kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Maaşı 2023 Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alım süreci yürütülen Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? MHUY sınavı nasıl yapılıyor? Özlük hakları nasıl? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alım süreci yürütülen ancak farklı farklı kamu kurumlarının strateji geliştirme birimlerinde görevlendirilen Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı’nın 2020 yılı maaşı ne kadar? Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı nasıl olunur? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılarının özlük hakları nasıl? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavı nasıl? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. 

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Nedir?

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri gereği her kurumda kurulması zorunlu bulunan strateji geliştirme başkanlığı bünyesinde, bulundukları kurumların bütçe ve harcama ile alakalı alanlarında görev yapan, alım süreci  ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sevk ve idare edilen kariyer meslek grubudur. Diğer kariyer meslekler gibi alım süreçleri belirli şartlara ve aşamalara tabidir. Kurumların merkez birimlerinde görev yapmaktadırlar.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınavı Nasıl?

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların üniversitelerin İİBF ile dengi fakültelerinden ya da Hukuk fakülteleirnden mezun durumda olmaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kendilerinden istenen puan türlerinde yeterli puana sahip olmaları, yaş ve askerlik gibi ek koşulları taşıyor olmaları ve tüm bunların yanında mesleğe giriş için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek yapılacak sınava katılabilecek mesleğe alınacak aday sayısının 20 katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir. 

Alım toplamda üç aşamada yapılmaktadır ve bu üç aşamanın ilki yukarıda da belirttiğimiz gibi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yarışma sınavıdır. Yazılı yarışma sınavında adaylara İktisat, Maliye, Muhasebe ve Hukuk alanlarından test soruları yöneltilmektedir. Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş sınavına ve mesleğe dair detaylara aşağıda yönlendirmesine yer vereceğimiz Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek tanıtım çalışmamızda erişebilirsiniz;

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bu aşamadan sonra da il tercihleri yapmaktadırlar. Bu aşamaların hepsini meslek tanıtım yazımızda detaylıca inceleyebilirsiniz.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Mesleği Statüsü ve Özlük Hakları

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği esasen bir merkez kadrodur. Diğer Kurumlarda yer alan merkez uzmanlığı kadroları gibi tez hazırlamak yabancı dil puanı almak gibi yükümlülüklere sahiptirler. Ancak Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensupları maaş ve özlük hakları bakımından taşra uzmanlığı meslek mensubu gibi muamele görmektedirler. Bu noktada Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için iki statünün arasında kalmış bir meslek konumunda kalmış diyebiliriz. Bu bağlamda Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı merkez birimlerde görev yapmaktadırlar ancak 2200 ek göstergeye tabi olarak çalışmaktadırlar.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaşı Ne Kadar?

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine yazılı sınav, sözlü mülakat ve il tercihi aşamalarının ardından atanma hakkı kazanan ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak atanmaya hak kazanan birinin 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 15050 Türk Lirasıdır. Meslekte belirlenen süreleri geçirmiş ve yeterlik, tez ve dil şartlarını sağlayarak Mali Hizmetler Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan bir meslek mensubunun 2023 yılı maaşı ise yaklaşık olarak 15500 Türk Lirasıdır.

*Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaşları yaklaşık olarak belirtilmiştir ve bu rakamlara kişiden kişiye değişen ödeme ve kesintiler, kurumdan kuruma değişen sosyal denge gibi ödemeler dahil edilmemiştir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alım süreçlerine, sınavlarına ve özlük haklarına dair aklınıza takılan sorularınızı sormak ve bilgiler almak için Tıklayınız!

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı

Mali hizmetler uzman yardımcısı ne iş yapar?

Görev aldığı kurumun finans ve muhasebe işlemlerinin ilgili mevzuatlar ile kurum hedef ve politikaları doğrultusunda sorunsuz bir şekilde yürütülmesine destek vermekle sorumludur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.