüde büyüttü. Bu firmalar arasında “Koçtaş” firması öne çıktı. Türkiye’nin dört bir yanında büyük mağazaları ile faaliyet gösteren firma kısa sürede ülkenin en büyük ev geliştirme perakendecisi haline geldi. Hem yurt içinde hem de yurt dışında faaliyet gösteren firma dünyadaki devlerden biri olarak gösteriliyor. İnşaat sektörü gibi dev bir sektör bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firma doğal olarak milyon dolarlık gelir ve hacmiyle binlerce kişiye de iş kapısı oluyor. Bu nedenle iş arayan, sektör değiştirmek isteyen, inşaat sektöründe çalışan binlerce kişi firmayla ilgili araştırma yapıyor. Firmadaki maaş politikası, işe alım süreci ve firma hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki Koçtaş nedir? Ne demek? Kimin? Koçtaş çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Koçtaş personel maaşları 2023 ne kadar? Koçtaç ilanları, iş başvurusu ve personel alımı nasıl yapılıyor?

Mağaza Müdürü Maaşı 2023 Ne Kadar?

Koçtaş Nedir? Ne Demek? Kimin?

Yarım asırdan fazla bir süredir hizmet veren firma 1955 yılında inşaat firmalarının toptancısı olarak faaliyetlerine başladı. Daha sonra ise 1996 yılında İzmir’de açtığı mağaza ile perakende satışlarına başladı. 1998 yılında açtığı 2 mağaza ile birlikte toplam 3 mağazasıyla yapı perakendeciliği sektöründe önemli bir figüre dönüştü. Firma sektör lideri olabilmek ve dünyadaki yenilikleri bünyesine alabilmek için 2000 yılında önemli bir adım attı. Dünyadaki en büyük 3 ev geliştirme şirketinden biri olan Kingfisher grubu bünyesindeki B&Q firmasıyla ortak oldu. Yarı yarıya kurulan ortaklık sonrasında Koçtaş ülkenin pek çok noktasında şube açtı. Günümüzde firmanın Diyarbakır, Ankara, Trabzon, Mersin, İstanbul gibi ülkedeki hemen hemen her büyükşehir de şubesi bulunuyor. Koçtaş, Türkiye’nin 19 şehrinde 41 mağazasıyla hizmet vermektedir. Mağazalarında binlerce farklı ürün müşterilere sunulmaktadır. Ayrıca 41 mağazada yüzlerce personel çalışmaktadır. Şirket büyümesini sürdürdükçe ülke ekonomisine ve istihdama da önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.

<div></div>

Koçtaş Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Son yıllarda ülkenin öncü sektörü haline gelen inşaat sektörü dolayısıyla ev dekorasyonu ile ilgili faaliyet gösteren firmaların sayısı artmıştır. İnşaat sektörüne hizmet veren yapı perakendecileri de önemli ölçüde büyümüştür. Bu alanda hizmet veren Koçtaş da ülkenin ve dünyanın en önemli oyuncularından biri haline gelmiştir. Bu kapsamda şirket bünyesinde yüzlerce personel çalışmaktadır. Şirket bünyesinde çalışan personellerin çalışma şartları ve saatleri de merak edilmektedir. Firmada çalışma süresi günlük 8.5 saat olarak belirlenmiştir. Haftada 6 gün çalışan personeller 1 gün ise haftalık izin kullanırlar. Personellerin haftalık izinleri mağaza yoğunluğuna bağlı olarak mağaza yöneticisi tarafından belirlenir. 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller ise 14+2 günlük yıllık izin hakkına kavuşurlar. Firma tarafından personellere yemek kartı da verilmektedir. Ayrıca akşam işten çıkan personellere servis imkanı sunulmaktadır. Firmada işe başlayan her personel için firma aylık 100 TL yatırdığı bir fon oluşturur. İşten ayrıldığınız anda bu ücreti alabildiğiniz gibi yılda bir kez çip para ödülü alabilirsiniz. Ayrıca mağazalarda prim sistemi de uygulanır. Böylece satış hedefine ulaşan mağazalarda personeller maaşlarını önemli ölçüde etkileyen prim ücretine de kavuşurlar.

<div></div>

Koçtaş Personel Maaşları 2023

Firmayla ilgili en çok merak edilen konu ve en çok sorulan soru maaşlarla ilgilidir. Firmanın personellerine ne kadar maaş ödediği merak edilmektedir. Rakip firmalarda çalışanlar, iş hayatına yeni atılanlar, işsizler Koçtaş personel maaşlarını merak etmektedir. Firmada yeni işe başlayan tüm personeller asgari ücretin bir miktar daha üstünde maaş alırlar. Firmada personellere asgari ücretin yaklaşık %25’i kadar daha fazla ücret ödenir. Öyle ki Koçtaş personel maaşları 2023 9 bin 500 TL civarındadır. Ancak deneyimli, işinde başarılı ve hizmet yılı yüksek personellerin maaşları 14 bin TL’ye ulaşmaktadır. Ayrıca maaşlara prim ücreti de eklendiğinde personellerin maaşları önemli ölçüde artmaktadır.

<div></div>

Koçtaş İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı

Türkiye’nin 19 şehrinde 50’ye yakın mağaza ile faaliyet gösteren firma bünyesinde çalışan yüzlerce personel bulunmaktadır. Ayrıca hem rakip firmada çalışan yüzlerce kişi, hem işsiz yüzlerce kişi hem de iş arayanlar Koçtaş bünyesinde işe girmek istemektedir. Firmada işe girmek için işe başvuru işlemlerini doğru bir şekilde gerçekleştirmek son derece önemlidir. Adayların firmanın resmi internet sitesine girmeleri, kariyer bölümüne tıklamaları ve iş ilanları bölümüne girmeleri gerekmektedir. Ardından “Koçtaş’ta çalışmak istiyorum” bağlantısına tıklayarak iş başvurusu işlemini yapmaları gerekir. Ayrıca kariyer sitesi olarka faaliyet gösteren internet sitelerinde yer alan iş ilanlarına da başvuru yapılabilir. Yapılan başvurular sonucunda özgeçmişleri beğenilen kişiler mülakata çağrılacaktır. Mülakatları başarılı sonuçlanan adayların işe alınma şansları oldukça yüksektir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Koç Holding İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Koçtaş hangi firmaya ait?

1938 yılında Koç Ticaret A.Ş. kurulur. Koç Topluluğu’nu meydana getiren girişimlerin temeli ve gelişme merkezi olan şirketin bir özelliği de çalışanlarını kâra ortak eden ilk Türk şirketi olmasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.