kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MEB Maarif Müfettişliği ve Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar? MEB Maarif Müfettişi maaşı ne kadar? Haberimizde.

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişliği ve müfettiş yardımcılığı, gerekli görülen konularda inceleme ve teftiş yapmaktadırlar. Peki Milli Eğitim Bakanlığı Maarif müfettişliği ve müfettiş yardımcılığı maaşı ne kadar gelin birlikte bakalım…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleği nedir? MEB Maarif Müfettiş Yardımcısı nasıl olunmaktadır? MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı özlük hakları iyi mi? MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı maaşı ne kadar? MEB Maarif Müfettişi Maaşı kaç lira olacak? MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığına dair detayları haberimizde bulabilirsiniz.

ÖSYM Sınav Görevlisi Nasıl Olunur?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Nedir? Kimler Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcısı Olabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleği, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve Bakanlık teşkilatını, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren eğitim kurumlarında denetim ve teftiş görevini yürütmek üzere istihdam edilen Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcıları ile Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettişlerinin oluşturduğu kariyer meslek grubudur.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girme hakkı elde eden adaylar mesleğe Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcısı unvanı ile başlamaktadırlar. Mesleki süreç içerisinde yeterlik sınavlarında başarılı olan meslek mensupları ise meslek hayatlarını MEB Maarif Müfettişi olarak sürdürürler.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların devlet memuriyeti için belirlenmiş olan genel başvuru şartlarını taşıyor olmalarının yanında Bakanlık tarafından belirlenmiş olan yaş koşulu, mezuniyet şartı gibi şartları da sağlıyor olmaları ve yine Bakanlığın belirleyeceği Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir. Bu şartları sağlayabilen adaylar Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı sınavlarına başvuru hakkına sahip olmaktadırlar.

Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine öğretmenlik mesleğinden de geçiş imkanı bulunmaktadır. Öğretmenlerinse belirli bir süre görev yapmaları şart koşulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavı yapılması durumunda bu sınava Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan kadro sayısının en fazla yirmi katı kadar aday katılabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında öğretmenlik mesleğinden başvuruda bulunan adaylar ile açıktan alımı gerçekleştirilecek olan adaylar için farklı konulardan sorular yöneltilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olabilen adaylar yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılırlar.

meb bina

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğine girme hakkı kazanan ve mesleği Müfettiş Yardımcısı olarak sürdüren meslek mensupları ile meslekte belirli bir süre görev yapmış ve yeterlik süreçlerini başarı ile tamamlayarak MEB Maarif Müfettişi olarak görevini sürdüren meslek mensuplarının görev yeri temelde Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın bulunduğu Ankara ilidir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı meslek mensupları işin gerektirmesi durumunda yerinde tespitlerde bulunmak için turneye çıkmaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıl?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğini yürüten meslek mensupları MEB Maarif Müfettişi olarak 3600 ek göstergeye kadar ulaşabilmektedirler.

MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar? MEB Maarif Müfettişi Maaşı Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılığı mesleğini ifa eden ve mesleğe yeni başlamış olan MEB Maarif Müfettiş Yardımcısının maaşı yaklaşık olarak 10.000 Türk Lirasıdır. Meslekte belirli bir süredir çalışan ve mesleki yeterlik şartlarını yerine getirerek MEB Maarif Müfettişi olmuş olan bir meslek mensubunun maaşı yaklaşık olarak 20.000 Türk Lirasıdır.

*Milli Eğitim Bakanlığı MEB Maarif Müfettiş Yardımcılarının ve MEB Maarif Müfettişlerinin yılı maaş tutarlarına ilişkin vermiş olduğumuz rakamlar ortalama ve yaklaşık tutarlar olup bu tutarlarda Maarif Müfettişleri ile Maarif Müfettiş Yardımcılarının şahsi olarak farklılaşan ek ödemeleri ile ek kesintileri dikkate alınmamıştır.

MEB Okul Müdürü ve Okul Müdür Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

Müfettiş öğretmeni görevden alabilir mi?

Sadece öğretmeni değil, gerekirse milli eğitim müdürünü bile görevden alabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.