kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Murakıp Maaşları 2023 Ne Kadar?

Murakıp Maaşları 2023 Ne Kadar? Murakıp Nedir? Ne Demek? Kimdir? Murakıp Ne İş Yapar? Murakıp Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Devlette Murakıp Maaşları 2023 Temmuz Zamlı Yeni Murakıp Maaşı 2023

A+
A-

Türkiye’deki en popüler mesleklerden biri de murakıplık mesleğidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki personellerden biri olan murakıpların sayısı binlerle ifade edilmektedir. Yurt genelinde çalışan personellerle ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Personellerin ne iş yaptığı, ne kadar maaş aldığı, çalışma şartları sık sık gündeme gelir. 2023’lü yıllarla birlikte işsizliğin büyük bir sorun olduğu Türkiye’de iş arayanlar, kendine meslek bulmaya çalışanlar için murakıplık mesleğini tüm detaylarıyla inceledik.

BDDK Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Murakıp Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Arapça kökenli bir kelime olan Murakıp, denetçi anlamındadır. Ayrıca Yaratı’ya bağlanarak çile çeken kişi olarak da bilinir. Günümüzde ülkedeki en bilinen mesleklerden biri olan murakıplık mesleğine saygı duyulur. Diyanet İşleri Başkanlığındaki en bilinen, en yetkili personellerden biri olan murakıplar denetçi ve denetmen olarak görev yaparlar.

Murakıp Ne İş Yapar?

Türkiye’de bütçesi en büyük kurumlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığında binlerce personel çalışır. Binlerce personelin daha işe alınacağı düşünülmektedir. Özellikle murakıp kadrosunun büyüyeceği beklenmektedir. Peki murakıp ne iş yapar?

  • Gerekirse vaaz verebilirler.
  • Değerlendirme süreçlerine ve sınav kurullarına katılabilirler.
  • Rapor hazırlayıp üst makama iletebilirler.
  • Denetim yaparlar.
  • Rapor hazırlarlar.
  • Kurallara uyulmasını sağlarlar.
  • Ezanın vaktinde ve düzgün okunup okunmadığını kontrol ederler.
  • Camilerdeki eksikliklerin giderilmesini sağlarlar.

Murakıp Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Türkiye’nin her şehrinde görev yapabilen personeller sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında çalışırlar. 4 yıllık lisans eğitimi sonrasında görev yapabilen personeller Din Hizmetleri Sınıfında yer alırlar. Denetim süreçleri dışında iş yükleri azdır. Çalışma şartları iyidir.

DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR MESLEKLERİN MAAŞLARINI MERAK EDİYORSAN BURAYA DA GÖZ ATMALISIN!

Devlette Murakıp Maaşları 2023

Murakıp olmak için diyanet personellerinin en az 5 yıl deneyime sahip olması gerekir. Kıdemli personeller bu kadroda çalışabilir. Murakıp kadrosunun maaşları istenilen seviyede değildir. Bu nedenle çalışanlar özlük haklarının yükseltilmesini istemektedir. Çalışanların maaşları derece ve kıdeme, aile ve çocuk durumuna, AGİ’ye, sigorta ve BES kesintisine göre farklı miktarlarda maaş alabilir. Ayrıca Ocak ve Temmuz aylarında yapılan toplu sözleşme zamları da maaşları etkiler.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan murakıp maaşları 2023 14 bin 250 TL civarındadır.

Temmuz Zamlı Yeni Murakıp Maaşı 2023

2023 yılında toplu sözleşme zammı gereğince Temmuz ayında memur ve memur emeklisi aylıkları artacak. Memurlar ve emeklilere yüzde 4 yoplu sözleşme zammı verilecek. Ayrıca 2023’nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 4’ü aşarsa fark da maaşlara yansıtılacak. Bu kapsamda Temmuz ayında ortalama yüzde 5 zam yapılacağı hesap edilirse tıpkı tüm memur maaşları gibi murakıp maaşları da artacak.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan murakıp maaşları 2023 14 bin 400 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Murakıp Maaşları 2023 Ne Kadar?

Murakıp hangi dilde?

Murakıp kelimesi Arapça kökenlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.