kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

MediaMarkt Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

MediaMarkt Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? MediaMarkt nedir? Ne demek? MediaMarkt çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? MediaMarkt personel mağaza müdürü, reyon görevlisi maaşı 2023 ne kadar? MediaMarkt iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır?

A+
A-

Günümüzde teknoloji hayatımızın her yerine girmiş durumdadır. Teknolojinin etkilemediği, temas etmediği bir yer kalmamıştır. Elektronik eşyaların hayatımıza girmesiyle birlikte ihtiyaçlarımız da değişti. Alışverişlerde elektronik eşyalara ayrılan pay artmaya başladı. Bu noktada elektronik eşya perakendecileri oluşmaya başladı. Teknosa, MediaMarkt gibi şirketler elektronik aletleri müşterilerle buluşturdu. MediaMarkt isimli şirket de bu noktada hayatımıza girdi. Türkiye’nin dört bir yanında mağazası bulunan firma tüketicilere farklı marka ve yüzlerce çeşit imkanı ile ucuz elektronik eşyalar sunmaya başladı. Bu noktada MediaMarkt yalızca bir elektronik eşya perakendecisi olmaktan çıktı ve binlerce kişi için istihdam fırsatına dönüştü. Bu noktada pek çok iş arayan kişi firma ile ilgili sorular sormaya başladı. Peki MediaMarkt nedir? Ne demek? MediaMarkt çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? MediaMarkt personel maaşları 2023 ne kadar? MediaMarkt iş ilanları, başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır? Hangi pozisyondaki personel ne kadar maaş alıyor?

Teknosa Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

MediaMarkt Nedir? Ne Demek?

MediaMarkt dünyanın dört bir yanında tüketicilere farklı çeşitlerde ve kategorilerde ve farklı fiyatlarda elektronik ürün sunan tüketici elektroniği perakendecisi olarak öne çıkmaktadır. 1979 yılında Almanya’da kurulan firma kısa sürede büyük başarılara imza atmıştır. Firmanın günümüzde dünya genelinde 1000 civarında mağazası bulunmaktadır. 20’ye yakın ülkede faaliyet gösteren firmanın yıllık cirosu 25 Milyar Euro’ya yaklaşmaktadır. Firma Avrupa’daki en büyük elektronik eşya perakendecisi olarak bilinmektedir.

50 yılı aşkın deneyimi ile faaliyet gösteren firma 80 bine yakın çalışana iş imkanı vermektedir. Ayrıca her yıl 1 milyara yakın müşteri firmadan alışveriş yapmaktadır. Firma Türkiye pazarına ilk kez 2007 yılında giriş yapmıştır. İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki mağazasından sonra kısa sürede çok sayıda şube açmıştır. Firmanın İstanbul’da 15 civarında, Adana’da, Ankara’da, Aydın’da, Antalya’da, Bursa’da, Denizli’de, Erzurum’da, Gaziantep’te, İzmir’de, Eskişehir’de, İzmit, Samsun, Malatya,Kayseri, Konya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 100’e yakın mağaza bulunmaktadır.

 

MediaMarkt Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Bir dünya devi olarak faaliyet gösteren firma yüzlerce marka ve çeşiti müşterilere sunmaktadır. Büyük mağazaları ile binlerce müşteriyi ağırlayan firma müşteri memnuniyetini önemsemektedir. Kaliteli hizmet anlayışı ile büyük başarılara imza atan firma hem mağazaları hem de online satışları ile büyümesini sürdürmektedir. Hemen hemen Türkiye’de bulunan her AVM’de mağazası bulunan firma yüzlerce kişiyi istihdam etmektedir. Firmada çalışan, çalışmak isteyen binlerce kişi ise firmanın çalışma şartları ve saatleri ile ilgili sorular sormaktadır. Firmada günlük mesai saati 8.5 saat olarak belirlenmiştir. 8.5 saatin içerisinde çay, sigara, ihtiyaç ve yemek molaları da bulunmaktadır. Mola süresi günlük ortalama 1 saat civarındadır. Firmanın şubeleri genellikle AVM’lerde veya işlek caddelerde bulunmaktadır. Sabah erken saatlerde açılan şubeler akşam geç saatlere kadar hizmet vermektedir. Verilen hizmetin kesintisiz olması için mağazalarda vardiya sistemi ile çalışmaktadır. Personellerin çalışma saatleri, vardiya sistemi mağaza müdürü tarafından belirlenmektedir. Personeller ayraca haftada 6 gün çalışırlar ve 1 gün haftalık izin kullanırlar. Personellerin izin yaptığı günler genelde hafta içindeki günlerdir. Ayrıca 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller 14+2 günlük yıllık izin yapmaya hak kazanırlar.

