kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Komiser Yardımcısı Maaşları 2023 Ne Kadar?

Komiser Yardımcısı Maaşları 2023 Ne Kadar? Komiser yardımcısı nedir? Kimdir? Komiser yardımcısı nasıl olunur? Komiser yardımcısı olma şartları 2023 nelerdir? Komiser yardımcısının aylık kazandığı ücret ne kadar?

A+
A-

Türkiye’deki iç güvenliği sağlayan kurum olarak Emniyet Genel Müdürlüğü öne çıkmaktadır. İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilde ve yüzlerce ilçede ülkenin iç güvenliğini sağlamaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı ile birlikte İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet sürdüren EGM görevlerini başarı ile sürdürmektedir. Bu noktada Emniyet bünyesinde çalışan personellerin insan üstü gayretleri öne çıkmaktadır. EGM bünyesinde farklı kadro ve birimlerde binlerce personel istihdam edilmektedir. Özellikle komiser yardımcısı olarak çalışan personeller bu süreçte öne çıkmaktadır. Bu personellerin aldıkları maaş, yaptıkları iş, sorumlulukları ve görevleri merak konusu olmaktadır.Peki komiser yardımcısı nedir? Komiser yardımcısı kimdir? Komiser yardımcısı çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıl? Komiser yardımcısı maaşları 2023 ne kadar?

Başkomiser Maaşları Ne Kadar?

Komiser Yardımcısı Nedir? Kimdir?

Komiser Yardımcılığı rütbesi Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan rütbelerden biridir. Başkomiser ile polis memuru arasındaki rütbe olarak öne çıkmaktadır. Komiser yardımcısı bulunduğu şehirlere, ilçelere, beldelere göre şubelere göre farklı görevleri üstlenebilir. Personeller bulundukları konum itibariyle EGM’nin en önemli personellerinden biridir. Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) içerisinde eğitim alan personeler eğitimlerini tamamladıktan sonra göreve başlarlar.

komiser yardimcisi nedir

Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur?

Türkiye’de pek çok kişi komiser yardımcısı olmak istemektedir. Komiser yardımcılığı mesleği Türkiye’deki en prestijli mesleklerden biridir. Hem üniformalı bir meslek olması hem silahlı olması hem kariyerli bir meslek olması hem de maaşı nedeniyle komiser yardımcılığı mesleği binlerce kişinin hayalidir. Bu nedenle pek çok kişi “Komiser yardımcısı nasıl olunur?” sorusunu sormaktadır. Komiser yardımcısı olabilmek için lisans eğitimini tamamlamak gerekmektedir. Ardından da Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) en az 70 puan almak gerekmektedir. Bu şartları taşıyan adaylar komiser yardımcısı alımı ilanlarına başvuru yapabilir.

 

komiser yardimcisi nasil olunur

Komiser Yardımcısı Olma Şartları 2023

Komiser yardımcısı olabilmek için adayların pek çok şart taşıması gerekmektedir. Meslek oldukça zorlu bir meslek olduğu için adayların bu mesleği yapabilecek fiziki ve ruhsal şartlarda olması son derece önemlidir. Ayrıca gecesi ve gündüzü birbirine karışan bu mesleği yapmak isteyen adaylar işin sorumluluğunun farkında olmalıdır.

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir.

Adayların sabıka kaydı olmaması yani temiz olması gerekmektedir.

Adayların en az lisans mezunu yani 4 yıllık üniversite mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca YÖK tarafından denklik verilen yurt dışındaki eğitim kurumlarından mezun olmak da kabul edilebilir.

Adayların son yapılan KPSS lisans sınavlarının P3 puan türünden en az 70 puan almaları gerekmektedir. Ayrıca şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için aranacak KPSS P3 puanı en az 63 olmalıdır.

Adayların sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihinden itibaren 30 yaşından gün olmaması gerekmektedir.

Komiser yardımcısı olarak çalışan personeller silahla görev yapmaktadır. Bu nedenle adayların silah taşımaya ve bu şekilde görev yapmaya hukuki bir engeli olmaması gerekmektedir.

Mesleğin şartları oldukça ağırdır. Bu nedenle bu şartları kaldırabilecek şekilde Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen koşulları adayların taşıması son derece önemlidir.

Adayarın kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Adayların uyuşturucu kullanmamış ve kullanmıyor olması önemlidir.

Adayların sağlık şartları dışında polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmaları önemlidir.

Adayların terör örgütleri ile hiçbir bağının olmaması gerekmektedir. Ayrıca adayların siyasi parti üyeliğinin bulunmaması önelidir.

Adayların güvenlik soruşturması sonucu ve arşiv taraması sonucunun olumlu olması gerekmektedir.

 

komiser yardimcisi maasi 2019

Komiser Yardımcısı Maaşları 2023

Komiser yardımcıları başta terörle mücadele olmak üzere iç güvenlik konularının tamamında en ön safta mücadele etmektedir. Polis memuru ile rütbeli polisler arasında köprü olan komiser yardımcıları pek çok önemli görevi üstlenmektedir. Sorumlulukları, mesleki riskleri ve çalışma şartları ağır olan komiser yardımcılarının ne kadar maaş aldığı ise merak edilmektedir. Komiser yardımcısı olmak isteyen binlerce kişi “komiser yardımcısı maaşları 2023 ne kadar?” sorusunu sormaktadır.  Lisans mezunu olarak göreve başlayan personeller 8/1 derecesinde mesleğe başlarlar. Hizmet yıllarına, derecelerine, kadrolarına, başarılarına, görev bölgelerine kazandıkları maaş değişebilmektedir. Ayrıca personellerin evli olup olmadıklarına, çocuk sahibi olup olmadıklarına bağlı olarak da personellerin maaşları değişebilmektedir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak asgari geçim indirimi, aile yardımı, çalışılan yere göre alınan ücret farklılıkları gözardı edilerek personellerin maaşlarını inceledik. İşte komiser yardımcısı maaşları 2023…

8/1 derecesinde ve kıdeminde göreve yeni başlayan komiser yardımcısı maaşları 2023 14 bin 670 TL civarındadır.

NOT: 2023 yılının ikinci yarısında komiser yardımcısı maaşları artacaktır. Temmuz ayında yapılacak toplu sözleşme zammı ve enflasyon zamlarının etkisiyle komiser yardımcısı maaşları ortalama 500 TL artacaktır.

 

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Polis Memuru ile Komiser Yardımcısı Maaşları Arasındaki Fark 2023

Polis komiseri ne demek?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde rütbesi Komiser Yardımcısı ile Başkomiser arasında olan Polistir. 

Yorumlar

  1. sallamayın Avatar sallamayın dedi ki:

    polis 5.500 alıyor neyin kafası bu