kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mimar Maaşları 2023 Ne Kadar?

Mimar maaşları 2023 ne kadar? Mimar maaşı 2023 ne kadar? Özel sektör mimar maaşları 2023 ne kadar? Devlette mimar maaşları 2023 ne kadar? Mimar görevleri 2023 nelerdir? Mimar ne iş yapar?

A+
A-

Türkiye’deki en popüler mesleklerin başında “mimarlık” mesleği gelmektedir. Türkiye’de ve dünyada binlerce kişi mimar olarak çalışmak istemektedir. Ayrıca mimarlık geleceğin meslekleri arasındaki yerini korumaktadır. Mimarların halk arasındaki saygınlığı yüksektir. Üstelik mimarların aldıkları maaşlar ve kazandıkları ücretler oldukça yüksektir. Mimarlık mesleğiyle ilgili en önemli konu başlığı maaşlardır. Peki mimar maaşları 2023 ne kadar? Mimar maaşı 2023 ne kadar? Mimar görevleri 2023 nelerdir? Mimar ne iş yapar? Özel sektör mimar maaşları 2023 ne kadar? Devlette mimar maaşları 2023 ne kadar?

Mimari Restorasyon Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

Mimar Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Türkiye’de binlerce kişi mimar olmak istemektedir. Ancak mimarlık mesleği ile ilgili pek çok bilgi bilinmemektedir. Mimarların ne iş yaptığı, mimarların görevlerinin neler olduğu merak konusudur. Bu nedenle “mimar ne iş yapar?” ve “mimar görevleri nelerdir?” soruları sık sık sorulmaktadır. Mimarların A’dan Z’ye yüzlerce görevi ve sorumluluğu bulunmaktadır. Mimarlar hem ofiste hem sahada onlarca farklı görevi icra ederler. İşte mimar görevleri 2023…

Mimarlar bu zamana dek geliştirilen teknik ve yöntemleri özümsemeli ve yeni teknikler geliştirmelidir.

Mimar görev bölgelerini, inşaat sahalarını, ofislerini denetlemelidir. İnşaat modeli ve çalışma şekli konusunda çalışmalar yürüten mimarlar müşteriler ile de diyalog halindedir.

Mimarlar projeler ve işler kapsamında tasarım yapar. Örneğin inşa edilecek binaların tasarımını mimar yapar. İnşaat projelerinin tasarımı, projesi, rehabilitasyonu mimarların sorumluluğundadır. Mimarlar bu projeler kapsamında planlar yapar ve çizimler yapar. Ayrıca proje kapsamında zaman çizelgesi, maliyet sınırı, stili konusunda çalışmalar yürütür.

Mimar sahadaki tüm görevliler ile iletişim halindedir. Ayrıca çalıştığı kuruluşdaki diğer bölümlerde çalışan personellerle de iç içe olmalıdır.

Mimar binaların dışlarına olduğu kadar içlerine de önem verir. Binların görünüm kalitesini ve işlevini iyileştirmek için çaba gösterir. Tespit edilen problemler için çözüm arayışına girer.

Mimar proje kapsamında talimatlara uyulup uyulmadığını denetler. İnşaat veya çalışma sahasında çalışmalar yürütür.

Mimarlar kentleşme konusunda da faaliyet gösterir. Akademik ve teknik çalışmalar yapar.

Mimarlar bilimsel faaliyetler de yürütür. Raporlar hazırlar. Makaleler yazar. İncelemeler yapar.

Mimar projelerinde güvenliği ihmal etmez. Yol ve trafik kontrolü, hava kontrolü gibi fiziksel pek çok değişkeni hesap ederek projelerini tamamlar.

Mimar Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiye’de binlerce kişinin hayalini mimarlık mesleği süslemektedir. Türkiye’de özellikle lise döneminde binlerce kişi en iyi üniversitelerde mimarlık fakültelerinde eğitim almak için yıllar çalışmaktadır. Üniversitede bu hayalini gerçekleştiren öğrenciler ise kendilerini geliştirmek için çaba gösterir. Türkiye’de mimarlık mesleği oldukça prestijlidir. Ayrıca mimarların işsiz kalması pek görünen bir durum değildir. Türkiye’de mimarlık gelişmekte olan meslek dalları arasındadır. Türkiye’de binlerce kişi mimar olmak istemektedir. Bu nedenle mimarların aldıkları ücretlerde merak konusu olmaktadır. “Devlette mimar maaşları 2023 ne kadar?” ve “Özel sektörde mimar maaşları 2023 ne kadar?” soruları en sık sorulan sorular arasındadır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak mimar maaşlarını inceledik.