Personeller genellikle oturmadan 1 gün bitirirler. Sabah erken saatlerden itibaren mağazalarda büyük yoğunluk yaşanmaktadır. Bu nedenle personeller mağazalara akın eden binlerce müşteri ile ilgilenirken oturmayı, yemek yemeyi hatta su içmeyi bile unutmaktadırlar. Firmanın mağazaları oldukça büyük bir alan üzerinde faaliyet gösterir. Bu nedenle personellere farklı reyonların sorumluluğu verilir ve personeller o bölümlerde çalışırlar. Bu nedenle firmada çalışan her personel aynı yoğunlukta çalışmayabilir. Bilgisayar veya akıllı telefon reyonlarında çalışan personeller yoğun bir tempoda çalışırker buzdolabı reyonunda çalışan personeller daha sakin bir tempoda çalışabilir. Personellerin belirlenen mesai saatlerinin dışında fazla çalıştıkları bilinen bir gerçektir. Yaşanan yoğunluğa göre personellerden fazla çalışmaları istenebilir. Ancak fazla çalışma süreleri nedeniyle personellere fazla mesai ücreti ödenmemektedir.

 

MediaMarkt Personel Maaşları 2023

Firmayla ilgili merak edilen en önemli konu uygulanan maaş politikasıdır. Mediamarkt personel maaşlarının ne kadar olduğu ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Firmanın uyguladığı maaş politikası rakiplerine oranla iyi durumdadır. Bu nedenle pek çok kişi Mediamarkt bünyesinde çalışmak istemektedir. Firmada işe yeni başlayan deneyimsiz personeller 2023 yılında asgari ücret tutarında maaş alırlar. Yani deneyimsiz Mediamarkt personel maaşı 2023 8506 TL civarındadır. Deneyimli personeller ise asgari ücretin %20’si veya %30’u oranında daha fazla maaş alabilirler. Bu kapsamda deneyimli Mediamarkt personel maaşı 2023 9750 TL civarındadır. Mağaza müdürü maaşları ise 15 bin TL’yi bulabilmektedir.

Firma personellerinin rakip firma personellerine kıyasla önemli bir avantajı da sendikal haklara sahip olmalarıdır. Personeller her 3 ayda 1 ikramiye alırlar. Bu ikramiye tutarın maaşın üçte biri oranıdır. Personellere yılda 1 kez yakacak yardımı ve okul yardımı verilmektedir. Ayrıca ölüm yardımı ve izin parası gibi ücretler de verilmektedir. Bunlar dışında personeller yemek kartı ve yol yardımı gibi avantajlardan da faydalanırlar.

 

MediaMarkt İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı 2023

Firmadaki çalışma şartları ilginizi çektiyse, iş arıyorsanız ve MediaMarkt bünyesinde çalışmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey iş başvurusunda bulunmaktadır. MediaMarkt iş ilanları firmanın resmi internet sitesi üzerinde kariyer ve insan kaynakları bölümlerinde paylaşılmaktadır. Ayrıca kariyer sitesi olarak hizmet veren internet siteleri üzerinden de firmanın iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca mağazalara giderek elden başvuru yapabileceğinizi de bilmelisiniz. Başvurunuz şirkete ulaştıktan sonra şirket tarafından geri aranacak ve mülakata çağrılacaksınız. Mülakatınız başarılı geçmesi durumunda işe girmeniz önünde engel kalmayacaktır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Ankamall Kaçta Açılır? Kaçta Kapanır? Çalışma Saatleri Nasıl?

Media Markt ne iş yapar?

Media-Saturn-Holding GmbH (MSH) Almanya’nın en büyük elektronik satış mağazaları zincirine sahip olan Metro Group’un kuruluşudur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.