kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Miniso Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Miniso Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Miniso nedir? Ne demek? Kimin? Miniso firması hangi ülkenin? Miniso personelleri 2023 yılında aylık en az ne kadar maaş alıyor? Miniso iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı nasıl yapılır? Miniso çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl?

A+
A-

Türkiye bir süredir Uzakdoğu markalarının faaliyet gösterdiği bir pazar haline geldi. Japonya, Güney Kore ve Filipinler’de kurulup tüm dünyaya yayılan markalar Türkiye’de de mağaza sayılarını artırmaya başladı. Öyle bu firmaların bazıları Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden başlıcaları haline geldi. Bu noktada örnek göstermek gerekirse aklımıza ilk olarak “Miniso” firması gelmektedir. Kozmetik, teknoloji, tekstil gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren firma binlerce ürün çeşidini Türk müşterilerine sunmaktadır. İlk mağazasını İstanbul’da açan firma kısa sürede mağazalarına yenilerini ekledi. Müşteri sayıları da artıkça mağaza büyümesini sürdürdü. Özellikle ülkede kepenk kapatan firmaların aksine büyümesini sürdüren Miniso önemli bir iş kapısı haline geldi. Japon moda esintilerini Türkiye’ye getiren firmayla ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Her gün binlerce müşteriyi ağırlayan firmanın maaş politikası, çalışma şartları ve işe alım süreci merak edilmektedir. Bu kapsamda arayanlar, rakip firmalarda çalışanlar araştırma yapmaktadır. Peki Miniso nedir? Ne demek? Kimin? Miniso personel maaşları 2023 ne kadar? Miniso çalışma şartları ve saatleri nasıl? Miniso iş ilanları, personel alımı ve ve iş başvurusu nasıl yapılır?

<div></div>

NevGross Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Miniso Nedir? Ne Demek? Kimin?

Türkiye’de yeni yeni bilinen “hızlı moda” anlayışının en büyük temsilcilerinden biri de Miniso markasıdır. Hızlı yemekten sonra yaygınlaşan bu akım pratik, temiz, çevreye duyarlı ve insan odaklı bir hizmet anlayışı ile bu markayla karşımıza çıkıyor. Firma yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada oldukça başarılı. Bu nedenle son yılların en hızlı büyüyen firmaları arasında gösteriliyor. Üstelik dünyanın her yerindeki yüzlerce şubesi ile de bu başarının tesadüf olmadığını ispat ediyor. Firma Japonya’nın başkenti Tokyo’da kuruldu. Baş tasarımcı Miyake Jyunga ve genç bir girişimci Ye Guofu tarafından 2013 yılında kurulan firma yalnızca 3 yıl içinde dünyada 2 binden fazla şube açmıştır. Çin, Japonya, ABD, İngiltere, Ukrayna, Türkiye, Yunanistan, Suudi Arabistan gibi pek çok ülkede faaliyet gösteren firmanın 2020 yılında toplam 6 bin şubeye ulaşacağı tahmin edilmektedir. Firma ilk şubesini 17 Aralık 2016 yılında İstanbul’da açmıştır. Ataşehir Watergarden AVM’de başlayan yolculuk kısa sürede pek çok noktaya taşınmıştır.

<div></div>

Miniso Çalışma Şartları 2023 Çalışma Saatleri

Firmayla ilgili merak edilen konulardan biri de çalışma şartları konusudur. 6 binden fazla ürün çeşidinin satıldığı mağazalarda personel olmak oldukça zordur. Özellikle de müşteriler firmaya bu kadar ilgi gösteriyorken bununla baş edebilmek kolay değildir. Bu nedenle personeller firmayla ilgili her konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırmaktadır. Firmada personeller için günlük 8 saat çalışma saati belirlenmiştir. Bu sürenin içerisinde çay, sigara, yemek, tuvalet gibi ihtiyaç mola süreleri de bulunmaktadır. Firma mağazaları sabah erken saatte açılır ve akşam geç saatlere kadar hizmet verir. Bu nedenle kesintisiz hizmet verebilmek için vardiya sistemi aktif olarak kullanılır. Personeller mağazanın güvenliğinden, temizliğinden ve düzeninden sorumludur. Müşteri memnuniyeti sağlamak için personellerin işine özen göstermesi gerekir. Ayrıca personeller haftada 6 gün çalışır ve 1 gün haftalık izin kullanır. Ayrıca 1 yıl boyunca çalışan personeller 14+2 günlük yıllık izin hakkına sahip olurlar.

<div></div>

Miniso Personel Maaşları 2023

İşte geldik en önemli konuya… Firmanın uyguladığı maaş politikasıyla ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Uluslararası bir firma olduğu için MINISO’nun personellerine yüksek maaş verdiği düşünülmektedir. Ancak firmanın maaş politikasının merkezinde asgari ücret bulunur. İşe yeni başlayan, deneyimsiz personellere 2023 yılında 8506 TL tutarında ücret ödenir. İlk etapta maaş miktarının yeterli olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak firmanın prim sistemiyle çalıştığını bilmelisiniz. Yani satış hedeflerine ulaşan personeller maaşlarının %25 oranında primin sahibi olabilir. Firma personellerine yemek karı, yol ücreti gibi ek ödemeler de sağlamaktadır. Ayrıca resmi tatillerde çalışan personellere mesai verilir. Son bir kez toparlamamız gerekirse primle birlikte Miniso personel maaşları 2023 en az 8506 TL’dir.

<div></div>

Miniso İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Firmada çalışmak isteyenlerin iş ilanlarını sıkı bir şekilde takip etmesi önemlidir. Bunun için firmanın resmi internet sitesine girerek insan kaynakları bölümüne bakılabilir. Ayrıca kariyer sitesi olarak faaliyet gösteren adresler üzerinden iş ilanları takip edilebilir. Daha sonra hazırladığınız CV ile iş başvurusunda bulunmanız gerekir. Bunun için de yine firmanın internet sitesi ile kariyer sitelerine başvurabilirsiniz. Son olarak firmanın şubelerine giderek iş ilanlarını sorabilir, personel ihtiyacı olup olmadığını öğrenebilir ve iş başvuru formu doldurabilirsiniz. Başvurunuz değerlendirildikten sonra gerek görülürse mülakata davet edilirsiniz. Mülakatta göstereceğiz başarıya göre işe alınabilirsiniz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Onur Market Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

MINISO ne satıyor?

Ev eşyası, kozmetik, giyim vb. ürünler satan japon markası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.