kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı (MHUY) Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzmanlığı maaşı ne kadar? Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı maaşı ne kadar? Haberimizde.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı hakkında aklınıza takılan bir çok soruyu sizler için cevapladık. Akla ilk gelen soru ise Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı (MHUY) maaşı ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alım süreçleri yürütülen Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı mesleğine nasıl girilmektedir? Kimler bu mesleğe girebilir? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılarının görev yerleri neresidir? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı  maaşı ne kadar? Mali Hizmetler Uzmanı maaşı kaç lira? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği Bakanlık tarafından alım süreci yürütülen ancak Bakanlığın kendisi dahil kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen kariyer meslek grubudur. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı bir çok yönüyle kendine has bir kariyer meslektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilebilir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği için Bakanlık tarafından belirlenmiş olan mezuniyet, yaş vb. şartları taşıyan adaylar KPSS A Grubu oturumlarında da gerekli puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına başvuru hakkı elde ederler. Yazılı sınav aşaması Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir ve adaylara çoktan seçmeli usulde sorulan 60 soru ile sınav yapılmaktadır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar daha sonra Bakanlık tarafından yapılan sözlü mülakatlara katılırlar. Bu aşamada da başarılı olan adaylar, ilan ile beraber açıklanan Kurumlar arasında tercih yaparak tercih sonuçlarına göre mesleğe girebilirler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Görev Yerleri Nerelerdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeye hak kazanan adaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da içinde olduğu Bakanlıklarda, Özel Bütçeli Kuruluşlarda, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR gibi Kurumların merkez teşkilatında, üst kurulların merkezlerinde, Belediyelerde, Üniversitelerde bulunan Strateji Geliştirme birimlerinde görev yapmaktadırlar. Bu yönüyle kurumların merkezinde çalışan Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları ve Mali Hizmetler Uzmanları görev noktasında merkez uzmanı gibi çalışmaktadırlar. Birimleri değiştirilemeyen Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları ve Mali Hizmetler Uzmanları temelde bu birimlerde bütçe, harcama konularında çalışmalar yapmaktadırlar.

hazine ve mal

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özlük Hakkı Nasıldır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği yukarıda da belirttiğimiz üzere her ne kadar bir merkez kadro statüsüne sahipse de bu merkez kadro olmanın yeterlik yükümlülüklerini taşımakta ancak ek gösterge ve mali haklar konusunda taşra uzmanları gibi görev yapmaktadırlar. 2200 ek göstergeye sahip olma imkanı olan Mali Hizmetler Uzmanları yeterlik sürecinde ise merkez uzmanları gibi yabancı dil puanı almak, tez hazırlamak gibi yükümlülüklerle karşı karşıyadırlar.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? Mali Hizmetler Uzmanı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni girmiş olan bir Mali Hizmetler Uzman Yardımcısının   maaşı yaklaşık olarak 17 bin Türk Lirasıdır. Meslekte yeterlik süreçlerini başarı ile geride bırakmış olan bir Mali Hizmetler Uzmanının maaşı ise yaklaşık olarak 18.000 Türk Lirasıdır.

*Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı ve Mali Hizmetler Uzmanı olarak görev yapan meslek mensuplarının maaşlarını belirtirken meslek mensuplarının kişisel olarak değişebilen ek ödemelerini ve maaşlarından yapılabilecek kesintileri dikkate almadık.

**Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğinde bulunanlara özellikle Belediye birimlerinde görev yapmaları durumunda sosyal denge tazminatı ödenebilmektedir. Bu tutar farklı belediyelerde farklı düzeyde olup 400 TL ile 1000 TL arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

Mali Hizmetler Uzmanları kimlerdir?

Mali alanlarda ve kamunun buna bağlı kurumlarında uzman, müfettiş, uzman ve müfettiş yardımcısı gibi kadrolarda görev alan KPSS A grubu ile atanan personel grubunu ifade etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.