kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Milli Eğitim Bakanlığı MEB Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığının merkez teşkilatında görevli bulunan kariyer meslek personelleri Milli Eğitim Uzman Yardımcılarının 2023 yılı maaşları ne kadar? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkezinde görevlendirilen personel grubu olan Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleği nedir? Nasıl Milli Eğitim Uzman Yardımcısı olunur? Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş nasıldır? Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadardır? Özlük hakları nasıldır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettiş Yardımcılığı Nedir?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Nedir?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleği Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez teşkilatı uhdesinde yer alan birimlerde, o birimlerin iş ve işlemlerine dair uzmanlaşması üzere yetiştirdiği kariyer meslek mensuplarını kapsayan meslek grubudur. Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğinde yer alan adaylar Bakanlık merkez teşkilatı birimlerinde görevlendirilirler ve görevlendirilmiş oldukları birimde yer alan Daire Başkanı ya da Genel Müdüre bağlı biçimde görev ifa ederler. Görevleri yalnızca birimlerinin iş ve işlemlerinde uzmanlaşmak değil aynı zamanda Bakanlığın görevlerine dair mevzuat çalışmalarında da yer almak ve Bakanlık adına ya da Bakanlıkça düzenlenen seminer, toplantı vb. organizasyonalrda da yer almaktdır.

Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine atanmak isteyen adayların öncelikli olarak Bakanlık tarafından belirlenen alanlardan mezun olmaları gerekmektedir. Çeşitli alanlarda alım yapan Bakanlık, bu alanlar için ayrı ayrı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan türleri belirleyebilmektedir. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda yeterli ve gerekli puanları alan adaylardan yüksek puanlı belli sayıdaki aday Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılarak mesleğe giriş için adım atmış olurlar. 

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı alımlarına başvuruda adayların askerlik gibi, yaş gibi bazı genel şartları da sağlıyor olmaları gerekmektedir. Aksi halde yeterli puanları olsa dahi alımlara başvuruda bulunmaları mümkün olmayacak, dolayısıyla Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğinde yer alma imkanları olmayacaktır.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Mesleği Görev Yeri Neresidir?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girecek olan adayların görev yerleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara ilinde yer alan merkez teşkilatı birimleridir. Bu birimlerde görev yapacak olan adaylar teşkilat içerisinde farklı birimlerde dönem dönem görevlendirilebilmektedirler. Ancak bunun dışında herhangi bir kısımda çalıştırılmaları mümkün olmayacaktır.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine dair daha detaylı bilgileri bulabileceğiniz Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı meslek tanıtımı yazımıza aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme ile ulaşabilirsiniz;

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakkı Nasıl?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine girmiş olan adayların özlük hakları Devlet Memurları Kanunu’nda yer aldığı cetvel itibariyle 3600 ek göstergeli mesleklere denktir. Merkez uzmanlığı olarak nitelenen meslekler arasında yer alan Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleği, mensuplarına gerek çalışma döneminde gerekse emeklilik safhasında taşrada yer alan meslek mensuplarına kıyasla daha yüksek bir maaş düzeyi sunmaktadır.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı 2023 Maaş Tutarı Ne Kadardır?

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine KPSS şartlarını ve diğer koşulları sağlayarak ve Bakanlık tarafından gerçekleştirilen sınav aşamalarını başarılı bir şekilde geride bırakarak girmeye hak kazanmış olan Milli eğitim uzman yardımcılarının 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 19100 TL olacaktır. 2023 yılında Milli eğitim uzman yardımcılığı sürecini tamamlayan ve yeterlik safhalarını başarılı bir biçimde geçerek Milli eğitim uzmanı olarak atanmaya hak kazananların ise 2023 yılı maaş tutarları yaklaşık olarak 19950 TL olacaktır.

*Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleği ile Milli Eğitim Uzmanlığı mesleği mensuplarının 2023 yılı maaş tutarlarına dair bilgilerde birey birey farklılaşan ek ödemeler veya kesintiler dikkate alınmamıştır. Tutarlar bu şekilde derlenerek yaklaşık olarak belirtilmiştir.

Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı mesleğine, sınavına ve KPSS süreçlerine dair bilgiler almak, sorularını yöneltmek için Tıklayınız!

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Giriş Sınavı Kılavuzunu Yayımladı

Uzman yardımcısı ne mezunu?

Kurumun faaliyet gösterdiği sektörle ilgili en az 4 yıllık yükseköğretim mezunu olmak gerekir cevabı verilebilir. Bu noktada işletme öne çıkan bölümlerdendir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.