kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Makyöz Maaşları Ne Kadar? 

Makyöz Maaşları Ne Kadar?  Makyöz Nedir? Ne Demek? Makyöz Ne İş Yapar? Makyöz İş İmkanları ve İş İlanları Makyöz Ücretleri, Gelirleri Ne Kadar?

A+
A-

Dış görünüşümüzün önemli parçalarından biri olan makyaj aynı zamanda bir iş kapısıdır. Bu iş kapısında görev yapanlar yani makyözlerin iş imkanları nelerdir, ne iş yapar ve makyöz maaşları ne kadar gibi merak edilen tüm soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Günümüzde dış görünüşün önemi giderek artıyor. Sosyal medyanın yaygınlaşması, televizyon dünyasına geçişin kolaylaşması, akıllı telefonlar, internet siteleri nedeniyle nasıl olduğumuzdan ziyade nasıl göründüğümüz önem kazanıyor. Bu nedenle giydiğimiz elbiseler, kıyafetler, ayakkabıları, saç modelleri ve makyaja gösterilen ilgi artıyor. Günümüzde kadın erkek milyonlarca kişi her gün makyaj yapmaktadır. Ancak bu aynı zamanda profesyonel bir iştir. Makyöz adı verilen profesyoneller tarafından makyaj yapılmaktadır. Peki bu kişiler ne kadar para kazanır? Makyöz nedir? Ne demek? Makyöz ne iş yapar? Makyöz maaşları ne kadar?

Banka Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Makyöz Nedir? Ne Demek?

Makyöz, makyaj kelimesinden türemiştir. Fransızca kökenli olan bu kelimenin orijinal hali “maquillage” şeklindedir. İnsanların yüzlerini güzelleştirmek için boyama, yüz boyası ve yüz bakımı işlemlerinin yapılmasıdır. Bu işi profesyonelce yapan kişilere makyöz denilir. Makyözleri sadece makyaj yapan kişiler olarak düşünmemek gerekir. Bu kişiler birer sanatçıdır. İnsanların yüzleri ise tuvalleridir. Makyözler kişileri, müşterilerini dizi-film çekimlerine, fotoğraf çekimlerine veya herhangi bir duruma hazırlamakla görevlidir. Bu kişilerin makyaj malzemelerini ve müşterilerinin ciltlerini tanımaları önemlidir. Ayrıca dünyadaki trendleri takip ederek kendilerini geliştirmeleri gerekir.

Makyöz Ne İş Yapar?

  • Makyaj malzemelerini tanır.
  • Müşterilerin ciltlerini tanır.
  • Cilt bakım hakkında bilgi sahibidir.
  • Makyaj malzemelerini temin eder.
  • İletişim becerileri yüksek olmalıdır.
  • Dizi-film çekimlerinde çalışabilirler.
  • Fotoğraf çekimleri için çalışabilirler.
  • Serbest olarak çalışabilirler.
  • Kendilerini geliştirmeleri gerekir.
  • Dünya trendlerini takip ederler.
  • Cilt temizliği konusunda bilgi sahibi olurlar.
  • Müşterilerin ve firmaların taleplerini karşılamaya çalışırlar.

Makyöz İş İmkanları ve İş İlanları

Günümüzde ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri işsizlik sorunudur. Kötü ekonomik koşullar nedeniyle işsiz sayısı yükselmektedir. Ayrıca Koronavirüs salgını dolayısıyla durum daha da kötüye gitmektedir. Makyajlarında iş imkanları bu kapsamda son dönemde azalmıştır. Ancak genel olarak güzellik merkezlerinde, kuaförlerde, TV kanallarında, gazetelerde, fotoğraf stüdyolarında, sosyal medya şirketlerinde çalışabilirler.

Makyöz Maaşları Ne Kadar?

Make-up artistleri ya da makyözlerin ne kadar para kazandığı merak edilmektedir. Aslında bu soruya net bir cevap vermek zordur. Çünkü makyözlerin nerede, hangi şartlarda, nasıl çalıştığı belirleyici olmaktadır. Günümüzde sosyal medya fenomenlerinin, youtube fenomenlerinin, Instagram fenomenlerinin özel makyözleri bulunur. TV kanallarında çalışabilirler. Ünlü şarkıcıların, artistlerin, modellerin özel makyözleri olabilmektedir. Çalışılan yere göre gelirler değişir.

Demet Akalın, Tarkan, Hadise, Ajda Pekkan gibi starların özel makyözleri bulunur. Bu makyözler sadece bu starlar ve yakınları için çalışır. Aylık gelirleri 20-40 bin TL arasında olmaktadır. TV kanallarında, gazetelerde, medya kuruluşlarında çalışan makyözler ise 12-14 bin TL arasında maaş almaktadır. Güzellik merkezlerinde, kuaförlerde çalışan makyözlerin gelirleri de 9 bin ile 12 bin TL arasında değişebilmektedir.

İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Makyöz diğer adı nedir?

Makyöz veya makyaj sanatçısıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.