kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mamografi Teknikeri Maaşları Ne Kadar Oldu?

​​​​​​​Mamografi teknikeri ne kadar maaş alıyor? Brüt ve net maaşları ne kadar? Özel sektörde ve devlette mamografi teknikeri maaşı ne kadar?

A+
A-

Mamografi teknikeri, sağlık sektöründe çalışan yardımcı personeldir. Uzman kişiler denetiminde teşhis aşamasında  mamografi cihazını kullanan ve tetkiki inceleyen kişiler mamografi teknikeri olarak adlandırılır. Peki mamografi teknikeri maaşları ne kadar oldu birlikte bakalım…

Maaş konusu ülkemiz adına oldukça ilginçtir. Maaşını gizleyenler, gizlemek isteyenler olduğu gibi herkesin maaşını, ne kadar kazandığını öğrenmek isteyenler de bulunmaktadır. İnternet hayatımızın bu kadar içine girmeden önce her meslek grubunun ne kadar kazandığını öğrenmek oldukça zordu. O meslek grubundan ne kadar kazandığını söyleyecek birisini tanımak gerekiyordu ki ne kadar kazandıklarına dair bilgi sahibi olunabilsin.

Tabi ki sadece kuru bir meraktan değil bir mesleğe başlamadan hemen önce veya mesleği yapmaya karar verip vermeme aşamasında da insanlar ne kadar kazandıklarını, kazanacaklarını öğrenmek isterler ve bu da en doğal haklarıdır. Bu açıdan biz özellikle böyle bir amaçla araştırma yapan okuyuculara fikir vermesi açısından mesleklerin maaş bilgilerini derleyebildiğimiz kadar sunmaya çalışıyoruz. İçeriğimizde mamografi teknikeri maaşlarına dair bilgiler edinebileceksiniz.

Mamografi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

MAMOGRAFİ TEKNİKERİ NEDİR? NE İŞ YAPAR? NASIL MAMOGRAFİ TEKNİKERİ OLUNUR?

Mamografi teknikerliği ile ilgili olarak bu başlığı daha kapsamlı incelediğimiz ilgili içeriğe aşağıdaki linkten göz atabilirsiniz fakat maaş bilgisinden önce genel haliyle mamografi teknikeri nedir ona dair bilgi vermek yerinde olacaktır.

Mamografi teknikeri bir sağlık teknikeridir ve genellikle branşındaki uzmanın, hekimin görevlendirmeleri doğrultusunda yardımcı teknik personel olarak görev yaparlar. Mamografi teknikeri görevleri kabaca şu şekildedir:

  • Mamografi ünitesini çekime hazır hale getirmek
  • Cihazın ve tüm ekipmanın kalite standartlarına uygunluğunu, kalibrasyonunu kontrol etmek, bakım ve tamirinin zamanında yapılması için ilgililere bilgi vermek
  • Memenin uygun pozisyonlarda grafisini çekmek ve film banyo/baskı, elektronik kayıt işlemlerini yapmak
  • Mamogramların kanser açısından pozitif ve negatif yönden incelemesini yapmak
  • Çekilen mamogramları, varsa eski mamogramları ve raporlarını radyoloji uzmanının değerlendirmesine ve raporlamasına hazır hale getirmek
  • Hasta ve çalışan güvenliği açısından radyasyon güvenlik tedbirlerini almak
  • Meme girişimsel işlemlerinin yapılması sırasında hekime yardımcı olmak

Peki nasıl mamografi teknikeri olunur sorusunun cevabına gelecek olursak mamografi teknikeri olmak için bir kişinin öncelikle ilgili bir bölümden mezun olması gerekmektedir ve mamografi teknikerliği yapabilmek için de bu bölümler Radyoloji, tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümleridir. Bu bölümden mezun olduktan sonra kamuda mamografi teknikeri olmak isteyen bir bireyin mamografi teknikeri olabilmesi için atama yeterince olmadığı için zor olsa da KPSS’ye girerek yeterli puan alınması gerekmektedir. Özel sektör için ise izlenebilecek yol mezuniyet sonrası iş ilanlarına başvuru yapmak işe kabul görmeyi beklemektir.

 

mamografi teknikeri maaslari 2021

MAMOGRAFİ TEKNİKERİ MAAŞLARI DEVLETTE NE KADAR?

Devlette yeni başlayan bir mamografi teknikeri maaşı net maaş olarak incelendiğinde 9-11bin TL ortalamasında görünmektedir. Öncelikle buradaki rakamı aralık olarak vermemizin nedeni kurumdan kuruma değişebilen ek ödemeler, AGİ, çocuk yardımı vb. etkenlerdir. Bunlara bağlı olarak mamografi teknikeri net maaşı buradaki rakamlara denk gelmekte hatta aşağı veya yukarı yönlü 100-200 TL oynaklık gösterebilmektedir.

İkinci olarak mamografi teknikeri net maaşı diye belirtmemizin sebebi genellikle piyasada dolaşan bilgilerde brüt maaşların görünüyor olmasından kaynaklı olarak her meslek grubunun isyanlarını görüyor olmamızdır. Brüt maaş aslında bir çalışanın asıl geliridir ve maaş yerine gelir denerek bunun anlaşılması gerekir fakat maaş ele geçen para üzerinden değerlendirildiği için devlete yatırılan gelir vergisi, GSS primi, emeklilik kesintisi gibi giderler olan toplamda 1000-1200 TL civarında olan bu giderler üzerinden sorun çıkmaktadır. 

Mamografi Teknikeri Nedir? Ne İş Yapar?

ÖZEL SEKTÖR MAMOGRAFİ TEKNİKERİ MAAŞLARI KAÇ TL?

Mamografi teknikerliği veya başka bir meslek grubu (istisna bazı meslekler hariç) genellikle özel sektörde işe başlarken asgari ücret dolaylarında bir maaş ile işe başlamaktadırlar. Asgari ücret zammından sonra net 9000 TL’ye yükselmiştir ve mamografi teknikerleri başlangıç seviyesinde bu civarlarda maaş almaktadırlar. Kişinin kendini geliştirmiş olması, girebileceği kurum ve benzeri değişkenlere bağlı olarak da bu rakam 9-11 bin TL civarlarına kadar çıkabilmektedir.

Mamografi kimlere yapılır?

40 yaş ve üzerindeki her kadının yılda bir kez yaptırması gereken bir sağlık taraması türüdür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.