kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Matematikçi Maaşları Ne Kadar Oldu?

Matematikçiler maaşları ne kadar oldu? Matematikçi ne iş yapar? Devlette ve özel sektörde matematikçi maaşları ne duruma geldi? Ne kadar kazanıyorlar?

A+
A-

Hemen hemen herkesin temel derslerde en çok zorlandığı ders matematik dersidir. Ama bunların yanında bazı kişiler de vardır ki tam da matematikçi olmak için yaratılmıştır. İşte bu matematikçiler hakkında en çok merak edilen konulardan biri de matematikçi maaşları ne kadar oldu?

Matematik, kimi için bulmaca kadar kolay ve zevkli kimi içinde hayatı cehenneme çeviren bir problem. Matematikle iyi anlaşan Türkiye’deki en iyi okullarda okuyup, iyi meslekler seçebiliyor. Matematikle arası bozuk olan ise daha çok sözel bölümlere yöneliyor. Öğrencilerin eğitim hayatını ve mesleğini belirleyen matematik alanında faaliyetler gösteren pek çok meslek de bulunuyor. Matematik bilimiyle ilgili ilkeleri geliştirmek, ilişkileri anlamak, problemleri çözmek için faaliyet gösteren bu kişiler bilim dünyasına yön vermektedir. Bu meslekle ilgili pek çok soru sorulsa da en çok merak edilen personelin maaşları ile ilgilidir. Peki matematikçi maaşları ne kadar?

Maliye Bakanlığı ve GİB’e Naklen Geçiş Nasıl Olur?

MATEMATİKÇİ NEDİR? KİMDİR?

Fransızca kökenli matematik kelimesi aritmetik, cebir ve geometri gibi sayı temeline dayanan niceliklerin özelliklerini inceleyen bir bilimlerin ortak ismi olarak ifade edilir. Türk Dil Kurumuna göre ise matematikçi matematik bilim dalıyla ilgilenen kişidir. Matematisyen ve riyazeci olarak da bilinir. Devlette ve özel sektörde iş imanı bulabilen bu kişilerle ilgili çok sayıda soru sorulmaktadır.

MATEMATİKÇİ NE İŞ YAPAR?

Matematikçilerin pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Devlette ve özelde çalışabilen personeller farklı görevler icra edebilir. Öğretmen olarak çalışabilen bu kişiler akademide de görev yapabilir. Temel olarak matematik bilimine katkı sağladıklarından söz edilebilir.

  • Matematik alanında kendini geliştirir.
  • Bilim dalına katkı sağlar.
  • Yeni prensipler geliştirir.
  • Matematiksel ilişkileri geliştirir.
  • İşletme, iktisat, mühendislik gibi bilim dallarına katkı sağlar.
  • Bilgisayar ve yazılım kodları geliştirebilir.
  • Gözlem ve deneyli çalışmalarda bulunabilir.
  • Akademik çalışmalara imza atabilir.
  • Öğretmen olarak eğitim alanında çalışabilir.

DEVLETTE MATEMATİKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Teknik Hizmetler Sınıfı içerisinde yer alan matematikçiler 8/1 derecesinden memur hayatına başlarlar. Kalkınmada öncelikli yerlerde görev yaparlarsa maaşlarına ek özel hizmet tazminatı da yansır. Ayrıca derece ve kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, eğitim durumu, fazla mesai ve ek tazminatlar da maaşlar üzerinde etkilidir. Buna göre devlette matematikçi maaşları ortalama 16 bin TL civarındadır.

ÖZEL SEKTÖRDE MATEMATİKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Özel sektörde matematikçiler üniversitelerde, akademik çalışma yapılan merkezlerde, şirketlerde, mühendislik firmalarında, inşaat şirketlerinde, laboratuvarlarda çalışabilir. Özel sektörde personelin başlangıç maaşları 13-14 bin TL’dir. Deneyim, başarı, hizmet yılı arttıkça çalışanlara 20 bin TL’ye kadar ücret verilebilmektedir.

Matematik Sıfırdan Nasıl Öğrenilir?

Matematik mezunları ne iş yapar?

Matematikçiler sayılar, veriler, miktar, yapı, alan, modeller ve değişimle ilgilenirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.