kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Migros Personel Maaşları Ne Kadar?

Migros Personel Maaşları Ne Kadar? Migros Nedir? Ne Demek? Migros Kimin? Migros Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Migros kasiyer, güvenlik görevlisi, reyon görevlisi, mağaza müdürü maaşları ne kadar?

A+
A-

Pandemi ile birlikte pek çok kişi iş bulmakta daha da zorlanır hale gelmiştir. Özellikle market zincirlere bu noktada başvurular artmıştır. Peki bu marketlerden olan migros personel maaşları ne kadar sorusunun cevabına gelin birlikte bakalım…

Türkiye’nin en büyük market zincirleri arasında BİM, A101, Şok Market, CarrefourSA, Bildirici gibi firmalar bulunmaktadır. Bu dev market zincirlerinin en büyük rakibi ise Migros firmasıdır. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde faaliyet yürüten firma yüzlerce mağaza ile milyonlarca müşteriye hizmet sunar. İstihdama da destek sağlayan firma binlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır. İşsizliğin arttığı günümüzde iş arayanlar için önemli bir adres olan Migros ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle de firmanın maaş politikası merak edilir. Peki Migros personel maaşları ne kadar? Migros kasiyer, güvenlik görevlisi, reyon görevlisi, kasap, manav ve şarküteri elemanı, mağaza müdürü, bölge temsilcisi maaşları ne kadar?

Moto Kurye ve Paketçi Maaşları Ne Kadar?

Migros Nedir? Ne Demek? Migros Kimin?

Migros, İsviçre’nin en büyük perakende şirketlerinden biridir. Avrupa’nın ve dünyanın en büyük süpermarket zincirlerinden biri olan bu firmanın kurucusu GOttlieb Duttweiler’dir. İsminin anlamı ise MI-GROS kelimelerinden oluşur ve yarı toptancı anlamına gelmektedir. 25 Ağustos 1925 tarihinde kurulan firma neredeyse 100 yaşındadır. Türkiye’de de en çok tercih edilen marketlerin başında gelen bu market zincirinin başında Tuncay Özilhan bulunur. Türkiye’de en çok sevilen ve en çok tercih edilen marketlerin başında gelen Migors’un 81 ilde 2 bin 500’e yakın mağazası bulunmaktadır. Bu mağazalarda ise binlerce personel istihdam edilir.

Migros Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Türkiye’de 4 farklı konsept mağaza ile faaliyetlerini gösteren firma milyonlarca müşteriye hizmet verir. M, MM, MMM ve 5M Migros mağazalarında binlerce personel görev yapar. Bu mağazaların büyüklükleri, ürün çeşitliliği, personel sayısı farklıdır. Mağazalar büyüdükçe iş yükü, çalışan sayısı, ürün çeşidi ve müşteri sayısı artmaktadır. Ancak genel olarak tüm mağazalarda personellerin çalışma şartları ve saatleri benzerdir. Gün boyu büyük bir yoğunluğun olduğu mağazalarda mağaza müdürü, kasiyer, reyon görevlisi, şarküter sorumlusu, kasap, manav görevlisi ve güvenlik görevlisi istihdam edilir. Bu personeller günde ortalama 9 saat çalışır. Ancak yoğunluk nedeniyle çalışanların günde ortalama 10-11 saat çalışması mümkündür. Bu durumda personele fazla mesai ödemesi yapılmaktadır. Ayrıca günlük çalışma saatleri içerisinde yemek molası, sigara, çay, ihtiyaç molası da bulunur. Çalışanlar gün boyu oldukça yoğun çalışır ve genelde ayakta görev yaparlar.

Migros mağazalarının normal çalışma saatleri değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genelde 09.00-21.00 ile 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet verilmektedir. 12 saat kesintisiz hizmet verilebilmesi için personeller vardiya sistemiyle çalışır. Vardiya saatleri 09.00-18.00 ile 12.00-21.00 saatleri arasındadır. Ancak mağazaların açılmasından önce ve kapanıştan sonra hazırlık, temizlik, düzenleme gibi işlemler nedeniyle personelin daha fazla çalışması istenebilir. Haftada 6 gün çalışan personel 1 gün haftalık izin kullanır. 1 yıllık hizmet süresi dolan personel 14+2 günlük yılık izin kullanma hakkına sahip olur. Ayrıca çalışanların dini ve resmi tatillerde genellikle çalıştığı bilinmelidir. Ancak bu tarz durumlarda personele fazla mesai ücreti ödenir.

Migros Personel Maaşları Ne Kadar?

