kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Nanoteknoloji Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Nanoteknoloji mühendisi ne kadar para kazanır? nanoteknoloji mühendisi maaşları ne kadar oldu? Özel sektörde ve kamuda nanoteknoloji mühendisleri ne kadar maaş alıyor?

A+
A-

Nanoteknoloji Mühendisi maaşları ne kadar, çalışma şartları ve saatleri nelerdir, özel sektörde ne kadar maaş alırlar… Bunun gibi birçok sorunun cevabını sizler için hazırladık.

Organik ve inorganik kökenli doğal ve sentetik tüm maddelerin en küçük birimlerine varana kadar çalışma yapılan bir alan olan nanoteknoloji birçok farklı bilim dalından faydalanılan bir disiplindir ve bu disiplindeki buluş yapma, tasarlama, üretme gibi süreçleri yöneten ve yönlendirenler de nanoteknoloji mühendisleri olarak adlandırılır.

DGS Nanobilim ve Nanoteknoloji

NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSİ ÇALIŞMA ŞARTLARI VE SAATLERİ

Nanoteknoloji mühendisleri devlette mühendis olmaları halinde özlük hakları açısından, imkanlar açısından fena denmeyecek çalışma imkanlarına, olanaklarına sahiptirler. Hem fena sayılmayacak bir maaş ile işe başlarlar hem de mesai saatleri insani seviyededir.

Özel sektörde nanoteknoloji mühendisleri ise yine özellikle başlangıç seviyesinde kamuya kıyasla iyi sayılmayacak seviyede çalışma şartları ile işe başlamaktadırlar. Daha düşük maaş, daha yoğun mesai, var olabilecek baskı gibi nedenler ile özel sektör başlangıç seviyesinde çok iyi şeyler vadetmemektedir fakat ilerleyen yıllarda edinilen tecrübeye, donanıma bağlı olarak devletten daha iyi imkanlara sahip olunabilmektedir.

Çalışma ortamı olarak ofis veya üretimin yapıldığı tesislerden söz edilebilir. Mesai saatleri yani çalışma saatleri de yine devlette ve özel sektörde farklıdır. Devlette mühendis olarak çalışan nanoteknoloji mühendisleri haftalık 40 saat mesaiye sahipken ve bunu haftanın 5 gününde icra ederken özel sektörde haftada 6 gün günde 10-12 saati bulabilen mesai saatleri ile haftalık 60-65 saat çalışabilmektedirler.

nanoteknoloji muhendisinin calisma sartlari ve saatleri nasildir

NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSİ NASIL OLUNUR?

Ülkemizde nanoteknoloji mühendisi olmak için bireyin nanoteknoloji mühendisliği veya benzeri bir lisans programını ya ülkemizde bitirmiş olması ya da ülkemiz tarafından denkliği kabul edilen bir üniversitede bitirmiş olması gerekmektedir.

Mezuniyet sonrasında kamuda çalışmayı düşünen bir nanoteknoloji mühendisi kamu personeli seçme sınavına yani KPSS’ye girerek atanmasına, yerleşmesine veya ilanlara başvuru yapmasını sağlayacak bir puan almalı ve diğer başvuru şartlarını da sağlıyorsa başvuru yaparak yerleştirilmeyi beklemelidir.

Özel sektörde bir şirkette, firmada nanoteknoloji mühendisi olarak görev yapmak isteyen bir birey ise bu alanda faaliyet gösteren firmalara özgeçmiş bırakarak veya bu firmaların açtıkları ilanlara başvuru yaparak işe kabul edilmeyi beklemelidir.

ÖZEL SEKTÖRDE NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSLERİ NE KADAR PARA KAZANIR?

Özel sektörde başlangıç seviyesindeki bir nanoteknoloji mühendisi aylık asgari ücret veya biraz üzerinde bir kazanç elde etmektedir. Yani ya 8506 TL ile ya da biraz üzerinde 9.000-10.200 TL dolaylarında bir maaş ile işe başlanmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yıllar geçtikçe ve donanım, tecrübe edindikçe bu maaşlar daha iyi bir seviyeye gelebilmektedir.

DGS Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği

KAMUDA NANOTEKNOLOJİ MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Kamuda nanoteknoloji veya bilgisayar, inşaat fark etmeksizin mühendislik icra eden tüm gruplar mühendis pozisyonunda yer almaktadır. Devletteki değerlendirme ve hiyerarşik yapılar gereği de istisna durumlar dışında aynı unvandaki personel aynı oranda maaş almaktadır. Kamuda mühendis maaşları şu şekildedir.

Yeni başlayan Mühendis Maaşı: 20.500-26.750 Türk Lirası

Tabloda da görüleceği üzere yeni başlayan nanoteknoloji mühendisi maaşı 16500-16750 TL arasındadır. Bu rakamın aralık olarak belirtilmesinin nedenine gelecek olursak memurların maaşlarında bazı kesintiler ve ek ödenekler nedeniyle ufak tefek farklılıklar olması ile ilişkilidir. Örneğin evli ve iki çocuğu olan birinin maaşı ile bekar birinin maaşı arasında ufak tefek farklılıklar olabilmektedir ama ortalama olarak maaşları tabloda görüldüğü gibidir.

Ayrıca bazı platformlarda mühendislerin maaşları buradaki rakamlardan 1500-2000 TL fazla görülebilmektedir çünkü o platformlarda brüt maaştan bahsedilmektedir. Brüt maaş bir kişinin toplam aylık kazancıdır. Net maaş ise gelir vergisi, emeklilik, sağlık vb. kesintilerden sonra o çalışanın eline geçen net rakamdır. Tablomuzdaki rakamlar mühendislerin net maaşlarını içermektedir.

Yine ikinci altı aylık dönem için temmuzda yapılacak zamdan sonra aşağı yukarı maaşlar brüt olarak 400-500 TL dolaylarında bir artış gösterecektir fakat gelir vergisi dilimi değişip yüksek oran ile gelir vergisi verilmeye başlanacağı için nete yansıması ya hiç olmayacaktır ya da oldukça düşük olacaktır.

Nanoteknoloji Mühendisliği nerede çalışır?

Maddenin yapı taşı ile ilgilenen her türlü alanda kendilerine yer bulabilirler. Otomotiv ve Elektronik sektörü başlıca örneklerindendir.

Yorumlar

  1. ....?? Avatar ....?? dedi ki:

    Hayır ya bu şakamı başka bir sitede çok yüksek rakamlar vardı