kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mühendis Maaşları 2023 Ne Kadar?

Teoriyi pratiğe dönüştüren ve bu konuda adeta bir sanat icra eden mühendisler ne kadar maaş alır? İşte Türkiye de bulunan binlerce mühendis ve binlerce mühendis adayının aklındaki soruyu sizler için cevapladık. Mühendis maaşları 2023 ne kadar? Kamu mühendis maaşları 2023 ne kadar? Özel sektör mühendis maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Dünyanın en eski mesleklerinden biri olan Mühendislik mesleği gün geçtikçe önem kazanmıştır. İnsanlık tarihinin başlangıcından beri inşa etme, yapma, oluşturma arzusu ve ihtiyacı mühendisleri ortaya çıkarmıştır. Mühendis kelimesinin kökeni Arapçadır. Mühendisliğin temelinde geometri ve matematik vardır. Mühendislik oldukça kompleks bir meslektir. Mühendisler pek çok farklı faktörü bir araya gelerek bir süreci ele alan kişilerdir. Veriler, formüller, doğadaki malzemeler, eldeki kaynak, iş gücü, enerji gibi faktörleri ele alarak fikirleri ve projeleri uygulama ve deneyim ile hayata geçirirler. Mühendislik her geçen gün gelişen bir meslektir. Ev, köprü, bina, baraj, okul gibi kritik öneme sahip yapıların inşasında mühendis kritik rol oynar.

Elektrik Elektronik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Mühendis Ne İş Yapar 2023?

Mühendislik teoriyi pratiğe dökme sanatıdır. Bilim adamlarının çeşitli dallarda (matematik, fizik, kimya vs) bulduğu kanunlar formüller ve tespitleri pratiğe döken kişiler mühendislerdir. Hemen bunu kısaca örneklendirelim. Mesala pek çoğumuz sıcak havanın yükseldiğini bilmektedir. Peki bu bilgi bizim ne işimize yarar? Sıcak havanın hakim olduğu bölgelerde kubbeler sivri tutulur ve ucuna  da boşluk bırakılır ve sıcak havanın  çıkışı sağlanır. Bu şekilde sıcak hava içerden dışarı çıkartılır bir nevi klima etkisi oluşturulur. Yer altı şehirlerinde, mağaralarda, büyük binalarda bu tarz mühendislik detayları görülebilir.

Mühendis Maaşları Ne Kadar 2023?

Mühendislerin maaş skalası oldukça değişkendir. Hem özel sektörde hem de kamuda çalışan mühendislerin maaşları birbirlerinden farklı olabilir. Mühendis maaşlarının belirlenmesinde pek çok etken söz konusudur. Mühendisin eğitimi, deneyimi, yaptığı işler, içinde bulunduğu proje, fikir vb. bunlara örnek olarak gösterilebilir. Ayrıca Mühendisin çalıştığı kurum ve sektör de oldukça önemlidir. Kamuda mühendis olarak çalışan personellerin maaşları birbirine yakındır. Özel sektörde ise belirli bir rakamdan söz etmek mümkün değildir. Çalışılan şirket, içinde bulunulan proje, şirketin bağlı bulunduğu ülke gibi pek çok değişken vardır. Ancak ortalama olarak kamu ve özel sektörde çalışan mühendis maaşlarını inceleyeceğiz. Mühendis maaşları 2023 yılında ne kadar işte cevabı..

Kamu Mühendis Maaşları 2023 Ne Kadar?

Kamuda Mühendis olarak çalışan personeller pek çok kamu personelinden daha yüksek maaş almaktadır. Mühendis maaşları her yıl enflasyona bağlı olarak artış göstermektedir. Her yıl iki kez mühendis maaşları zamlanır. Peki 2023 mühendis maaşları ne kadar? 2023 yılında kamuda çalışan mühendisler ne kadar maaş alır? 2023 yılında mühendisler hem ocak hem de temmuz aylarında maaş zammından faydalandı. Kamuda mühendis olarak çalışan personellerin Temmuz 2023 zammı sonrasında maaşları 21 bin 750 Türk Lirası civarında oldu. Ancak kamuda mühendis olarak çalışan personellerin aldıkları ücret net maaş ile sınırlı değildir. Mühendisin çocuk ve aile sahibi olup olmamasına, çalıştığı kuruma, yaptığı işe, mesai yapıp yapmadığına bağlı olarak mühendislerin maaşları değişiklik gösterebilmektedir. Kamuda mühendisler ortalama 21bin Türk Lirası civarında maaş alır.

Özel Sektör Mühendis Maaşları 2023 Ne Kadar?

Türkiye’de özel sektörde çalışan personellerin mesleği ne olursa olsun maaşlarında belirli bir düzeyden söz edilemez. Çöpçüsünden öğretmenine, temizlikçisinden yöneticisine personellerin maaşları arasında uçurumlar vardır. Peki özel sektör mühendis maaşları 2023 ne kadar? Kamuda mühendis olarak çalışan personellerin maaşları 7 bin Türk Lirası civarında demiştik. Özel sektörde ise durumlar biraz farklı. Yeni mezun olan ve mesleğe yeni başlayan bir mühendisin maaşı 22 bin Türk Lirası civarındadır. Sektörde 10 yıllık deneyime sahip olan bir mühendis ise 25 bin Türk Lirası ile 27 bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır. Ancak bu ücretler ortalama mühendis maaşlarıdır. Mühendisin çalıştığı şirket, içinde bulunduğu proje, eğitim aldığı üniversite, bildiği yabancı diller maaşları etkileyen önemli unsurlardır.

Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar Oldu?

En çok hangi mühendis kazanır?

Dünyada en çok kazandıran mühendislik dalları arasında ilk olarak gelen petrol mühendisliğidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.