Firma bünyesinde güvenlik görevlisi, kasiyer, reyon görevlisi, mağaza müdürü, kasap, şarküteri ve manav sorumlusu, dağıtıcı, depo elemanı gibi farklı kadrolarda binlerce personel çalışmaktadır. Bu personellerin ne kadar maaş aldığı, sosyal ve ekonomik haklarının neler olduğu merak edilmektedir. Çalışanlar deneyim ve hizmet yıllarına göre daha yüksek maaş alabilirler. Ayrıca pozisyonları da maaşları konusunda belirleyicidir. Firmanın maaş politikasının merkezinde asgari ücret bulunur.

Migros bölge temsilcisi maaşları 17-18 bin TL

Migros mağaza müdürü maaşları  15-16 bin TL

Migros güvenlik görevlisi, reyon görevlisi, depo sorumlusu, kasap, şarküteri elemanı, dağıtıcı maaşları  14-15 bin TL

Migros kasiyer maaşları 14-15 bin TL

Migros Sendika Hakları ve Ekonomik Hakları

Çalışanlara maaşların yanı sıra bazı ödemeler ve yardımlar da yapılmaktadır. Bu sayede personelin kazancı artmakta veya masrafları azalmaktadır. Bunun yanı sıra personele prim ve ödül gibi ek ödemeler de verilebilmektedir. Mağaza veya reyon bazlı verilen primler ile maaşlar %25 oranında artabilmektedir. Personelin gıda ihtiyacı, yemek masrafı karşılanırken özellikle uzak mağazalarda servis imkanı da sunulmaktadır.

Okul masraf yardımı,
Yıllık izin harçlığı
Deterjan yardımı
Gıda çeki
Yol ücreti
Prim

Migros İş İlanları ve Personel Alımı

Firmanın yurt genelinde ve yüzlerce ilçede 2 bin 500’e yakın mağazası bulunmaktadır. Bu mağazalarda binlerce personel çalışır ve sık sık personel değişimi yaşanır. Özellikle yeni tip Koronavirüs salgını süresince sık sık personel alım ilanı yayınlandı. İş ilanları mağazaların camlarına yapıştırılarak ve internetten yayınlanabilmektedir. Bu nedenle çalışmak istediğiniz mağazaya giderek personel ihtiyacı olup olmadığını sorabilir ve firmanın internet sitesi ile kariyer sitelerinden iş ilanlarını takip edebilirsiniz.

Çağdaş Market Personel Maaşları Ne Kadar?

Migros İş Başvurusu ve İşe Alım Süreci

Firma bünyesinde çalışmak isteyenler için tek bir başvuru adresi bulunur. O da firmanın resmi internet sitesidir. İnternet sitesindeki kariyer bölümünden sisteme üye olabilir, özgeçmiş oluşturabilir, iş başvuru formu doldurabilir ve ilanları takip ederek başvuru yapabilirsiniz. Bunun için gerekli olan adresi aşağıda sizlerle paylaştık.

Migros iş başvuru formu: https://www.migroskurumsal.com/Icerik.aspx?IcerikID=436

İş başvurusu yaptıktan sonra değerlendirme süreci başlayacak. Başvurunuz beğenilirse insan kaynakları birimi sizinle iletişime geçecek ve görüşmeye davet edileceksiniz. Süreç olumlu ilerlerse işe alındınız demektir. Şimdiden hayırlı olsun.

Migros İş Başvurusu İçin Gereken Evraklar ve Belgeler

  • Sağlık Raporu
  • Askerlik Durm Belgesi
  • Kimlik Fotokopisi
  • Vesikalık Fotoğraf
  • İkametgah Belgesi
  • Adli Sicil Kaydı
  • Diploma Fotokopisi

Migros Çalışan Yorumları ve Çalışan Şikayetleri

  • Faza çalışınca ücret almamız mümkün. Bu başka yerde görülmüyor.
  • Resmi tatillerde mesai ödemesi yapılıyor.
  • Gün içinde çay, tuvalet, yemek, ihtiyaç molasına çıkabiliyoruz.
  • İşten atmak yok denecek kadar az. Kovulmaya çalışmazsanız sorun yok.
  • Yemekler güzel oluyor genelde.
  • Çok fazla çalışıyoruz.
  • Mağazalardaki personel sayısı bazen yeterli olmuyor.
  • Yoğunlukla baş etmek çok zor. Ayaklarım şişiyor.

Migros özel mi resmi mi?

1975 yılında ise Vehbi Koç’un girişimiyle Koç Grup, Migros’un çoğunluk hisselerini devraldı ve Migros, Migros Türk adıyla özelleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.