Özel Sektör Mimar Maaşları 2023

Özel sektörde maaşların geniş bir yelpazesi bulunmaktadır. Mesleğe yeni başlayan personeller her meslekte ve her şirkette düşük maaş alırlar. Ancak başarılı olanlar ve deneyimi yüksek personeller yüksek ücretler alabilmektedir. Mimar maaşları 2023 yılında da geniş bir yelpazeye sahiptir. Mesleğe yeni başlayan mimarlar özel sektörde ortalama 12 bin 500 TL civarında maaş almaktadır. Ancak bu maaşlar şirketten şirkete değişebilir. Bazı şirketler personellerinin maaşlarına önem verirken bazı şirketler ise düşük ücret politikası izler. Mimarlar projeler yaptıkça, başarılar kazandıkça ve deneyim sahibi oldukça yüksek maaş alırlar. 5 yıl ve üzerinde deneyim sahibi olan mimarlar 15 bin TL ile 20 bin TL arasında maaş alırlar. 10 yılın üzerinde deneyim sahibi olan mimarlar ise 15 bin TL civarında maaş almaktadır. Ayrıca çoğu mimar başarılı olduktan sonra kendileri özel işlerini yaparlar. Bu durumda mimarların kazançları dudak uçuklatacak cinste artabilmektedir.

Mimari Dekoratif Sanatlar Önlisans İçin Kaç Net Gerekir

Devlette Mimar Maaşları 2023 

Kamu kurum ve kuruluşlarında yani devlette mimar olarak çalışan personeller 2023 yılında ortalama 15 bin 500 TL civarında maaş almaktadır. Mesleğe yeni başlayan mimarlar devlette daha düşük maaş alırken meslekte deneyimli olan mimarlar ise daha yüksek maaş almaktadır. Devlette mesleğe yeni başlayan mimar ile 25 yıl hizmet süresi bulunan bir mimarın arasındaki maaş farkı yaklaşık 800 TL civarındadır. Ayrıca devlette mimar olarak çalışan personellerin evli olmaları, çocuk sahibi olmaları, eşlerinin çalışıp çalışmadığına göre maaşları değişebilmektedir. Mimar aile yardım ücreti 2023 tutarı maaşlara önemli katkı sağlamaktadır. “Devlette mimar maaşları 2023 ne kadar?” ve “Devlette mimar maaşı 2023 ne kadar?” soruları sık sık sorulmaktadır. İşte derecelerine ve hizmet yıllarına göre mimar maaşları 2023…

8/1 derecesindeki göreve yeni başlayan bir mimar devlette 15 bin 300 TL civarında maaş almaktadır.

6/1 derecesindeki 3 yıl hizmet süresi bulunan bir mimar devlette 115 bin 400 TL civarında maaş almaktadır.

4/1 derecesindeki 9 yıl hizmet süresi bulunan bir mimar devlette 15 bin 700 TL civarında maaş almaktadır.

2/1 derecesindeki 15 yıl hizmet süresi bulunan bir mimar devlette 16 bin TL civarında maaş almaktadır.

1/4 derecesindeki 25 yıl ve üstü hizmet süresi bulunan bir mimar devlette 16 bin 100 TL civarında maaş almaktadır.

NOT: Bu maaşlar bekar ve aile yardımı almayan kamu personelleri için hesaplanmaktadır. Evli olan, çocuk sahibi olan ve aile yardımı alan mimarların maaşları 2023 yılında daha da yükselmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

mimar maaslari 2019

mimar maasi 2019

Türkiye’de ilk mimar kimdir?

Türkiye’de ilk mimar sanılanın aksine binlerce yıl önce yaşamamıştır. Formel eğitim görmüş Türkiye’nin ilk mimarı Mehmet Vedat Tek’tir.

Yorumlar

  1. Mimar Avatar Mimar dedi ki:

    Mimarlar işsiz kaldıklarına pek ratlanmaz yazmışsınız sınıf arkadaşlarımın yarısı işsiz