kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Nüfus memuru maaşları 2023

İçişleri büro personeli maaşları 2023. Nüfus memuru maaşları 2023 döneminde ne kadar olacak?

A+
A-

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personeli genellikle nüfus memuru olarak bilinmektedir. Nüfus memuru maaşları 2023 yılında ne kadar olacak? Nüfus memuru ne iş yapar, görev ve sorumlulukları nelerdir anlatmaya çalışacağız.

İçişleri büro personeli ismiyle personel alımı ilanı verildikten sonra KPSS p3 puanıyla lisans mezunları, KPSS P93 ile ön lisans mezunları başvuru yapabilmektedir. Dört katı aday mülakata çağrılmakta ve mülakatta başarılı olanlar güvenlik soruşturması yapıldıktan sonra atanmaktadır. Ocak ayında yapılacak enflasyon zammı ile birlikte yeni başlayan nüfus memuru maaşları 13.200 TL civarında olacaktır. Son yapılan temmuz zammı ile nüfus memuru maaşları 2023 yılında 13.000 TL düzeyinin biraz üzerindedir. Eş ve çocuk yardımı dil tazminatı gibi ek ödemeler dahil edildiğinde de elinize geçen para 13.500 TL’den fazla olmayacaktır.

Nikah Memuru Nedir? Nasıl Olunur?

Nüfus memurları sözleşmeli yani 4/B statüsünde çalışmaktadır kulağa hoş gelmese bile sözleşmeli olması sebebiyle herhangi mağduriyet yaşandığı duyulmamıştır. Son dönemde yapılan neredeyse hiçbir memur alımı kadrolu personel statüsünde değildir bu açıdan da fazlaca olasılık yok diyebiliriz.

Nüfus Memuru Ne İş Yapar?

İçişleri büro personeli veya diğer adıyla nüfus memuru kimlik yenilenmesi, aile nüfus kayıt örneği, pasaport işlemleri gibi evrak işlerinin takibi konularından sorunludur. Genellikle mesai saatleri sabah 8.00 ve akşam 17.00 olarak belirlenmiştir. Yalnızca İstanbul, Ankara gibi illerde 9.00 – 18.00 olarak uygulanmaktadır.

Büyük şehirler başta olmak üzere tüm nüfus dairleri oldukça yoğun, kalabalık ve fiziki imkansızlığı olan yerlerdir. Bu şartlar altında çalışmakta pek kolay değildir. Kötü yanları olmakla birlikte iyi yanları da mevcuttur. İçişleri Bakanlığı en fazla görevde yükselme sınavı açan kurumdur,  bu sayede şef veya müdür gibi kadrolara atanmanız mümkündür. Üst kadroya atanmanızla birlikte maaşınızda yapılacak artış bin TL’den fazladır.

Kamu veya özel sektörde  kariyerinize yön vermek için sizin gibi veya sizden tecrübeli insanlarla fikir alışverişi yapabileceğiniz kariyer forum sayfamızı kullanabilirsiniz.  Meslekler hakkında bilgi edinmek veya kamu personeli alımı haberlerini takip etmek içinde tercihiniyap.net’i takip etmenizi öneririz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜRO PERSONELİ 2023 TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

5775 1 2f3cac0974c1124675e3fe99fe559e51

Belediyelerde Memur Maaşları Ne Kadar?

Memur maaşı neye göre hesaplanıyor?

Memuriyet taban aylığı miktarı, 1000 gösterge rakamı ile Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesine göre tespit edilen katsayı uygulanmak suretiyle bulunur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.