kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlığı maaşı ne kadar? Özlük hakları nasıl? Mesleğe nasıl girilir?

A+
A-

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı hakkında en güncel bilgileri yazdığımız bu yazımızda aklınıza gelebilecek birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz. Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı maaşı ne kadar, bu mesleğe kimler girebilir, nerede görev yaparlar gibi…

Milli Güvenlik Kurulu MGK tarafından istihdam edilen kariyer meslek grubu olan Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı nedir? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı alımları nasıl gerçekleştirilmektedir? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı alımına kimler başvuru yapar? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı özlük hakları nasıldır? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı görev yeri neresidir? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı  maaşı ne kadar? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzmanı  maaşı kaç Türk Lirası? Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığına ve maaşlarına dair detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Nedir? Üyeleri Kimlerdir?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir ve Kimler Bu Mesleğe Girebilir?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı mesleği Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’ne bağlı olarak görev yapan ve Kurulun görevlerine yönelik iş ve işlemleri gerçekleştirmek üzere yetiştirilen, uzmanlaştırılan kariyer meslek grubudur. Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların üniversitelerin İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi ya da İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlerin bir tanesinden mezun durumda olmaları ya da Hukuk fakültelerinden mezun durumda olmaları gerekmektedir. Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı alımına başvuru yapacak olan adayların aynı zamanda memurluk genel şartlarını sağlıyor olmaları, kurul tarafından öngörülen yaş şartını sağlıyor olmaları ve kurul tarafından talep edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puan türlerinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları gerekmektedir.

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığına başvuru için adayların aynı zamanda yabancı dil bilgilerinin düzeyini belgelendirmeleri yani YDS ya da buna denkliği kabul gören sınavların birisinden yeterli düzeyde puana sahip olmaları da gerekmektedir.

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilmektedir?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adaylar KPSS puanlarına göre gerçekleştirilen sıralamaya göre mesleğe alınacak en yüksek puanlı dört kat aday arasında yer almaları durumunda Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı sınavlarına katılma hakkı elde etmektedirler.

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı sınavı bu dört kat aday için tek aşamalı ve sözlü mülakat şeklinde gerçekleştirilmektedir.

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı Yabancı Dil Sınavı Puanı Düzeyi Nedir?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığına başvuruda bulunacak olan adayların en az 60 YDS puanına yani D düzeyi puana sahip olmaları gerekmektedir.

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı Özlük Hakları Nasıldır? Nerede Görev Yaparlar?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı mesleği mensubu olanlar, bu mesleğin bir merkez uzmanlık kadrosu olması sebebiyle 3600 ek göstergeye tabi olarak görev yapmaktadırlar. Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı meslek mensupları kurulun genel sekreterliğinin bulunduğu Ankara ilinde görev yapmaktadırlar.

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Milli Güvenlik Kurulu MGK Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni başlayan MGK Uzman Yardımcıları ile mesleki yeterlik şartlarını sağlamış olan MGK Uzmanlarının maaş tutarları yaklaşık olarak 10.000-12.000 TL civarındadır.

7135 Sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Yayımlandı

MGK da kaç asker var?

MGK, 1982 Anayasası’na göre Cumhurbaşkanının başkanlığında 4 sivil ve 5 asker üyeden oluşmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.