kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Muhasebeci Maaşları 2023 Ne Kadar?

Muhasebeci Maaşları 2023 Ne Kadar? Muhasebeci Maaşı 2023 Ne Kadar? Muhasebeciler Ne Kadar Maaş Alır? Özel Sektör Muhasebeci Maaşları 2023 Kamu Devlet Muhasebeci Maaşları 2023

A+
A-

Muhasebe Nedir?

İşletmelerin mali işlemlerinden sorumlu olan, mali işlemlerin tamamını sınıflayarak kayıt altına alan ve tüm süreçleri analiz ederek raporlayan bilim dalına Muhasebe denir.

SYDV Nedir ? Ne İş Yapar ?

Muhasebeci Ne İş Yapar? Muhasebeci Görevleri 

Muhasebeci, serbest meslek icra eden kişilerin, resmi kurum ve kuruluşların, özel kurumların gelir-giderlerini, birbirinden farklı isimlerdeki defterlere kaydederek, işlemleri takip ederek, işlemleri kayıt alına alarak, vergi daireleri ile iletişim kurarak işlemlerini gerçekleştiren kişilerdir.

Muhasebeci Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Muhasebe mesleğini icra eden muhasebeciler büyük sorumluluk taşımaktadır. İşlemlerini gerçekleştirdiği kişi ya da kurumların çıkarlarını korumak ve hukuksal çerçeve içinde işlemlerini yapmak çok önemlidir. Bu nedenle muhasebe mesleğini icra eden muhasebecilerin bazı özelliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Muhasebeciler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.

Muhasebeciler medeni haklarını kullanabilme hakkına sahip olmalıdır.

Muhasebeciler kamu haklarından mahrum durumda olmamalıdır.

Muhasebeciler hiçbir yüz kızartıcı suçtan dolayı hüküm giymemelidir.

Muhasebeciler mesleğin şeref ve haysiyetine uyan durumda olmalıdır.

Muhasebeciler staj şartlarını taşımak zorundadır.

Muhasebeci Maaşları 2023 Ne Kadar?

Muhasebecilerin maaşları hakkında kesin bir bilgi vermek imkansızdır. Muhasebe mesleğini icra eden kişinin eğitim durumuna, iş bilgilerine, kariyerine, bilgi ve becerilerine, çalıştığı sektöre ve çalıştığı kişi veya kuruma göre aldığı maaş değişiklik gösterebilmektedir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu makalemizde size ayrıntılı olarak muhasebeci maaşları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Özel sektör bünyesinde muhasebeci olarak çalışan bir kişinin alacağı en düşük ücret, başlangıç ücreti asgari ücrettir. Muhasebeciler özel sektörde başlangıç olarak 8.600 Türk Lirası maaş almaktadırlar. Başlangıç noktasını geçen ve tecrübeli denilebilecek kadar iş bilgisi olan bir muhasebeci ise 10.000 Türk Lirası ile 11.000 Türk Lirası arasında maaş almaktadır. Özel sektörde başarılı bir özgeçmişe sahip olan ve oldukça tecrübeli olan bir muhasebeci ise 20.000 Türk Lirası gibi oldukça yüksek maaşlar alabilmektedir.

Devlette, kamu sektöründe muhasebeci olarak çalışan birinin maaşı 8.600 Türk Lirası ile 9.400 Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Muhasebe kaç saat çalışır?

Haftalık çalışma süresi 45 saattir, aksi kararlaştırılmamışsa bu süre, işyerinde haftanın çalışılan günlerine eşit ölçüde bölünerek uygulanır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.