kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

LC Waikiki Personel Maaşları Ne Kadar?

LC Waikiki Personel Maaşları Ne Kadar? LC Waikiki Nedir? Ne Demek? LC Waikiki Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri LC Waikiki Personel Maaşları LC Waikiki İş İlanları ve Personel Alımı

A+
A-

En çok mağaza sayısına sahip ve en çok personel istihdam edilen giyim firmalarının başında gelen LC Waikiki hakkında pek çok konu merak edilmektedir. İlk merak edilen konulardan biri de LC Waikiki personel maaşları ne kadardır.

Türkiye giyim sektöründeki en önemli oyunculardan biri “LC Waikiki” firmasıdır. 7’den 70’e milyonlarca kişi bu firmadan alışveriş yapmaktadır. Türkiye’de Mavi Jeans, ZARA, Pull and Bear, Bershka, Damat Tween, Kiğili gibi pek çok giyim firması faaliyet göstermektedir. Bu firmalarla yarışan LC Waikiki firması yurt içinde ve yurt dışındaki yüzlerce şubesi ile bir adım öne çıkmaktadır. Öyle ki günün her saatinde mağazalarda izdiham yaşanmaktadır. Bu nedenle LC Waikiki her dönem personel alımı yapmaktadır. İşsizler, farklı firmalarda çalışanlar da LC Waikiki iş başvurusu ve LC Waikiki personel maaşları hakkında sorular sormaktadır. Peki LC Waikiki personel maaşları ne kadar? LC Waikiki çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? LC Waikiki iş ilanları ve personel alımı ne zaman?

LC Waikiki (LCW) İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı 

LC Waikiki Nedir? Ne Demek?

LC Waikiki Türkiye’nin en büyük, en çok mağaza sayısına sahip, en çok personel istihdam edilen giyim firmalarının başında gelmektedir. 1000’i aşkın mağazası ile ülkedeki tüm şehirlerde faaliyet gösteren firma 1995 yılında kurulmuştur. Fransa merekzli kurulan firma 2000’li yıllarda bir Türk firması tarafından satın alınarak yerlileştirilmiştir. Bu hamle sonrasında büyümesini sürdüren Tema Tekstil bünyesindeki LC Waikiki yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerine devam etmiştir.

LC Waikiki firması, logosundaki maymunla hatırlanmaktadır. Üstelik kolay söylenen, kulağa hoş gelen ismi de çok beğenilmektedir. Ancak pek çok kişi bu ismin ne anlama geldiğini merak etmektedir. Fransa’da George Amoual ve ailesinin kurduğu firmanın kuruluş hikayesi de isminin bulunması da bir yolculuğa dayanır. Uçak seyahati sırasında bir dergide gördükleri Waikiki Plajından etkilenen Amoual ve ortağı bu ismi beğenmiş ve başına da Les Copains yani arkadaşlar anlamına gelen kelimenin kısaltışmış hali LC’yi koymuşlardır. Böylece LC Waikiki firması ortaya çıkmıştır. Sonraki yıllarda güçlü marka imajı nedeniyle bu isme kimse dokunmaya cesaret edememiştir.

LC Waikiki Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Türkiye’nin en büyük giyim firması LC Waikiki firmasında farklı kadro ve pozisyonlarda çalışan binlerce kişi bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi, kasiyer, reyon görevlisi, depo sorumlusu, mağaza müdürü gibi pozisyonlarda çalışanları yoğun bir iş temposu beklemektedir. Mağazalar sabahtan akşama kadar yoğundur. Üstelik sürekli reyonlar boşalmakta ve dağılmaktadır. Müşteriler de soru sorarak, ürün isteyerek yoğunluğu artırmaktadır. Bu nedenle LC Waikiki mağazalarında çalışma şartları oldukça ağırdır. Personeller molaları dışında oturmaya fırsat bile bulamaz.

Firmada çalışma saatleri günlük en az 9 saat olarak belirlenmiştir. 9 saatlik dilim içerisinde su, ihtiyaç, yemek, sigara mola süreleri de bulunur. Vardiya sistemi geçelidir. Bu nedenle bazı personeller sabah mağazayı açıp akşam saatlerinde çıkarken bazı personellerde öğlen gelip akşam mağazayı kapatmaktadır. Personellerin çalışma saatleri mağaza müdürü tarafından belirlenir. Ayrıca bazı günlerde personellerden daha fazla çalışmaları istenebilir. Personeller haftada 6 gün çalışırken 1 günde haftalık izin kullanır. 1 yıllık hizmet süresini dolduran çalışanlar 14+2 günlük yıllık izin kullanmaya hak kazanır.

LC Waikiki Personel Maaşları

Türkiye’de her şehirde firmanın şubesi bulunması nedeniyle işsizler, iş arayanlar, iş değiştirmek isteyenler LC Waikiki de çalışmayı düşünmektedir. Bu nedenle firmanın maaş politikası, çalışanların ne kadar aylık aldıkları merak edilmektedir. Firmada çalışan personeller deneyimlerine, hizmet yıllarına, satış rakamlarına, aile, eş ve çocuk durumlarına göre farklı miktarlarda maaş alabilir. Ayrıca firmada prim sistemi de bulunmaktadır. Satış hedefini tutturan personel maaşının yarısı kadar prim alabilmektedir. Firmanın maaş politikasının temelinde ise asgari ücret yani 8506 TL bulunur. LC Waikiki personelleri en az 8506 TL maaş almaktadır. Bunun yanı sıra fazla çalışan yani ek mesai yapan personellere bu ücret de ödenmektedir. Personeller yol ücreti, yemek kartı gibi olanaklardan da faydalanır. Bu kapsamda LC Waikiki personel maaşları şu şekildedir;

LC Waikiki reyon görevlisi, kasiyer, depo sorumlusu maaşları 8 bin -9 bin TL arasındadır.

LC Waikiki mağaza sorumlusu, mağaza müdürü maaşı 11 bin 500 TL- 13 bin TL seviyesindedir.

LC Waikiki güvenlik görevlisi, depo görevlisi maaşları 9 bin TL ile 10 bin TL arasındadır.

LC Waikiki İş İlanları ve Personel Alımı

Firma ülke genelindeki mağazalarıyla, depolarıyla, ulaştırma hatlarıyla, üretimiyle binlerce kişiye istihdam olanağı oluşturmaktadır. Bu nedenle binlerce kişi firmada iş başvurusunda bulunmak istemektedir. Her gün yüzlerce kişi LC Waikiki iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu hakkında araştırma yapmaktadır. Firmanın iş ilanları resmi internet sitesi üzerinden paylaşılır. Ayrıca kariyer sitelerinden de iş ilanları takip edilebilir ve bu iş ilanlarına başvuru yapılabilir. Ancak en doğru ve en güncel bilgiye LC Waikiki’nin internet sitesinden başvuru yaparak ulaşmak mümkün olacaktır. Ayrıca LC Waikiki iş başvuru formuna da bu site üzerinden erişilebilir.

Enerjisa Personel Alımı Nasıl Yapılır? Enerjisa Enerji A.Ş. İş İlanları Nerede Yayımlanır? Enerjisa İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

LC Waikiki satış danışmanı ne iş yapar?

Müşterilerin ihtiyaçlarını öğrendikten sonra uygun olan ürünü müşterinin beğenisine sunar.

Yorumlar

  1. u Avatar u dedi ki:

    Ama